Pieczony Indyk Solony
Need a danie główne bezglutenowe i przyjazne fodmap? Pieczony indyk może być spektakularny przepis, aby spróbować. Ten przepis sprawia, że 10 porcji z 1166 kalorii, 99g białka, oraz 44g tłuszczu każdy. Na $2.7 za porcję, ten przepis okładki 39% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Udaj się do sklepu i odbierz jagody jałowca, ziarna pieprzu, tymianek i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć sól koszerną, można śledzić to danie główne z Niskotłuszczowe Ciasto Okruchowe (Koszerno-Mleczne) jako deser. Ten przepis z Food.com ma 1 fanów. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 64%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Indyk Pieczony Solony, Indyk Pieczony Solony, oraz Indyk pieczony na sucho z sosem dla podobnych receptur.
Instrukcje
W pojemniku wystarczająco dużym, aby pomieścić indyka i solanki połączyć wszystkie składniki z wyjątkiem wody, indyka i klarowane butter.In rondel doprowadzić wodę do wrzenia i dodać do pojemnika, mieszając do rozpuszczenia soli i cukru.
Dodać indyka do solanki, tak aby był całkowicie zanurzony, przykryć i schłodzić przez 48 godzin. (Duży nowy pojemnik na mop lub pojemnik Rubbermaid świetnie się do tego nadaje.) Jeśli Turcja nie jest całkowicie zanurzona, przekręć ją kilka razy w ciągu 48 godzin.Rozgrzej piekarnik do 300 stopni F.
Indyka odcedzić, osuszyć i osuszyć.
Przełożyć indyka na patelnię wyposażoną w stelaż.Spłucz podwójną grubość gazę w zimnej wodzie i wyciśnij nadmiar wilgoci. Zanurzyć w klarowanym maśle i ułożyć na indyku.Piecz indyka, fastrygując go często z pozostałym klarowanym masłem i sokami z patelni, przez 3 do 4 godzin lub aż termometr mięsny włożony do stawu udowego zarejestruje 150 stopni F i soki będą jasne.
Pozostaw na 30 minut przed wyrzeźbieniem, przykryte luźno folią.