Pieczony indyk z sosem klonowym
Ziołowo pieczony indyk z sosem klonowym może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Jedna porcja zawiera 909 kalorii, 128G białka, oraz 37 g tłuszczu. Na 2,84 zł za porcję, ten przepis okładki 43% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 10. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 4 godziny. 1 osoba uznała ten przepis za aromatyczny i satysfakcjonujący. Udaj się do sklepu i odebrać cebulę, czosnek, indyk, i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. Aby zużyć cebulę można śledzić to danie główne z Candy Corn Cupcakes jako deser. Z łyżeczką wynik 75%, to danie jest dobre. Podobne przepisy to Indyk pieczony ziołami z sosem, Indyk pieczony ziołami z sosem, oraz Pieczona w ziołach pierś z indyka z sosem z patelni.
Instrukcje
Spłucz indyka wewnątrz i na zewnątrz i osusz. Przyciąć skórę szyi. Indyka polać czosnkiem, cebulą i szałwią, gałązkami tymianku i pietruszki. Doprawić w środku i na zewnątrz solą i pieprzem.
Przełożyć indyka na dużą, lekko naoliwioną patelnię i pieczemy go przez około 3 godziny, lub do momentu, gdy termometr włożony w udo zostanie natychmiast odczytany 17
Przykryj indyka folią, jeśli skóra zacznie wyglądać bardzo brązowo.
Przełożyć indyka na deskę do krojenia i odstawić na 30 minut.
W międzyczasie wlać soki z patelni do żaroodpornej miski i odcedzić tłuszcz. Ustaw patelnię na 2 palniki na dużym ogniu, aż skwierczą.
Dodaj 1 szklankę bogatego wywaru z indyka i doprowadzić do wrzenia, skrobanie się wszelkie rumiane kawałki przyklejone do dołu i boku patelni; dodać do patelni soki w misce.
W średnim rondlu roztopić masło.
Dodać mąkę i gotować na umiarkowanie dużym ogniu przez 1 minutę.
Dodać soki z patelni i pozostałe 2 szklanki wywaru z indyka do rondla i gotować, ubijając, aż sos zgęstnieje i nie pozostanie mączny smak, o 5 protokół. Wymieszać z syropem klonowym i doprawić solą i pieprzem. Odcedzić sos do sosu Łódź. Pokroić indyka i podawać z sosem.