Pieczony Indyk Przyprawiony Kretem
Pieczony indyk przyprawiony kretem może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Na 2,02 zł za porcję, ten przepis okładki 36% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 8. Jedna porcja zawiera 709 kalorii, 90g białka, oraz 35 g tłuszczu. To będzie hit w Twoim Święto Dziękczynienia wydarzenie. Jeśli masz masło, mąkę, sól i pieprz oraz kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć ocet balsamiczny można śledzić to danie główne z Chude Lody Truskawkowe jako deser. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 73%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Pieczony indyk z masą i sosem z Chile, Przyprawiony Pieczony Indyk, oraz Nakrętki Przyprawione Kretem.
Instrukcje
W misce, połączyć kakao, chile proszek, cynamon, cukier, 1 łyżeczka soli i 1/4 łyżeczki pieprzu. Wymieszać z olejem i octem. Połowę pasty natrzeć na całej indyka; łyżką pozostałą pastę do jamy.
Ustawić indyka na stojaku w dużej patelni i gotować przez 5 minut. Indyka zalać roztopionym masłem i na patelnię dodać 3-4 łyżki wywaru z indyka.
Obniż temperaturę piekarnika do 350 i piecz indyka przez 1 1/2 godziny. Obniżyć temperaturę piekarnika do 250 i dodać trochę więcej bulionu do patelni. Indyka podlewamy masłem i pieczemy ok. 1,5 godziny dłużej, czyli do momentu, gdy w najgrubszą część uda włożony zostanie termometr 17
Przełożyć indyka na deskę do krojenia, przykryć luźno folią i odstawić na co najmniej 30 minut.
Do rondla wlać soki z patelni i odcedzić tłuszcz. Ustawić patelnię na palniku na umiarkowanie wysokim ogniu.
Dodaj pozostały czas i doprowadzić do wrzenia, skrobanie się wszelkie rumiane kawałki.
Wywar przecedzić do rondla i doprowadzić do wrzenia. Łyżka pasty z jamy indyka do wywaru. Gotować wywar, aż zmniejszy się do około 1 1/2 szklanki, o 10 protokół.
Wymieszać mąkę i dusić na umiarkowanym ogniu, aż zgęstnieje. SOS doprawić solą i pieprzem. Pokroić indyka i podawać na gorąco lub w temperaturze pokojowej z sosem.