Pieczony indyk z klasycznym sosem z patelni
Pieczony indyk z klasycznym sosem z patelni może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis służy 12. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy, bezmleczny i cały 30 przepis ma 464 kalorie, 70g białka, oraz 19g tłuszczu na porcję. Na 1,39 zł za porcję, ten przepis Pokrowce 30% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Jeśli masz ząbki czosnku, Indyk, klasyczny sos do patelni i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Święto Dziękczynienia będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Z łyżeczką wynik 73%, to danie jest solidne. Podobne przepisy to Klasyczny pieczony indyk z sosem Podrobowym, Klasyczny pieczony sos z indyka i podrobów, oraz Klasyczny pieczony indyk z nadzieniem herbacianym i staromodnym sosem.
Instrukcje
Usuń podroby i szyję z indyka i rezerwy na klasyczny sos Pan. Spłucz indyka zimną wodą i osusz. Przyciąć nadmiar tłuszczu. Zaczynając od jamy szyi, rozluźnij skórę od piersi i podudzia, wkładając palce, delikatnie naciskając między skórę a mięso.
Połącz musztardę, szałwię, czarny pieprz i czosnek. Mieszaninę musztardy wcierać pod rozluźnioną skórę. Podnieś końcówki skrzydeł do góry i do tyłu; włóż pod indyka.
Włożyć indyka, pierś do góry, na płytkiej patelni do pieczenia.
Wlać bulion na indyka. Włóż termometr do mięsa w mięsistą część uda, upewniając się, że nie dotkniesz kości.
Umieścić indyka w piekarniku 450; natychmiast zmniejszyć temperaturę piekarnika do 325 (nie wyjmować indyka z piekarnika).
Piec przez 2 godziny lub do termometru 180, pieczenie indyka często sokami z patelni. Rezerwy 3 łyżki kapieli do klasycznego sosu patelni; niech Indyk stać na 25 minut. Wyrzucić skórę.
Podawać z klasycznym sosem do patelni.