Pieczony Indyk w Stylu Marynarskim

Pieczony indyk w stylu marynarskim może być właśnie tym przepisem bezglutenowym , którego szukałeś. Jedna porcja zawiera 624 kalorie , 70 g białka i 31 g tłuszczu . Ten przepis jest dla 18 osób. Za 2,3 USD za porcję ten przepis pokrywa 38% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Dobrze sprawdza się jako danie główne. Jeśli masz pod ręką marchewki, czosnek, masło i kilka innych składników, możesz go przygotować. 1 osoba uznała ten przepis za pyszny i sycący. Święto Dziękczynienia będzie jeszcze bardziej wyjątkowe dzięki temu przepisowi. Jest on dostarczany przez Allrecipes. Od przygotowania do podania, ten przepis zajmuje około 8 godzin i 10 minut . Z wynikiem Spoonacular wynoszącym 73% , to danie jest solidne. Jeśli podoba Ci się ten przepis, mogą Ci się spodobać również takie przepisy jak Moja ulubiona zupa fasolowa z marynarki wojennej , Kurczak w puszce piwa, Warzywa w stylu wiejskim z pieczonym czosnkiem i Pieczona sałatka ziemniaczana w stylu prowincjonalnym .
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 300 stopni F (150 stopni C). Umieść ruszt do pieczenia indyka w brytfannie.
Usuń szyję i podroby z wnętrza indyka, jeśli takowe istnieją, i dokładnie opłucz ptaka, wewnątrz i na zewnątrz. Osusz indyka ręcznikami papierowymi.
Umieść indyka na ruszcie do pieczenia. Palcami sięgnij pod skórę nad piersią i poluzuj skórę.
Umieść kostki masła pod skórą piersi, rozprowadzając je tak równomiernie, jak to możliwe, na całej piersi. Wbij 4 lub 5 drewnianych wykałaczek przez skórę do mięsa, aby zabezpieczyć skórę podczas pieczenia.
W misce wymieszaj marchewki, cebulę, seler, dwie połówki główki czosnku, tymianek, szałwię, liście laurowe, sól i czarny pieprz. Napełnij jamę indyka taką ilością warzyw i przypraw, ile się zmieści; resztę, jeśli jest, posyp na dnie brytfanny. Podnieś indyka pionowo, tak aby otwór w jamie był na górze, i wlej całą butelkę Chardonnay do ptaka, tak aby wino spłynęło do brytfanny.
Połóż indyka z powrotem na ruszcie i zwiąż, jeśli chcesz. Przykryj indyka folią aluminiową.
Piec w nagrzanym piekarniku, aż mięso straci różowy kolor przy kości, a wypływający sok stanie się przejrzysty, około 7 godzin.
Wyjmij indyka z piekarnika, usuń folię i piecz, aż skóra stanie się brązowa i chrupiąca, przez kolejne 25 do 30 minut. Termometr do natychmiastowego odczytu włożony w najgrubszą część uda, blisko kości, powinien wskazywać 180 stopni Fahrenheita (82 stopnie Celsjusza).
Wyjmij z piekarnika i odstaw na 10 minut przed krojeniem.
Jeśli chcesz, podawaj z indykiem ugotowane marchewki, cebulę i seler.