Pieczony Indyk Przyprawiony
Przyprawiony pieczony indyk to bezglutenowe i pierwotne danie główne. Ten przepis sprawia, że 14 porcji z 407 kalorii, 60g białka, oraz 17g tłuszczu każdy. Na $1.1 za porcję, ten przepis okładki 27% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Udaj się do sklepu i odbierz indyka, przyprawioną sól, czosnek w proszku i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć masło można śledzić to danie główne z Ciasto Z Masłem Cynamonowym jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. To będzie hit w Twoim Święto Dziękczynienia wydarzenie. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 62%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Przyprawione Żeberka Pieczone, Pieczeń Sezonowana, oraz Koper Przyprawiony Pieczeń Garnkowa dla podobnych receptur.
Instrukcje
Usunąć podroby i szyję z indyka; w razie potrzeby przygotować sos Podrobowy. Spłukać indyka zimną wodą; osuszyć.
Umieść indyka, pierś do góry, na natłuszczonej patelni brojlerów.
Połącz sól i następne 8 składników. Używając palców, ostrożnie rozluźnij skórę z indyka w okolicy szyi, pracując aż do obszaru piersi i uda. Wcierać około jednej trzeciej przypraw pod skórę. Natrzyj skórę zmiękczonym masłem; natrzyj pozostałymi przyprawami. Tie nogi razem z ciężkim sznurkiem, lub tuck pod klapą skóry. Wyciągnij końcówki skrzydeł w górę i na plecy; włóż pod indyka.
Dodaj wodę do patelni. Przykryj indyka folią aluminiową.
Piec w temperaturze 325 przez 3-3 i 1/2 godziny lub do momentu włożenia termometru do mięsa w mięsistą część uda 180, odsłaniając indyka po 2 godzinach.
Przełożyć indyka na półmisek, rezerwując kapiele do sosu.
Odstawić indyka na 15 minut przed wyrzeźbieniem.
Dekorować, w razie potrzeby.
Wskazówka: jeśli kupisz zamrożonego ptaka, pamiętaj, aby pozostawić około 3 dni na rozmrożenie indyka o wadze 12-14 funtów w lodówce.