Pieczony indyk z boczkiem-sos jabłkowy

Pieczony indyk z boczkiem-sos jabłkowy
Pieczony indyk z boczkiem-sos jabłkowy wymaga mniej więcej 45 minut od początku do końca. Ten przepis sprawia, że 8 porcji z 708 kalorii, 97g białka, oraz 27 g tłuszczu każdy. Na $2.3 za porcję, ten przepis okładki 36% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Przynosi wam to moje przepisy. 1 osoba uznała ten przepis za smaczny i satysfakcjonujący. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezmleczne dieta. Udaj się do sklepu i odbierz cydr jabłkowy, tymianek, gałązki tymianku i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć mąkę, możesz podążać za tym daniem głównym z Tarta jabłkowa z sosem karmelowym jako deser. Działa dobrze jako danie główne w rozsądnej cenie. Z łyżeczką wynik 70%, to danie jest solidne. Podobne przepisy to Pieczony indyk z sosem Boczkowo-jabłkowym, Indyk zapiekany na cydrze z pieczonym sosem jabłkowym, oraz Pieczony indyk z sosem jabłkowym.

Instrukcje

1
Usunąć i wyrzucić podroby i szyję z indyka. Spłukać indyka zimną wodą; osuszyć. Przyciąć nadmiar tłuszczu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cała TurcjaCała Turcja
WodaWoda
2
Umieść indyka w wytrzymałej plastikowej torbie jumbo z zamkiem błyskawicznym i dodaj 2 filiżanki cydru; zapieczętuj i marynuj w lodówce przez noc, od czasu do czasu obracając torbę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cała TurcjaCała Turcja
CydrCydr
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Torby ZiplocTorby Ziploc
3
Rozgrzej piekarnik do 45
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
4
Wyjąć indyka z worka, zastrzegając marynatę.
Składniki, których będziesz potrzebować
MarynataMarynata
Cała TurcjaCała Turcja
5
Włożyć indyka, pierś do góry, na płytkiej patelni do pieczenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cała TurcjaCała Turcja
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Do PieczeniaPatelnia Do Pieczenia
6
Zalać marynatą indyka.
Składniki, których będziesz potrzebować
MarynataMarynata
Cała TurcjaCała Turcja
7
Posypać 1 łyżeczkę pieprzu i 1/2 łyżeczki soli na skórę i w jamie ciała. Wyciągnij końcówki skrzydeł w górę i na plecy; włóż pod indyka.
Składniki, których będziesz potrzebować
PieprzPieprz
Cała TurcjaCała Turcja
SólSól
8
Umieścić gałązki tymianku i jabłka w jamie ciała. Włóż termometr do mięsa w mięsistej części uda, upewniając się, aby nie dotknąć kości. Przykryć luźno folią.
Składniki, których będziesz potrzebować
świeży Tymianekświeży Tymianek
Kwadraty Każdy) Biała Cukrowa Powłoka, Grubo PosiekanaKwadraty Każdy) Biała Cukrowa Powłoka, Grubo Posiekana
KościKości
MięsoMięso
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Termometr KuchennyTermometr Kuchenny
Folia AluminiowaFolia Aluminiowa
9
Piec w temperaturze 450 przez 10 minut. Obniżyć temperaturę piekarnika do 325 (nie wyjmować indyka z piekarnika); piec dodatkowe 45 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cała TurcjaCała Turcja
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
10
Dodaj 1 3/4 szklanki bulionu i cebuli na patelnię; powrót do piekarnika natychmiast.
Składniki, których będziesz potrzebować
CebulaCebula
BulionBulion
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
PatelniaPatelnia
11
Piec, uncovered, dodatkowa godzina lub aż termometr zarejestruje 18
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Termometr KuchennyTermometr Kuchenny
PiekarnikPiekarnik
12
Indyka ułożyć na półmisku; przykryć folią aluminiową.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cała TurcjaCała Turcja
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Folia AluminiowaFolia Aluminiowa
13
Odstawić na co najmniej 25 minut. Odrzuć skórę, gałązki i jabłko.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kwadraty Każdy) Biała Cukrowa Powłoka, Grubo PosiekanaKwadraty Każdy) Biała Cukrowa Powłoka, Grubo Posiekana
14
Cebulę wyjąć z patelni łyżką szczelinową, odstawić i ogrzać.
Składniki, których będziesz potrzebować
CebulaCebula
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
łyżka Szczelinowałyżka Szczelinowa
PatelniaPatelnia
15
Umieść plastikową torbę z zamkiem błyskawicznym wewnątrz szklanej miarki o pojemności 2 filiżanek.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
MiarkaMiarka
Torby ZiplocTorby Ziploc
16
Kroplówki z indyka wlać do woreczka.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cała TurcjaCała Turcja
17
Dodaj pozostałe 1/2 Puchar cydr do pieczenia patelni; gotować na średnim ogniu 2 protokół, skrobanie patelni poluzować rumiane bitów.
Składniki, których będziesz potrzebować
CydrCydr
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Do PieczeniaPatelnia Do Pieczenia
18
Dodaj do indyka kapie w torbie; odstawić 10 minut (tłuszcz wzrośnie do góry). Uszczelnij torbę; ostrożnie oderwij dolny róg torby.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cała TurcjaCała Turcja
19
Spuścić kapiące do miski, zatrzymując się, zanim warstwa tłuszczu osiągnie otwarcie; wyrzucić tłuszcz.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
20
Boczek ugotować w dużym rondlu na średnim ogniu, aż będzie chrupiący.
Składniki, których będziesz potrzebować
BoczekBoczek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
21
Dodaj mąkę do kapiących boczków na patelni; gotuj 1 minutę. Stopniowo dodawać pozostałą 1 szklankę bulionu i mieszankę cydru, mieszając trzepaczką. Wymieszać w 1/4 łyżeczki pieprzu i 1/2 łyżeczki soli; gotować na średnim ogniu do zgęstnienia (około 10 minut), często mieszając. Wymieszać z cebulą i posiekanym tymiankiem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kapanie Z BoczkuKapanie Z Boczku
CebulaCebula
PieprzPieprz
BulionBulion
CydrCydr
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
TymianekTymianek
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
PatelniaPatelnia
TrudnośćEkspert
Gotowe W45 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia33
Magazyn