Pieczony indyk Chiarello
Nigdy nie można mieć zbyt wiele receptur dania głównego, więc dać Chiarello ziołowe pieczone indyka spróbować. Jedna porcja zawiera 633 kalorie, 72g białka, oraz 34g tłuszczu. Ten przepis służy 12 i kosztuje $2.0 za porcję. To będzie hit w Twoim Święto Dziękczynienia wydarzenie. 7 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Jeśli masz pod ręką cytrynę, indyka, sól i kilka innych składników, możesz to zrobić. Aby wykorzystać świeży rozmaryn można śledzić to danie główne z Jogurt waniliowy z kompot Winogronowo-jagodowy z miodem i świeżym rozmarynem: łatwe śniadanie lub deser jako deser. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny i 45 minut. Z łyżeczką wynik 79%, to danie jest dobre. Spróbuj Pieczony indyk Chiarello, Zupa z pieczonej dyni Chiarello, oraz Polędwiczki z indyka pieczone w ziołach z dressingiem Mango, limonką i imbirem oraz prażonymi słodkimi ziemniakami dla podobnych receptur.
Instrukcje
Piekarnik rozgrzać do 375 stopni F.
Umyć indyka, wewnątrz i na zewnątrz, i dobrze wysuszyć. W środku i na zewnątrz zalać oliwą z oliwek. Doprawić indyka na zewnątrz solą i pieprzem, dociskając go do przylegania.
Włożyć 2 gałązki rozmarynu, 1 gałązkę tymianku, 1 gałązkę szałwii, 1 gałązkę oregano i połówki cytryny do jamy indyka.
Umieść stojak chłodzący lub stojak do pieczenia na dnie dużej patelni do pieczenia.
Umieść indyka na stojaku, a marchew, seler i pozostałe zioła ułóż na dnie patelni wokół indyka.
Wlać 4 szklanki (1 karton) bulionu z kurczaka i wody na warzywa i zioła.
Pieczeń, aż termometr natychmiastowy odczytu (włożony głęboko w udo, ale z dala od kości) czyta 165 stopni F i soki w udzie uruchomić jasne po przekłuciu widelcem, o 2 do 2 1/2 godziny, fastrygowanie z bulionu patelni co 30 minut.
Wyjmij indyka z patelni i pozostaw na 15 minut przed rzeźbieniem. Odcedzić i rezerwy soki pan i wyrzucić warzywa.
Podczas gdy Indyk odpoczywa, zrób sos. W średnio ciężkim rondlu gotuj mąkę i masło na średnim ogniu przez 3 do 4 minut lub do momentu utworzenia blond zasmażki.
Dodać soki z patelni i 4 szklanki (1 karton) bulionu z kurczaka; podgrzać do wrzenia na dużym ogniu. Zmniejszyć ogień i gotować na wolnym ogniu, aż zgęstnieje i gotowy do podania.
Pokrój indyka według uznania i podawaj z sosem.