Pieczony Indyk w Stylu Marynarskim

Pieczony Indyk w Stylu Marynarskim
Pieczony indyk w stylu marynarskim może być właśnie tym przepisem bezglutenowym , którego szukałeś. Jedna porcja zawiera 624 kalorie , 70 g białka i 31 g tłuszczu . Ten przepis jest dla 18 osób. Za 2,3 USD za porcję ten przepis pokrywa 38% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Dobrze sprawdza się jako danie główne. Jeśli masz pod ręką marchewki, czosnek, masło i kilka innych składników, możesz go przygotować. 1 osoba uznała ten przepis za pyszny i sycący. Święto Dziękczynienia będzie jeszcze bardziej wyjątkowe dzięki temu przepisowi. Jest on dostarczany przez Allrecipes. Od przygotowania do podania, ten przepis zajmuje około 8 godzin i 10 minut . Z wynikiem Spoonacular wynoszącym 73% , to danie jest solidne. Jeśli podoba Ci się ten przepis, mogą Ci się spodobać również takie przepisy jak Moja ulubiona zupa fasolowa z marynarki wojennej , Kurczak w puszce piwa, Warzywa w stylu wiejskim z pieczonym czosnkiem i Pieczona sałatka ziemniaczana w stylu prowincjonalnym .

Instrukcje

1
Rozgrzej piekarnik do 300 stopni F (150 stopni C). Umieść ruszt do pieczenia indyka w brytfannie.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kapusta Fioletowa, Drobno PokrojonaKapusta Fioletowa, Drobno Pokrojona
Plus Więcej Do Dekoracji (1 Szklanka Karmelu I 1 łyżeczka Fleur De Sel)Plus Więcej Do Dekoracji (1 Szklanka Karmelu I 1 łyżeczka Fleur De Sel)
2
Usuń szyję i podroby z wnętrza indyka, jeśli takowe istnieją, i dokładnie opłucz ptaka, wewnątrz i na zewnątrz. Osusz indyka ręcznikami papierowymi.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Tortille Mączne (10 Cali), Pokrojone Na ćwiartkiTortille Mączne (10 Cali), Pokrojone Na ćwiartki
3
Umieść indyka na ruszcie do pieczenia. Palcami sięgnij pod skórę nad piersią i poluzuj skórę.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane
4
Umieść kostki masła pod skórą piersi, rozprowadzając je tak równomiernie, jak to możliwe, na całej piersi. Wbij 4 lub 5 drewnianych wykałaczek przez skórę do mięsa, aby zabezpieczyć skórę podczas pieczenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
(65 Ciasteczek)(65 Ciasteczek)
2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Guma Do żucia O Smaku Mięty ZielonejGuma Do żucia O Smaku Mięty Zielonej
5
W misce wymieszaj marchewki, cebulę, seler, dwie połówki główki czosnku, tymianek, szałwię, liście laurowe, sól i czarny pieprz. Napełnij jamę indyka taką ilością warzyw i przypraw, ile się zmieści; resztę, jeśli jest, posyp na dnie brytfanny. Podnieś indyka pionowo, tak aby otwór w jamie był na górze, i wlej całą butelkę Chardonnay do ptaka, tak aby wino spłynęło do brytfanny.
Składniki, których będziesz potrzebować
Z Zawartością Tłuszczu 4 G Lub Mniejszą Na Porcję (zalecane: Krem Pomidorowy Amy's Chunky Tomato Bisque)Z Zawartością Tłuszczu 4 G Lub Mniejszą Na Porcję (zalecane: Krem Pomidorowy Amy's Chunky Tomato Bisque)
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
ChardonnayChardonnay
4 Małe Cukinie Pokrojone Na Kawałki O Grubości 1/4 Cala4 Małe Cukinie Pokrojone Na Kawałki O Grubości 1/4 Cala
Ziemniaki Yukon Lub Białe, Przekrojone Na PółZiemniaki Yukon Lub Białe, Przekrojone Na Pół
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
średniej Wielkości świeże Pomidory (około , Obrane I Pokrojone Na Szóstki)średniej Wielkości świeże Pomidory (około , Obrane I Pokrojone Na Szóstki)
żółta Cebula, Pokrojona W Drobną Kostkę, Około 1/4 Szklankiżółta Cebula, Pokrojona W Drobną Kostkę, Około 1/4 Szklanki
Świeże Tortille Mączne Do SerwowaniaŚwieże Tortille Mączne Do Serwowania
4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane
1/2 Główki Kapusty Włoskiej Drobno Pokrojonej1/2 Główki Kapusty Włoskiej Drobno Pokrojonej
1/2 Gałązki Rozmarynu1/2 Gałązki Rozmarynu
(albo Zwykłe)(albo Zwykłe)
(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kapusta Fioletowa, Drobno PokrojonaKapusta Fioletowa, Drobno Pokrojona
Papryczki Pikantne, Pozbawione Pestek I Pokrojone W Kostkę (polecamy: Peppadew)Papryczki Pikantne, Pozbawione Pestek I Pokrojone W Kostkę (polecamy: Peppadew)
6
Połóż indyka z powrotem na ruszcie i zwiąż, jeśli chcesz. Przykryj indyka folią aluminiową.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone KrewetkiSmażone Krewetki
7
Piec w nagrzanym piekarniku, aż mięso straci różowy kolor przy kości, a wypływający sok stanie się przejrzysty, około 7 godzin.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Kotlety Z Polędwiczki Wieprzowej Z Kością (o Grubości 1-1/2 Cala I Wadze 8 Uncji Każdy)4 Kotlety Z Polędwiczki Wieprzowej Z Kością (o Grubości 1-1/2 Cala I Wadze 8 Uncji Każdy)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Plus Więcej Do Dekoracji (1 Szklanka Karmelu I 1 łyżeczka Fleur De Sel)Plus Więcej Do Dekoracji (1 Szklanka Karmelu I 1 łyżeczka Fleur De Sel)
8
Wyjmij indyka z piekarnika, usuń folię i piecz, aż skóra stanie się brązowa i chrupiąca, przez kolejne 25 do 30 minut. Termometr do natychmiastowego odczytu włożony w najgrubszą część uda, blisko kości, powinien wskazywać 180 stopni Fahrenheita (82 stopnie Celsjusza).
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane
4 Kotlety Z Polędwiczki Wieprzowej Z Kością (o Grubości 1-1/2 Cala I Wadze 8 Uncji Każdy)4 Kotlety Z Polędwiczki Wieprzowej Z Kością (o Grubości 1-1/2 Cala I Wadze 8 Uncji Każdy)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ostry Sos Z Oleju SezamowegoOstry Sos Z Oleju Sezamowego
Smażone KrewetkiSmażone Krewetki
Plus Więcej Do Dekoracji (1 Szklanka Karmelu I 1 łyżeczka Fleur De Sel)Plus Więcej Do Dekoracji (1 Szklanka Karmelu I 1 łyżeczka Fleur De Sel)
9
Wyjmij z piekarnika i odstaw na 10 minut przed krojeniem.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Plus Więcej Do Dekoracji (1 Szklanka Karmelu I 1 łyżeczka Fleur De Sel)Plus Więcej Do Dekoracji (1 Szklanka Karmelu I 1 łyżeczka Fleur De Sel)
10
Jeśli chcesz, podawaj z indykiem ugotowane marchewki, cebulę i seler.
Składniki, których będziesz potrzebować
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
średniej Wielkości świeże Pomidory (około , Obrane I Pokrojone Na Szóstki)średniej Wielkości świeże Pomidory (około , Obrane I Pokrojone Na Szóstki)
4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane
Świeże Tortille Mączne Do SerwowaniaŚwieże Tortille Mączne Do Serwowania
TrudnośćEkspert
Gotowe W8 hrs, 10 m.
Porcje18
Ocena Zdrowia36
Magazyn