Pieczony indyk z masą i sosem z Chile
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na przystawki, więc daj pieczonego indyka z masą farszem i sosem Chile spróbować. Ten przepis służy 10. Jedna porcja zawiera 144 kalorie, 15g białka, oraz 8G tłuszczu. Na 46 centów za porcję, ten przepis okładki 7% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jeśli masz wokół Turcja czas, chile proszek, SOS mole indyka, i kilka innych składników na rękę, można zrobić to. To będzie hit w Twoim Święto Dziękczynienia wydarzenie. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 28%. Ten wynik nie jest tak ogromny. Spróbuj Chile-pieczony indyk z Chorizo-farszem do chleba kukurydzianego, Pieczona pierś z indyka z chlebem kukurydzianym-farsz z szałwii i sos Brandy, oraz Pierś z indyka z farszem i sosem dla podobnych receptur.
Instrukcje
Posypać wewnątrz i na zewnątrz solą i pieprzem i przenieść do patelni. Odstawić 1 1/2 szklanki Kreta do serwowania (przechowywać w lodówce, aż będzie gotowy do użycia), następnie płaszcz indyka wewnątrz i na zewnątrz z resztą. Przykryć indyka folią i przechowywać w lodówce co najmniej 1 godzinę i do 8 godzin.
Ułóż stojak piekarnika w najniższej pozycji i rozgrzej piekarnik do 232°. masło 2-quart zapiekanka lub 8-calowe kwadratowe naczynie do pieczenia.
Luźno wypełnić główną jamę indyka farszem.
Pozostały farsz przełożyć do przygotowanego naczynia i skropić 1/2 szklanki wywaru. Przykryć folią aluminiową i przechowywać w lodówce, aż będzie gotowy do pieczenia. Indyka polać roztopionym masłem. Włóż końcówki skrzydeł pod pierś i luźno zwiąż nogi razem ze sznurkiem kuchennym.
Wlać 1/4 szklanki wywaru na patelnię.
Pieczony indyk 15 minut. Zmniejsz temperaturę do 177°, przykryj indyka luźno folią i kontynuuj pieczenie jeszcze 45 minut.
Usuń folię, dodaj 1/4 wywaru szklanki do patelni i kontynuuj pieczenie, fastrygowanie sokami z patelni co 30 minut, 1 1/2 godziny więcej.
Zwiększ temperaturę piekarnika do 232°, obróć patelnię o 180° w piekarniku i dodaj 1/4 filiżanki do patelni.
Wyjąć dodatkowy farsz z lodówki (Nie odkrywać) i przełożyć do piekarnika obok indyka.
Piec 30 minut, następnie odkryć i piec, aż top jest złoty kolor, o 15 minut więcej. Trzymaj ciepło, przykryte. W międzyczasie, nadal upiec indyka, dodając 1/4 wywaru szklanki do patelni i fastrygowanie co 15 minut, aż natychmiastowy odczyt termometr włożony w najgrubszej części uda (nie dotykać kości)rejestruje 77°, o 45 minut do 1 1/2 godziny więcej (2 1/2 do 3 godzin łącznie).
Przełożyć indyka na talerz (nie czyścić patelni). Włóż termometr do środka farszu. Jeśli termometr nie odczytuje 74°, Usuń farsz i kuchenkę mikrofalową do165. utrzymuj ciepło.
Niech Turcja odpocznie co najmniej 1/2 godziny przed rzeźbieniem.
Patelnia do pieczenia na 2 palnikach na umiarkowanie wysokim ogniu.
Dodaj bulion i doprowadzić do wrzenia, skrobanie się rumiane kawałki na dnie patelni.
W średnim rondlu roztopić masło.
Ubić mąkę i gotować, stale ubijając, aż zasmażka będzie złotobrązowa, około 5 minut.
Dodać mieszaninę w stałym strumieniu, ubijając stale, aby zapobiec grudkom, a następnie gotować na wolnym ogniu, aż lekko zgęstnieje, około 2 minut. Przecedzić przez sito o drobnych oczkach do średniej miski i wymieszać sok z limonki, sól i proszek chile. Trzymaj ciepło.
W małym rondlu na małym ogniu delikatnie podgrzać sos reserved mole.
Podawać indyka z sosem i kretem obok.