Pieczony indyk z sosem truflowym

Pieczony indyk z sosem truflowym
Pieczony indyk z sosem truflowym może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis służy 12. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 70g białka, 21 g tłuszczu, oraz w sumie 495 kalorii. Na 1,41 zł za porcję, ten przepis okładki 31% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. To będzie hit w Twoim Święto Dziękczynienia wydarzenie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Mieszanka soli koszernej, gałązki tymianku, sól koszerna i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 69%. Ten wynik jest dobry. Podobne przepisy to Pieczony indyk z masłem z czarnej trufli i sosem z białego wina, Pieczony indyk z masłem truflowym, oraz Prosty pieczony indyk z bogatym sosem indyczym.

Instrukcje

1
Rozgrzej piekarnik do 50
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
2
Aby przygotować indyka, Usuń podroby i szyję z indyka; rezerwy na sos. Przyciąć nadmiar tłuszczu. Stuff jama ciała z 4 gałązki tymianku, liście szałwii, czosnek, i średniej cebuli. Wiązać nogi razem ze sznurkiem kuchennym.
Składniki, których będziesz potrzebować
świeży Tymianekświeży Tymianek
Szałwia LekarskaSzałwia Lekarska
CzosnekCzosnek
Cała TurcjaCała Turcja
SOSSOS
CebulaCebula
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sznurek KuchennySznurek Kuchenny
3
Zaczynając od jamy szyi, rozluźnij skórę od piersi i podudzia, wkładając palce, delikatnie naciskając między skórę a mięso.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pałeczki Z KurczakaPałeczki Z Kurczaka
MięsoMięso
4
Połączyć masło, 1 1/2 łyżeczki soli i 3/4 łyżeczki pieprzu. Masełko wcierać pod rozluźnioną skórę nad piersiami i pałeczkami. Wyciągnij końcówki skrzydeł w górę i na plecy; włóż pod indyka.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pałeczki Z KurczakaPałeczki Z Kurczaka
MasłoMasło
PieprzPieprz
Cała TurcjaCała Turcja
SólSól
Sucha Przyprawa RubSucha Przyprawa Rub
5
Wlać 1 szklankę wody na dnie patelni do pieczenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Do PieczeniaPatelnia Do Pieczenia
6
Umieść stojak do pieczenia na patelni. Ułóż indyka, pierś do góry, na stojaku do pieczenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cała TurcjaCała Turcja
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
7
Piec w 500 przez 30 minut.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
8
Obniżyć temperaturę piekarnika do 350 (nie wyjmować indyka z piekarnika).
Składniki, których będziesz potrzebować
Cała TurcjaCała Turcja
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
9
Piecz indyka w temp. 350 przez 1,5 godziny lub do momentu włożenia termometru do mięsistej części uda 16
Składniki, których będziesz potrzebować
Cała TurcjaCała Turcja
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Termometr KuchennyTermometr Kuchenny
PiekarnikPiekarnik
10
(Osłoń indyka folią, Jeśli za szybko się zarumieni.)
Składniki, których będziesz potrzebować
Cała TurcjaCała Turcja
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Folia AluminiowaFolia Aluminiowa
11
Wyjąć indyka z piekarnika; odstawić 20 minut. Wyrzucić skórę przed podaniem. Rezerwy Pan kroplówki do sosu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cała TurcjaCała Turcja
SOSSOS
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
PatelniaPatelnia
12
Aby przygotować sos, podczas pieczenia indyka, podgrzej duży rondel na średnim ogniu. Patelnia z natryskiem do gotowania.
Składniki, których będziesz potrzebować
Spray Do GotowaniaSpray Do Gotowania
Cała TurcjaCała Turcja
SOSSOS
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
PatelniaPatelnia
13
Dodać zastrzeżone szyi indyka i podroby do patelni; gotować 5 minut, brązowienie ze wszystkich stron.
Składniki, których będziesz potrzebować
Indycze SzyjeIndycze Szyje
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
14
Dodać 4 szklanki wody i 7 kolejnych składników( przez liść laurowy); doprowadzić do wrzenia. Zmniejszyć ogień i gotować na wolnym ogniu, aż płyn zmniejszy się do około 2 1/2 filiżanek (około 1 godziny). Przecedzić przez durszlak nad miską. Wyrzucić ciała stałe. Wymieszać 1/2 łyżeczki soli i 1/2 łyżeczki pieprzu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Liście LauroweLiście Laurowe
PieprzPieprz
WodaWoda
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
DurszlakDurszlak
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
15
Umieść plastikową torebkę z zamkiem błyskawicznym wewnątrz szklanej miarki o pojemności 2 filiżanek.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Torby ZiplocTorby Ziploc
16
Wlać kapie z indyka do worka; odstawić 10 minut (tłuszcz wzrośnie do góry). Uszczelnij torbę; ostrożnie oderwij 1 dolny róg torby.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cała TurcjaCała Turcja
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
17
Kapiele odcedzić do odcedzonego wywaru w rondlu, zatrzymując się przed otwarciem warstwy tłuszczu; wyrzucić tłuszcz.
Składniki, których będziesz potrzebować
StadoStado
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
18
Połącz 1/2 szklanki mieszanki zapasów i mąki w małej misce, mieszając trzepaczką, aż będzie gładka. Wymieszać mieszaninę mąki do wywaru; doprowadzić do wrzenia, często mieszając. Zmniejszyć ogień i gotować na wolnym ogniu 3 minuty lub aż lekko zgęstnieje.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
StadoStado
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
19
Zdjąć z ognia; dodać olej, mieszając trzepaczką.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
20
SOS podawać z indykiem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cała TurcjaCała Turcja
SOSSOS
TrudnośćEkspert
Gotowe W45 m.
Porcje12
Ocena Zdrowia31
Magazyn