Pieczony indyk z sosem

Pieczony indyk z sosem
Pieczony indyk z sosem wymaga z grubsza 3 godziny i 55 minut od początku do końca. Na 3,91 zł za porcję, ten przepis okładki 51% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. To danie główne ma 1143 kalorie, 115g białka, oraz 51 g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 8. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Jest idealny do Święto Dziękczynienia. Udaj się do sklepu i odebrać gotowanie jabłko, tymianek, seler, i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. Z łyżeczką wynik 75%, to danie jest całkiem dobre. Spróbuj Prosty pieczony indyk z bogatym sosem indyczym, Pieczony Indyk Z Sosem Madera, oraz Pieczony indyk z sosem Kiełbasowym dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Wyposażenie specjalne: duża patelnia do pieczenia szczotka do ciasta lub termometr do natychmiastowego odczytu bańki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Szczotka Do CiastaSzczotka Do Ciasta
Fasola Cannelloni, OdsączonaFasola Cannelloni, Odsączona
Ostry Sos Z Oleju SezamowegoOstry Sos Z Oleju Sezamowego
BasterBaster
2
Wyreguluj stojak piekarnika do najniższej pozycji i usuń pozostałe stojaki. Rozgrzej piekarnik do 325 stopni F.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Posiekana Cebula (2 Cebule)Posiekana Cebula (2 Cebule)
3
Usuń szyję i podroby z indyka. Odrzuć wątrobę, odłóż resztę na bok. Osusz indyka w środku i na zewnątrz papierowymi ręcznikami. Doprawić jamę piersi solą i pieprzem. Cebulę pokroić w plasterki i przeciąć o połowę główkę czosnku w poprzek. Włożyć do indyka czosnek i połowę cebuli wraz z ziołami i 1 liściem laurowym. Marchew i seler pokroić w połowie długości; umieścić je na środku patelni do pieczenia i ustawić indyka, pierś do góry, na wierzchu warzyw.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Por, Oczyszczony I Pokrojony W Dużą Kostkę, Tylko Biała Część1 Por, Oczyszczony I Pokrojony W Dużą Kostkę, Tylko Biała Część
1 Cały Pieczony Kurczak Kupiony W Sklepie (około 2 Funtów)1 Cały Pieczony Kurczak Kupiony W Sklepie (około 2 Funtów)
Z Odrobiną Mięsa (grzbiety, Szyje, Skrzydła Itp.)Z Odrobiną Mięsa (grzbiety, Szyje, Skrzydła Itp.)
Cotes Du Rhone Lub Inne Wytrawne Czerwone WinoCotes Du Rhone Lub Inne Wytrawne Czerwone Wino
średniej Wielkości świeże Pomidory (około , Obrane I Pokrojone Na Szóstki)średniej Wielkości świeże Pomidory (około , Obrane I Pokrojone Na Szóstki)
Posiekane Krążki Papryczki Bananowej Lub Posiekane Ostre Papryczki Dowolnego RodzajuPosiekane Krążki Papryczki Bananowej Lub Posiekane Ostre Papryczki Dowolnego Rodzaju
3 Szklanki Wiórków Dębowych Lub Orzechowych Lub 6 Dużych Kawałków Namoczonych W Zimnej Wodzie Przez Co Najmniej 1 Godzinę I Maksymalnie 4 Godziny3 Szklanki Wiórków Dębowych Lub Orzechowych Lub 6 Dużych Kawałków Namoczonych W Zimnej Wodzie Przez Co Najmniej 1 Godzinę I Maksymalnie 4 Godziny
4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane
Namoczone Wiórki Drzewne (mequite, Hikora Lub Olcha), OpcjonalnieNamoczone Wiórki Drzewne (mequite, Hikora Lub Olcha), Opcjonalnie
WątrobaWątroba
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
8 Sztuk 1-uncjowych, Pojedynczo Pakowanych Paluszków Serowych8 Sztuk 1-uncjowych, Pojedynczo Pakowanych Paluszków Serowych
Fasola Cannelloni, OdsączonaFasola Cannelloni, Odsączona
4
Masło roztopić w średnim rondlu, posmarować około połowy całego ptaka, doprawić skórkę solą i pieprzem. Namiot indyka z folią aluminiową i pieczemy przez 2 godziny. Odstawić około 3 łyżki masła do fastrygowania ptaka.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Por, Oczyszczony I Pokrojony W Dużą Kostkę, Tylko Biała Część1 Por, Oczyszczony I Pokrojony W Dużą Kostkę, Tylko Biała Część
1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny
4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pieczone Paski Słodkiej Czerwonej Papryki I Dodatkowy Posiekany Szczypiorek, OpcjonalniePieczone Paski Słodkiej Czerwonej Papryki I Dodatkowy Posiekany Szczypiorek, Opcjonalnie
Opcjonalnie Posiekane, Glazurowane Orzechy PekanOpcjonalnie Posiekane, Glazurowane Orzechy Pekan
5
Gotować resztę cebuli, szyi i podrobów w pozostałym maśle w rondlu, na średnim ogniu, mieszając od czasu do czasu, aż rumiane, o 15 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny
3 Szklanki Wiórków Dębowych Lub Orzechowych Lub 6 Dużych Kawałków Namoczonych W Zimnej Wodzie Przez Co Najmniej 1 Godzinę I Maksymalnie 4 Godziny3 Szklanki Wiórków Dębowych Lub Orzechowych Lub 6 Dużych Kawałków Namoczonych W Zimnej Wodzie Przez Co Najmniej 1 Godzinę I Maksymalnie 4 Godziny
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Opcjonalnie Posiekane, Glazurowane Orzechy PekanOpcjonalnie Posiekane, Glazurowane Orzechy Pekan
6
Dodać bulion, pozostałe zioła, i liść laurowy; przykryć i dusić na średnim ogniu, podczas gdy Indyk piecze, o 2 godziny. Wyrzucić podrobów w razie potrzeby, lub zarezerwować dla podrobów SOS. Po 2 godzinach wyjmij folię z indyka i użyj pędzla do ciasta lub Bastylii, aby upiec indyka z zarezerwowanym masłem i kilkoma kapiącymi patelniami. Zwiększyć temperaturę piekarnika do 425 stopni F i nadal piec, aż natychmiastowy odczyt termometr zatrzymany w udzie rejestruje między 170 i 180 stopni F, O 1 godzinę więcej.
Składniki, których będziesz potrzebować
Z Odrobiną Mięsa (grzbiety, Szyje, Skrzydła Itp.)Z Odrobiną Mięsa (grzbiety, Szyje, Skrzydła Itp.)
1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny
4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane
1-1/2 Szklanki Bulionu Z Kurczaka1-1/2 Szklanki Bulionu Z Kurczaka
6 Dużych Ząbków Czosnku, Pokrojonych W Cienkie Plasterki6 Dużych Ząbków Czosnku, Pokrojonych W Cienkie Plasterki
Namoczone Wiórki Drzewne (mequite, Hikora Lub Olcha), OpcjonalnieNamoczone Wiórki Drzewne (mequite, Hikora Lub Olcha), Opcjonalnie
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Szczotka Do CiastaSzczotka Do Ciasta
Ostry Sos Z Oleju SezamowegoOstry Sos Z Oleju Sezamowego
BasterBaster
Pieczone Paski Słodkiej Czerwonej Papryki I Dodatkowy Posiekany Szczypiorek, OpcjonalniePieczone Paski Słodkiej Czerwonej Papryki I Dodatkowy Posiekany Szczypiorek, Opcjonalnie
Posiekana Cebula (2 Cebule)Posiekana Cebula (2 Cebule)
Pecorino O Grubości 1/4 CalaPecorino O Grubości 1/4 Cala
7
Przełożyć indyka na deskę do krojenia i odstawić na 15 do 20 minut przed wyrzeźbieniem.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Deska Do KrojeniaDeska Do Krojenia
1
Wlać wszystkie kapiele z indyka do płynnej miarki i wyrzucić warzywa. 1/2 szklanki tłuszczu z wierzchu kapieli i przełożyć do rondla. (Umieść miarkę z pozostałymi kroplami i tłuszczem w zamrażarce na kilka minut, aby oddzielić.)
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Cały Pieczony Kurczak Kupiony W Sklepie (około 2 Funtów)1 Cały Pieczony Kurczak Kupiony W Sklepie (około 2 Funtów)
4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki W Kształcie Głowy PowietrznejCukierki W Kształcie Głowy Powietrznej
Opcjonalnie Posiekane, Glazurowane Orzechy PekanOpcjonalnie Posiekane, Glazurowane Orzechy Pekan
ChochlaChochla
Pecorino O Grubości 1/4 CalaPecorino O Grubości 1/4 Cala
2
Rozgrzać tłuszcz na średnim ogniu, równomiernie rozsypać mąkę na wierzchu i gotować, stale mieszając, drewnianą łyżką, aż mąka lekko zarumieni i pachnie smacznie, około 4 minut. Przełącz na trzepaczkę; następnie stopniowo i ostrożnie wlewaj gorący bulion do mieszanki mąki, stale ubijając. Doprowadzić sos do wrzenia; dostosować ciepło tak to simmers delikatnie. Odtłuścić i wyrzucić nadmiar tłuszczu z pozostałych kapieli i dodać soki z patelni do sosu. Nadal dusić, ubijając od czasu do czasu, aż sos zgęstnieje, o 10 protokół. Doprawić Worcestershire, solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Marynowana Fasolka SzparagowaMarynowana Fasolka Szparagowa
1 Tubka Gotowego Ciasta Na Pizzę Kupionego W Sklepie1 Tubka Gotowego Ciasta Na Pizzę Kupionego W Sklepie
1-1/2 Szklanki Bulionu Z Kurczaka1-1/2 Szklanki Bulionu Z Kurczaka
Sól $ Świeżo Zmielony Czarny PieprzSól $ Świeżo Zmielony Czarny Pieprz
6 Dużych Ząbków Czosnku, Pokrojonych W Cienkie Plasterki6 Dużych Ząbków Czosnku, Pokrojonych W Cienkie Plasterki
5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Uncje Serka śmietankowego, Temperatura Pokojowa (okUncje Serka śmietankowego, Temperatura Pokojowa (ok
1 Opakowanie (3,3 Uncji) Błyskawicznej Mieszanki Do Przygotowania Białego Budyniu Czekoladowego1 Opakowanie (3,3 Uncji) Błyskawicznej Mieszanki Do Przygotowania Białego Budyniu Czekoladowego
ChochlaChochla
Pecorino O Grubości 1/4 CalaPecorino O Grubości 1/4 Cala
3
Usuń i odrzuć cebulę, czosnek, zioła i liść laurowy z jamy indyka.
Składniki, których będziesz potrzebować
Z Odrobiną Mięsa (grzbiety, Szyje, Skrzydła Itp.)Z Odrobiną Mięsa (grzbiety, Szyje, Skrzydła Itp.)
Posiekane Krążki Papryczki Bananowej Lub Posiekane Ostre Papryczki Dowolnego RodzajuPosiekane Krążki Papryczki Bananowej Lub Posiekane Ostre Papryczki Dowolnego Rodzaju
4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane
Namoczone Wiórki Drzewne (mequite, Hikora Lub Olcha), OpcjonalnieNamoczone Wiórki Drzewne (mequite, Hikora Lub Olcha), Opcjonalnie
3 Szklanki Wiórków Dębowych Lub Orzechowych Lub 6 Dużych Kawałków Namoczonych W Zimnej Wodzie Przez Co Najmniej 1 Godzinę I Maksymalnie 4 Godziny3 Szklanki Wiórków Dębowych Lub Orzechowych Lub 6 Dużych Kawałków Namoczonych W Zimnej Wodzie Przez Co Najmniej 1 Godzinę I Maksymalnie 4 Godziny
4
Wlać wszelkie soki, które nagromadziły się w sosie, wyrzeźbić indyka.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane
6 Dużych Ząbków Czosnku, Pokrojonych W Cienkie Plasterki6 Dużych Ząbków Czosnku, Pokrojonych W Cienkie Plasterki
5
Rozgrzej piekarnik do 325 stopni F. masło płytkie 3-quart zapiekanka.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Posiekana Cebula (2 Cebule)Posiekana Cebula (2 Cebule)
6
Pokroić lub rozerwać chleb na kawałki wielkości kęsa.
Składniki, których będziesz potrzebować
3/4 Funta Małych Czerwonych Ziemniaków (około 5), Pokrojonych W Plasterki3/4 Funta Małych Czerwonych Ziemniaków (około 5), Pokrojonych W Plasterki
7
Ułóż kawałki chleba w jednej warstwie na 1 lub 2 blachach do pieczenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
3/4 Funta Małych Czerwonych Ziemniaków (około 5), Pokrojonych W Plasterki3/4 Funta Małych Czerwonych Ziemniaków (około 5), Pokrojonych W Plasterki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Szczypta Płatków Czerwonej PaprykiSzczypta Płatków Czerwonej Papryki
8
Piec do lekko suche i chrupiące, o 15 do 20 protokół. Super.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Posiekana Cebula (2 Cebule)Posiekana Cebula (2 Cebule)
9
Jabłko obrać, osuszyć i grubo posiekać. Grubo posiekać cebulę, seler i morele. Posiekaj natkę pietruszki.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Kwarty śmietanki Kremówki, Ubitej, Do Podania1/2 Kwarty śmietanki Kremówki, Ubitej, Do Podania
1 Funt świeżego Mafaldi, Jeśli To Możliwe1 Funt świeżego Mafaldi, Jeśli To Możliwe
średniej Wielkości świeże Pomidory (około , Obrane I Pokrojone Na Szóstki)średniej Wielkości świeże Pomidory (około , Obrane I Pokrojone Na Szóstki)
1 Funt Jasnego Chleba żytniego, Czerstwego, Pokrojonego W Kostkę1 Funt Jasnego Chleba żytniego, Czerstwego, Pokrojonego W Kostkę
3 Szklanki Wiórków Dębowych Lub Orzechowych Lub 6 Dużych Kawałków Namoczonych W Zimnej Wodzie Przez Co Najmniej 1 Godzinę I Maksymalnie 4 Godziny3 Szklanki Wiórków Dębowych Lub Orzechowych Lub 6 Dużych Kawałków Namoczonych W Zimnej Wodzie Przez Co Najmniej 1 Godzinę I Maksymalnie 4 Godziny
10
Roztopić 6 łyżek masła na dużej patelni na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pecorino O Grubości 1/4 CalaPecorino O Grubości 1/4 Cala
11
Dodać jabłko, cebulę, seler, morele, żurawinę, tymianek, sól, i nasiona kopru włoskiego; gotować do miękkości, o 5 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Bułka Tarta, Kilka GarściBułka Tarta, Kilka Garści
(możesz Ich Nie Potrzebować, Jeśli Udało Ci Się Zdobyć Chleb żurawinowy Wymieniony Powyżej)(możesz Ich Nie Potrzebować, Jeśli Udało Ci Się Zdobyć Chleb żurawinowy Wymieniony Powyżej)
1/2 Kwarty śmietanki Kremówki, Ubitej, Do Podania1/2 Kwarty śmietanki Kremówki, Ubitej, Do Podania
średniej Wielkości świeże Pomidory (około , Obrane I Pokrojone Na Szóstki)średniej Wielkości świeże Pomidory (około , Obrane I Pokrojone Na Szóstki)
1 Funt Jasnego Chleba żytniego, Czerstwego, Pokrojonego W Kostkę1 Funt Jasnego Chleba żytniego, Czerstwego, Pokrojonego W Kostkę
3 Szklanki Wiórków Dębowych Lub Orzechowych Lub 6 Dużych Kawałków Namoczonych W Zimnej Wodzie Przez Co Najmniej 1 Godzinę I Maksymalnie 4 Godziny3 Szklanki Wiórków Dębowych Lub Orzechowych Lub 6 Dużych Kawałków Namoczonych W Zimnej Wodzie Przez Co Najmniej 1 Godzinę I Maksymalnie 4 Godziny
2 Szklanki Ząbków Czosnku2 Szklanki Ząbków Czosnku
5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych
12
Dodać bulion i pietruszkę i doprowadzić do wrzenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Funt świeżego Mafaldi, Jeśli To Możliwe1 Funt świeżego Mafaldi, Jeśli To Możliwe
1-1/2 Szklanki Bulionu Z Kurczaka1-1/2 Szklanki Bulionu Z Kurczaka
13
Zdjąć z ognia.
14
Ubić jajko w dużej misce.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Do Smażenia, Najlepiej RzepakowyOlej Do Smażenia, Najlepiej Rzepakowy
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
15
Dodać chleb tostowy i mieszankę cebuli i owoców; wrzucić, aż równomiernie zwilżone. Luźno zapakuj dressing do przygotowanej patelni.
Składniki, których będziesz potrzebować
3/4 Funta Małych Czerwonych Ziemniaków (około 5), Pokrojonych W Plasterki3/4 Funta Małych Czerwonych Ziemniaków (około 5), Pokrojonych W Plasterki
1 łyżka Niesolonego Masła, Roztopionego, Plus 2 łyżki Nieroztopionego1 łyżka Niesolonego Masła, Roztopionego, Plus 2 łyżki Nieroztopionego
3 Szklanki Wiórków Dębowych Lub Orzechowych Lub 6 Dużych Kawałków Namoczonych W Zimnej Wodzie Przez Co Najmniej 1 Godzinę I Maksymalnie 4 Godziny3 Szklanki Wiórków Dębowych Lub Orzechowych Lub 6 Dużych Kawałków Namoczonych W Zimnej Wodzie Przez Co Najmniej 1 Godzinę I Maksymalnie 4 Godziny
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pecorino O Grubości 1/4 CalaPecorino O Grubości 1/4 Cala
16
Piec, odkryte, do góry jest chrupiący, o 40 protokół.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Posiekana Cebula (2 Cebule)Posiekana Cebula (2 Cebule)
17
Skropić kapiące na patelni lub roztopione masło na wierzchu. Gotować, aż góra będzie chrupiąca i złota, o 20 minut więcej.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pecorino O Grubości 1/4 CalaPecorino O Grubości 1/4 Cala

Składniki

1łyżka czerwony ocet winnygotowanie jabłek, takich jak Gravenstein lub Golden Deliciousgotowanie jabłek, takich jak Gravenstein lub Golden Delicious2z odrobiną mięsa (grzbiety, szyje, skrzydła itp.)z odrobiną mięsa (grzbiety, szyje, skrzydła itp.)8krewetki i żyłkiŚwieżo zmielony czarny pieprzŚwieżo zmielony czarny pieprz21 kwarta pełnego mleka o temperaturze pokojowejdo 4 średnich marchwido 4 średnich marchwi2(mequite, hikora lub olcha)seler z liśćmiseler z liśćmi2do 4 łodyg selerado 4 łodyg selera22 łyżeczki grubo mielonych ziaren pieprzukapiele z indyka lub kurczaka lub roztopione masłokapiele z indyka lub kurczaka lub roztopione masło7101 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwerosół z kurczaka (ok. 1 1/2 małych puszek)rosół z kurczaka (ok. 1 1/2 małych puszek)2Średnia żółta cebula, posiekanarosół z kurczaka (około 4 małych puszek lub 2 pudełek)rosół z kurczaka (około 4 małych puszek lub 2 pudełek)1181 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwemorele suszonemorele suszone591 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweżurawina suszonażurawina suszona1łyżka czerwony ocet winnyolej do smażenia, najlepiej rzepakowyolej do smażenia, najlepiej rzepakowy1szczyptaSzczypta nasion kopru włoskiego, opcjonalnieSzczypta nasion kopru włoskiego, opcjonalnie1Garśćświeże, płaskie liście pietruszkiświeże, płaskie liście pietruszki1181 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwemąka uniwersalnamąka uniwersalna2gałązkiposiekany świeży tymianek lub 1-1/2 łyżeczki suszonego tymianku, podzieloneposiekany świeży tymianek lub 1-1/2 łyżeczki suszonego tymianku, podzielone1Głowaposiekane krążki papryczki bananowej lub posiekane ostre papryczki dowolnego rodzajuposiekane krążki papryczki bananowej lub posiekane ostre papryczki dowolnego rodzaju1sprigKilka świeżych ziół, takich jak tymianek, pietruszka, rozmaryn lub szałwiaKilka świeżych ziół, takich jak tymianek, pietruszka, rozmaryn lub szałwia1Batoniki toffi HeathRude ziemniaki, około 6 uncji każdyRude ziemniaki, około 6 uncji każdy8krewetki i żyłkiSól koszernaSól koszerna1( bakłażany)3 szklanki wiórków dębowych lub orzechowych lub 6 dużych kawałków namoczonych w zimnej wodzie przez co najmniej 1 godzinę i maksymalnie 4 godziny3 szklanki wiórków dębowych lub orzechowych lub 6 dużych kawałków namoczonych w zimnej wodzie przez co najmniej 1 godzinę i maksymalnie 4 godziny21 kwarta pełnego mleka o temperaturze pokojowejcebulacebula5kilogramyTurcjaTurcja62 łyżeczki grubo mielonych ziaren pieprzuniesolone masło, plus więcej na patelnięniesolone masło, plus więcej na patelnię82 łyżeczki grubo mielonych ziaren pieprzumasło niesolonemasło niesolone454opakowania JELLO instant czekoladowy pudding fudgekrojony biały chleb kanapkowykrojony biały chleb kanapkowy1DashSos WorcestershireSos Worcestershire
TrudnośćEkspert
Gotowe W3 hrs, 55 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia57
Magazyn