Pieczony indyk z boczkiem-sos jabłkowy wymaga mniej więcej 45 minut od początku do końca. Ten przepis sprawia, że 8 porcji z 708 kalorii, 97g białka, oraz 27 g tłuszczu każdy. Na $2.3 za porcję, ten przepis okładki 36% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Przynosi wam to moje przepisy. 1 osoba uznała ten przepis za smaczny i satysfakcjonujący. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezmleczne dieta. Udaj się do sklepu i odbierz cydr jabłkowy, tymianek, gałązki tymianku i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć mąkę, możesz podążać za tym daniem głównym z Tarta jabłkowa z sosem karmelowym jako deser. Działa dobrze jako danie główne w rozsądnej cenie. Z łyżeczką wynik 70%, to danie jest solidne. Podobne przepisy to Pieczony indyk z sosem Boczkowo-jabłkowym, Indyk zapiekany na cydrze z pieczonym sosem jabłkowym, oraz Pieczony indyk z sosem jabłkowym.
Instrukcje
1
Usunąć i wyrzucić podroby i szyję z indyka. Spłukać indyka zimną wodą; osuszyć. Przyciąć nadmiar tłuszczu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cała Turcja
Woda
2
Umieść indyka w wytrzymałej plastikowej torbie jumbo z zamkiem błyskawicznym i dodaj 2 filiżanki cydru; zapieczętuj i marynuj w lodówce przez noc, od czasu do czasu obracając torbę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cała Turcja
Cydr
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Torby Ziploc
3
Rozgrzej piekarnik do 45
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Piekarnik
4
Wyjąć indyka z worka, zastrzegając marynatę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Marynata
Cała Turcja
5
Włożyć indyka, pierś do góry, na płytkiej patelni do pieczenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cała Turcja
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Do Pieczenia
6
Zalać marynatą indyka.
Składniki, których będziesz potrzebować
Marynata
Cała Turcja
7
Posypać 1 łyżeczkę pieprzu i 1/2 łyżeczki soli na skórę i w jamie ciała. Wyciągnij końcówki skrzydeł w górę i na plecy; włóż pod indyka.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pieprz
Cała Turcja
Sól
8
Umieścić gałązki tymianku i jabłka w jamie ciała. Włóż termometr do mięsa w mięsistej części uda, upewniając się, aby nie dotknąć kości. Przykryć luźno folią.
Składniki, których będziesz potrzebować
świeży Tymianek
1 Funt Jasnego Chleba żytniego, Czerstwego, Pokrojonego W Kostkę
Kości
Mięso
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Termometr Kuchenny
Folia Aluminiowa
9
Piec w temperaturze 450 przez 10 minut. Obniżyć temperaturę piekarnika do 325 (nie wyjmować indyka z piekarnika); piec dodatkowe 45 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cała Turcja
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Piekarnik
10
Dodaj 1 3/4 szklanki bulionu i cebuli na patelnię; powrót do piekarnika natychmiast.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cebula
Bulion
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Piekarnik
Patelnia
11
Piec, uncovered, dodatkowa godzina lub aż termometr zarejestruje 18
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Termometr Kuchenny
Piekarnik
12
Indyka ułożyć na półmisku; przykryć folią aluminiową.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cała Turcja
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Folia Aluminiowa
13
Odstawić na co najmniej 25 minut. Odrzuć skórę, gałązki i jabłko.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Funt Jasnego Chleba żytniego, Czerstwego, Pokrojonego W Kostkę
14
Cebulę wyjąć z patelni łyżką szczelinową, odstawić i ogrzać.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cebula
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
łyżka Szczelinowa
Patelnia
15
Umieść plastikową torbę z zamkiem błyskawicznym wewnątrz szklanej miarki o pojemności 2 filiżanek.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Miarka
Torby Ziploc
16
Kroplówki z indyka wlać do woreczka.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cała Turcja
17
Dodaj pozostałe 1/2 Puchar cydr do pieczenia patelni; gotować na średnim ogniu 2 protokół, skrobanie patelni poluzować rumiane bitów.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cydr
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Do Pieczenia
18
Dodaj do indyka kapie w torbie; odstawić 10 minut (tłuszcz wzrośnie do góry). Uszczelnij torbę; ostrożnie oderwij dolny róg torby.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cała Turcja
19
Spuścić kapiące do miski, zatrzymując się, zanim warstwa tłuszczu osiągnie otwarcie; wyrzucić tłuszcz.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-o
20
Boczek ugotować w dużym rondlu na średnim ogniu, aż będzie chrupiący.
Składniki, których będziesz potrzebować
Boczek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z Sosem
21
Dodaj mąkę do kapiących boczków na patelni; gotuj 1 minutę. Stopniowo dodawać pozostałą 1 szklankę bulionu i mieszankę cydru, mieszając trzepaczką. Wymieszać w 1/4 łyżeczki pieprzu i 1/2 łyżeczki soli; gotować na średnim ogniu do zgęstnienia (około 10 minut), często mieszając. Wymieszać z cebulą i posiekanym tymiankiem.