Pieczony indyk z masłem Béarnaise
Pieczony indyk z masłem Béarnaise może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis służy 8 i kosztuje $3.06 za porcję. Jedna porcja zawiera 801 kalorii, 106g białka, oraz 32G tłuszczu. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 8 godzin i 10 minut. Jest idealny do Święto Dziękczynienia. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Jeśli masz ozdoby: prażoną cebulę, mąkę, Wino i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć mąkę, możesz podążać za tym daniem głównym z Tarta jabłkowa z sosem karmelowym jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 74%. Ten wynik jest całkiem niezły. Podobne przepisy to Pan-seeded Rib-Eye Steak with Béarnaise (Entrecôte Béarnaise), Grillowana polędwica z masłem Bearnaise, oraz Stek Firmowy Z Masłem Bearnaise.
Instrukcje
Wyjąć podroby i szyję z indyka i spłukać indyka zimną wodą.
Dobrze opróżnić wnękę; osuszyć. Rozluźnij i podnieś skórę z piersi indyka bez całkowitego odłączania skóry. Wcierać 1/4 szklanki masła Barnaise pod skórę; zastąpić skórę.
Posypać jamę i na zewnątrz indyka pożądaną ilością soli i świeżo zmielonego pieprzu.
Umieścić indyka, piersi bok do góry, na lekko nasmarowanym stojaku do pieczenia w dużej patelni do pieczenia. Wiązać końce nóg razem ze sznurkiem; podwijać końcówki skrzydeł. Cały indyk natrzeć 1/4 szklanki masła Barnaise.
Wlać wino i 2 szklanki bulionu z kurczaka do patelni.
Piec w temperaturze 325 przez 3 godziny i 15 minut do 4 godzin lub do momentu włożenia termometru mięsnego do najgrubszej części uda 165, fastrygując co 30 minut sokami z patelni. Osłona z folią aluminiową po 1 1/2 godziny, aby zapobiec nadmiernemu brązowieniu, jeśli to konieczne.
Wyjąć z piekarnika i odstawić na 30 minut.
Przenieść indyka do półmiska, zastrzegając 2 1/2 szklanki patelni kapie.
Wlać zastrzeżone krople przez drobny sitko z siatki drucianej do miski, odrzucając ciała stałe.
Roztopić pozostałe masło Barnaise w rondlu na średnim ogniu; ubić w mące, i gotować, ubijając stale, 1 do 2 minut lub do gładkiej. Stopniowo dodawaj zastrzeżone krople do rondla i doprowadzaj do wrzenia, stale ubijając. Zmniejszyć ogień i gotować na wolnym ogniu, mieszając od czasu do czasu, 5 minut lub aż zgęstnieje.
Dodać do 1/2 szklanki pozostałego bulionu z kurczaka dla pożądanej konsystencji.
Dodać sól i pieprz do smaku.
* Można zastąpić mrożonego całego indyka, rozmrożonego.