Pieczony indyk ze smażoną polewą Pekan-Bourbon

Pieczony indyk ze smażoną polewą Pekan-Bourbon
Pieczony indyk ze smażoną polewą Pekan-Bourbon może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Na 6,51 zł za porcję, ten przepis okładki 58% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 172g białka, 118 g tłuszczu, oraz w sumie 2198 kalorii. Ten przepis służy 5. Ten przepis od Foodnetwork ma 80 fanów. Święto Dziękczynienia będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. Udaj się do sklepu i odebrać ząbki czosnku, miód, brązowy cukier, i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. Aby zużyć bourbon, można śledzić to danie główne z Babeczki czekoladowe Bourbon Pecan Pie z lukrem orzechowym jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 93%. Ten wynik jest niesamowity. Spróbuj Pieczony indyk ze smażoną polewą Pekan-Bourbon, Indyk smażony na głębokim tłuszczu z miodem, bourbonem i prażoną glazurą z orzechów pekan, oraz Szynka z bourbonem, melasą i polewą orzechową dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Rozgrzej piekarnik do 375 stopni F.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®
2
W małej misce połącz wszystkie składniki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Naturalna Mieszanka Do CiastNaturalna Mieszanka Do Ciast
3
Dokładnie spłucz i dobrze osusz indyka. Włożyć skrzydełka pod korpus i ułożyć indyka na patelni do pieczenia. Masło utrzeć na całej powierzchni indyka. Rzeczy, jeśli chcesz. Piecz przez 18 minut na funt (w tym masę farszu, jeśli używasz). Indyk robi się, gdy natychmiastowy odczyt termometr włożony w najgrubszą część uda i głęboko w farsz rejestruje 165 stopni F i soki biegną jasne.
Składniki, których będziesz potrzebować
Przetworzony Ser Amerykański Pokrojony W PaskiPrzetworzony Ser Amerykański Pokrojony W Paski
2 Szklanki Posiekanych Orzechów Pekan (opcjonalnie)2 Szklanki Posiekanych Orzechów Pekan (opcjonalnie)
4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane
Kolosalne Krewetki Z Ogonami, Obrane I OczyszczoneKolosalne Krewetki Z Ogonami, Obrane I Oczyszczone
2 3/4 Uncji (75 Gramów) Złotych Rodzynek2 3/4 Uncji (75 Gramów) Złotych Rodzynek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kapusta Fioletowa, Drobno PokrojonaKapusta Fioletowa, Drobno Pokrojona
Ostry Sos Z Oleju SezamowegoOstry Sos Z Oleju Sezamowego
4
Wyjąć z piekarnika i luźno namiot folią.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone KrewetkiSmażone Krewetki
2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®
5
Pozostaw na 20 minut przed rzeźbieniem.
6
Roztopić masło na patelni na średnim ogniu. Kiedy masło zaczyna się bąbelkować, wymieszaj połówki orzechów pekan.
Składniki, których będziesz potrzebować
Zmielone Goździki, Imbir I Gałkę MuszkatołowąZmielone Goździki, Imbir I Gałkę Muszkatołową
2 Szklanki Posiekanych Orzechów Pekan (opcjonalnie)2 Szklanki Posiekanych Orzechów Pekan (opcjonalnie)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone Krewetki, ObraneSmażone Krewetki, Obrane
7
Niech połówki orzechów pekan delikatnie smażyć na maśle, aż nabierają lekko tosty kolor. Następnie dodaj cukier, melasę i miód i mieszaj, aż cukier się roztopi.
Składniki, których będziesz potrzebować
Zmielone Goździki, Imbir I Gałkę MuszkatołowąZmielone Goździki, Imbir I Gałkę Muszkatołową
4 Szklanki Mąki Pszennej4 Szklanki Mąki Pszennej
2 Szklanki Posiekanych Orzechów Pekan (opcjonalnie)2 Szklanki Posiekanych Orzechów Pekan (opcjonalnie)
1-1/4 Szklanki Płatków Muslix Z Rodzynkami, Daktylami I Migdałami1-1/4 Szklanki Płatków Muslix Z Rodzynkami, Daktylami I Migdałami
Sok Z Cytryny, OpcjonalnieSok Z Cytryny, Opcjonalnie
8
Wlać bourbon, podnieść ogień i doprowadzić do wrzenia. Obniżyć ogień i gotować na wolnym ogniu przez 5 minut, aż glazura jest gładka, z wyjątkiem orzechów pekan, oczywiście, i syropu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Whisky Bourbon (zalecane: Maker's Mark)Whisky Bourbon (zalecane: Maker's Mark)
16 Miniaturowych Wafli Waniliowych16 Miniaturowych Wafli Waniliowych
Przygotowany Japoński Dressing SezamowyPrzygotowany Japoński Dressing Sezamowy
9
Polewę lekko ostudzić, a następnie zalać pieczonym indykiem.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane
Przygotowany Japoński Dressing SezamowyPrzygotowany Japoński Dressing Sezamowy
10
Podawać wszelkie dodatkowe glazury w boku przy stole.
Składniki, których będziesz potrzebować
Przygotowany Japoński Dressing SezamowyPrzygotowany Japoński Dressing Sezamowy
11
Składniki wymieszać i przechowywać w szczelnym pojemniku do 6 miesięcy.
TrudnośćEkspert
Gotowe W4 hrs, 5 m.
Porcje5
Ocena Zdrowia47
Magazyn