Pieczony indyk z sosem Podrobowym i kiełbasą i sosem szałwiowym, na Święto Dziękczynienia
Pieczony indyk z sosem Podrobowym i kiełbasą i sosem szałwiowym, na Święto Dziękczynienia może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Na 100 centów za porcję, ten przepis okładki 14% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 10. Jedna porcja zawiera 354 kalorie, 17g białka, oraz 26g tłuszczu. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Udaj się do sklepu i podnieś jabłko, pietruszkę, mąkę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć cytrynę, możesz podążać za tym daniem głównym z Ciasteczka cytrynowe z lukrem cytrynowym Święto Dziękczynienia będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 38%. Ten wynik nie jest tak wybitny. Spróbuj Pieczony indyk z szałwią, cebulą i sosem Podrobowym, Klasyczny pieczony sos z indyka i podrobów, oraz Klasyczny pieczony indyk z sosem Podrobowym dla podobnych receptur.
Instrukcje
1
Przygotuj indyka.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cała Turcja
2
Usuń wszystkie dodatkowe części; Rezerwuj podroby.
3
Odciąć końcówki skrzydeł i nadmiar szyi itp. Doprawić indyka wewnątrz i na zewnątrz koszerną solą i świeżo zmielonym pieprzem; bądź Hojny. Rozluźnij stawy nóg bez rozdarcia skóry.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pieprz Czarny Mielony
Sól Koszerna
Cała Turcja
4
Dodać farsz przez grubsze siekanie cytryny, jabłka, cebuli, tymianku, rozmarynu, szałwii, pietruszki i liści laurowych na 1/2 cala kawałki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Liście Laurowe
Rozmaryn
Farsz
Pietruszka-nać
1 Funt Jasnego Chleba żytniego, Czerstwego, Pokrojonego W Kostkę
Cytryna
Cebula
Tymianek
Szałwia Lekarska
5
Wymieszać z olejem. Włóż farsz do jamy i kratownica ptaka. Nie przywiązuj zbyt mocno.
Składniki, których będziesz potrzebować
Farsz
Olej Do Smażenia
6
Start bulion co najmniej 30 minut przed pieczeniem indyka.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cała Turcja
Stado
7
Umieścić końcówki skrzydeł i szyi w rondlu; dodać 6 szklanek wody. Doprowadzić do wrzenia. Ściągnij pianę. Zmniejszyć ogień do powolnego gotowania na wolnym ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Woda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z Sosem
8
Dodaj cebulę, seler, marchew, liście laurowe, ziarna pieprzu i łodygi pietruszki. Pozostawić na wolnym ogniu około 2 1/2 godziny. Zapasy szczepu i rezerwy. Powinieneś mieć około 3 filiżanek.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pieprz
Liście Laurowe
Pietruszka-nać
Marchew
Seler
Cebula
Stado
9
Zrobić pastę ugniatając 6 łyżek niesolonego masła z 1/4 szklanki mąki. Wcieraj to energicznie i dokładnie w skórę ptaka.
Składniki, których będziesz potrzebować
Masło Niesolone
Mąka Uniwersalna
Sucha Przyprawa Rub
10
Rozgrzej piekarnik do 450 stopni.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Piekarnik
11
Posypać równomiernie 4 łyżki mąki na dnie patelni.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mąka Uniwersalna
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Do Pieczenia
12
Ułożyć indyka na półce na patelni. Pozwól, aby indyk osiągnął temperaturę pokojową, jeśli jest jeszcze zimny w dotyku.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cała Turcja
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia
13
Włożyć indyka do piekarnika. Pozostawić w piekarniku na 40 minut lub aż ptak jest rumiane na całym.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cała Turcja
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Piekarnik
14
Połączyć 8 łyżek masła z 1 łyżeczką wody i doprowadzić do wrzenia. Obróć piekarnik do 350 stopni i obficie podlej indyka masłem. Powtarzaj ten proces dwa razy, raz na 10 minut, aż do wyczerpania płynu do fastrygowania. W tym momencie Indyk powinien być w piekarniku około 1 godziny. Teraz baste jeszcze 2 razy w odstępach 15 minut, przy użyciu patelni kapie. W tym momencie Turcja była w około 1 godzinę 30 minut. Gotuj 20 minut więcej bez fastrygowania, aby skóra była chrupiąca.
Składniki, których będziesz potrzebować
Masło
Cała Turcja
Woda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Piekarnik
Patelnia
15
Wyjąć z piekarnika. Pozostawić do odpoczynku co najmniej 30 minut przed rzeźbieniem. Zrobić sos w tym okresie odpoczynku.
Składniki, których będziesz potrzebować
SOS
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Piekarnik
16
Aby zrobić sos, wyjąć indyka na półmisek.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cała Turcja
SOS
17
Umieść patelnię bezpośrednio na palniku na średnim ogniu. Gotować przez około 5 minut, pozwalając na odparowanie nadmiaru płynu. Ciągle mieszaj. Teraz ostrożnie usuń nadmiar tłuszczu, który nie połączył się z mąką, aby uzyskać zasmażkę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mąka Uniwersalna
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Do Pieczenia
18
Dodaj pokrojony w kostkę por i gotuj przez 1 minutę. Powoli dodaj 3 szklanki wywaru z indyka, pozwalając sosowi zgęstnieć, gdy dojdzie do wrzenia. W tym momencie można go zmienić na rondel. Upewnij się, że każdy kawałek patelni kapie został włączony do sosu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Turcja Stado
SOS
Por
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z Sosem
Patelnia
19
Dodać podroby i gotować na wolnym ogniu przez około 15 minut. Wymieszać jajko na twardo i zdjąć z ognia. Doprawić do smaku świeżo zmielonym pieprzem i solą, jeśli to konieczne.
Składniki, których będziesz potrzebować
Jajko Na Twardo
Pieprz Czarny Mielony
Sól
20
Pokrój indyka i podaj SOS.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cała Turcja
SOS
21
Podawać z wiejską kiełbasą i sosem szałwiowym oraz żurawinowym smakiem.
Składniki, których będziesz potrzebować
żurawinowy Smak
Kiełbasa
Szałwia Lekarska
22
Jasper White ' s Cooking from New England by Jasper White / n / Nbiscuit Books