Pieczony indyk z klonową glazurą żurawinową

Pieczony indyk z klonową glazurą żurawinową
Pieczony indyk z klonową glazurą żurawinową może być dobrym przepisem na rozszerzenie kolekcji dań głównych. Ten przepis służy 10 i kosztuje $2.76 za porcję. Jedna porcja zawiera 895 kalorii, 105g białka, oraz 40 g tłuszczu. Jeśli masz masło, Indyk, sok żurawinowy i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć farsz można śledzić to danie główne z Bezglutenowy chleb kukurydziany do farszu lub deseru jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 3 godziny i 20 minut. Ten przepis od Foodnetwork ma 1 fanów. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Święto Dziękczynienia. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 68%, co jest dobre. Podobne przepisy to Pieczony indyk z klonową glazurą żurawinową, Pieczony indyk z klonową glazurą żurawinową, oraz Strudel z indyka i żurawiny w / Klon - pieczona dynia maślana.

Instrukcje

1
Rozgrzej piekarnik do 375 stopni F.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Posiekana Cebula (2 Cebule)Posiekana Cebula (2 Cebule)
2
W małej misce wymieszać masło, przyprawa domu, pietruszka, szalotka, i czosnek. Dokładnie spłucz i osusz indyka. Włożyć skrzydełka pod korpus i ułożyć indyka na patelni do pieczenia. Masło utrzeć na całej powierzchni indyka. Rzeczy, jeśli chcesz.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 3/4 Uncji (75 Gramów) Złotych Rodzynek2 3/4 Uncji (75 Gramów) Złotych Rodzynek
Takie Jak Boćwina, Jarmuż, Rzepak Lub Liście Buraka, łodygi PrzycięteTakie Jak Boćwina, Jarmuż, Rzepak Lub Liście Buraka, łodygi Przycięte
1 Funt świeżego Mafaldi, Jeśli To Możliwe1 Funt świeżego Mafaldi, Jeśli To Możliwe
1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny
Posiekane Krążki Papryczki Bananowej Lub Posiekane Ostre Papryczki Dowolnego RodzajuPosiekane Krążki Papryczki Bananowej Lub Posiekane Ostre Papryczki Dowolnego Rodzaju
4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane
Kolosalne Krewetki Z Ogonami, Obrane I OczyszczoneKolosalne Krewetki Z Ogonami, Obrane I Oczyszczone
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Fasola Cannelloni, OdsączonaFasola Cannelloni, Odsączona
(od 44 Do 48 Stopni Celsjusza/od 112 Do 118 Stopni Fahrenheita)(od 44 Do 48 Stopni Celsjusza/od 112 Do 118 Stopni Fahrenheita)
3
Piecz przez 18 minut na funt (w tym masę farszu, jeśli używasz). Indyk robi się, gdy natychmiastowy odczyt termometru jest włożony w najgrubszą część uda (i głęboko w farsz) i rejestruje 165 stopni F. i soki biegną jasne.
Składniki, których będziesz potrzebować
Przetworzony Ser Amerykański Pokrojony W PaskiPrzetworzony Ser Amerykański Pokrojony W Paski
4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ostry Sos Z Oleju SezamowegoOstry Sos Z Oleju Sezamowego
4
Wyjąć z piekarnika i luźno namiot folią.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pieczone Paski Słodkiej Czerwonej Papryki I Dodatkowy Posiekany Szczypiorek, OpcjonalniePieczone Paski Słodkiej Czerwonej Papryki I Dodatkowy Posiekany Szczypiorek, Opcjonalnie
Posiekana Cebula (2 Cebule)Posiekana Cebula (2 Cebule)
5
Pozostaw na 20 minut przed rzeźbieniem.
1
Połącz wszystkie składniki w małym rondlu na średnim ogniu. Doprowadzić do wrzenia i zmniejszyć ogień do średnio-niskiego.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Opcjonalnie Posiekane, Glazurowane Orzechy PekanOpcjonalnie Posiekane, Glazurowane Orzechy Pekan
2
Niech gotować na wolnym ogniu, aż żurawina pęknie, o 8 do 10 protokół. Przecedzić mieszaninę przez sito i ostudzić. Rezerwa dla Turcji.
Składniki, których będziesz potrzebować
(możesz Ich Nie Potrzebować, Jeśli Udało Ci Się Zdobyć Chleb żurawinowy Wymieniony Powyżej)(możesz Ich Nie Potrzebować, Jeśli Udało Ci Się Zdobyć Chleb żurawinowy Wymieniony Powyżej)
4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Z Kością, Ze Skórą, Udka I Nogi Z KurczakaZ Kością, Ze Skórą, Udka I Nogi Z Kurczaka
3
Wszystkie składniki wymieszać i przechowywać w szczelnym pojemniku do 6 miesięcy.
TrudnośćEkspert
Gotowe W3 hrs, 20 m.
Porcje10
Ocena Zdrowia31
Magazyn