Pieczony Indyk Na Sucho Z Sosem
Pieczony indyk z sosem może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Jedna porcja zawiera 777 kalorii, 101g białka, oraz 34g tłuszczu. Ten przepis służy 10. Na 2,44 zł za porcję, ten przepis okładki 39% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Udaj się do sklepu i odebrać granny smith jabłka, ozdoby: liście collard, masło, i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. Aby zużyć masło można śledzić to danie główne z Ciasto Z Masłem Cynamonowym jako deser. Ten przepis z moich przepisów ma 1 fanów. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 3 godziny i 10 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 70%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Najlepszy suchy Rub przyprawowy do kurczaka, wołowiny i wieprzowiny, Pieczony Sos Z Indyka, oraz Indyk pieczony ziołami z sosem dla podobnych receptur.
Instrukcje
Połącz pierwsze 3 składniki.
Wyjąć podroby i szyję z indyka; osuszyć indyka papierowymi ręcznikami. Rozluźnij i podnieś skórę z piersi indyka palcami, nie odłączając całkowicie skóry; wcieraj mieszankę masła pod skórę. Ostrożnie wymień skórę; zabezpiecz skórę na obu końcach za pomocą drewnianych kostek, aby zapobiec kurczeniu się skóry.
Posypać 2 Łyżki. Papryka-brązowy cukier wcierać wewnątrz jamy.
Umieść jabłka wewnątrz jamy. Wiązać końce nóg razem ze sznurkiem; podwijać końcówki skrzydeł.
Ułożyć indyka, pierś do góry, na stojaku na patelni do pieczenia. Rub 6 Łyżek. Papryka-brązowy cukier wcierać poza indyka.
Wlać rosół z kurczaka do patelni.
Piec indyka w temperaturze 350, na najniższym stojaku piekarnika, 2 do 2 1/2 godziny lub do momentu, gdy skóra będzie dobrze rumiana, a termometr do mięsa włożony do najgrubszej części uda rejestruje 170, ekranując folią aluminiową podczas ostatniej godziny gotowania, aby zapobiec nadmiernemu brązowieniu, jeśli to konieczne. (Nie baste.)
Przełożyć indyka na półmisek, zastrzegając kapiele na patelni.
Odstawić indyka na 20 minut przed wyrzeźbieniem.
W międzyczasie, wlać kapie z patelni przez drobny sitko z siatki drucianej do szklanej miarki o pojemności 4 filiżanek.
Odstawić na 10 minut. Odtłuścić tłuszcz z powierzchni kropli. (
Dodać bulion z kurczaka, w razie potrzeby, do równej 3 szklanki.)
Roztopić 3 Łyżki. masło na średnim ogniu w średnim rondlu.
Ubić w mące i gotować, ubijając stale, 3 do 4 minut lub aż złoty.
Ubij 3 szklanki kapieli i zagotuj na średnim ogniu. Zmniejszyć ogień do niskiej, i gotować na wolnym ogniu 5 minut, ubijając od czasu do czasu.
Dekorować, w razie potrzeby.