Pieczony Indyk

Pieczony Indyk
Pieczony indyk jest gluten free I primal przepis z 10 porcjami. To danie główne ma 452 kalorie, 56g białka, oraz 24g tłuszczu na porcję. Na 1,14 zł za porcję, ten przepis okładki 26% twoje codzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 3 godziny i 25 minut. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Święto Dziękczynienia. Jeśli masz liście laurowe, cebulę, kilka gałązek ziół i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć sól koszerną, możesz podążać za tym daniem głównym z Niskotłuszczowe Ciasto Z Okruchami (Koszerno-Mleczne) jako deser. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis zarabia na całkiem dobry wynik spoonacular 64%. Podobne przepisy obejmują Pieczony indyk z pekanem, farszem z kiełbasy i kasztanów i pieczoną szalotką, Prosty pieczony indyk z bogatym sosem z indyka, oraz Pieczony indyk w torbie.

Instrukcje

1
Dostosuj stojak do najniższej pozycji i usuń inne stojaki. Rozgrzej piekarnik do 325 stopni F. suchy ptak dobrze z ręcznikami papierowymi, wewnątrz i na zewnątrz. Sól i pieprz wewnątrz jamy piersi i nadziewać cebulę, czosnek, zioła i liście laurowe wewnątrz. Ułożyć ptaszka na patelni do pieczenia; od strony piersi do góry i obficie posmarować 1/2 masła i doprawić solą i pieprzem. Namiot ptak z folii.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Plasterki Sera Muenster, Przekrojone Na Pół4 Plasterki Sera Muenster, Przekrojone Na Pół
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
Poszarpany, Ugotowany Indyk (lub Kurczak)Poszarpany, Ugotowany Indyk (lub Kurczak)
Czosnek Goya®Czosnek Goya®
Namoczone Wiórki Drzewne (mequite, Hikora Lub Olcha), OpcjonalnieNamoczone Wiórki Drzewne (mequite, Hikora Lub Olcha), Opcjonalnie
1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Bulion Z Kurczaka W Proszku Goya®Bulion Z Kurczaka W Proszku Goya®
Kapusta Fioletowa, Drobno PokrojonaKapusta Fioletowa, Drobno Pokrojona
1 łyżeczka Soku Cytrynowego GOYA®1 łyżeczka Soku Cytrynowego GOYA®
Cukier Waniliowy, Plus Dodatkowo Do PodaniaCukier Waniliowy, Plus Dodatkowo Do Podania
2
Piecz indyka przez 2 godziny.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane
3
Wyjąć folię i zalać pozostałym masłem i odrobiną ociekającej patelni. Zwiększ temperaturę piekarnika do 425 stopni F i kontynuuj pieczenie, aż natychmiastowy termometr odczytowy zarejestruje 165 w udzie ptaka, około 45 minut więcej.
Składniki, których będziesz potrzebować
Poszarpany, Ugotowany Indyk (lub Kurczak)Poszarpany, Ugotowany Indyk (lub Kurczak)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ostry Sos Z Oleju SezamowegoOstry Sos Z Oleju Sezamowego
1 łyżeczka Soku Cytrynowego GOYA®1 łyżeczka Soku Cytrynowego GOYA®
Cukier Waniliowy, Plus Dodatkowo Do PodaniaCukier Waniliowy, Plus Dodatkowo Do Podania
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
4
Wyjąć indyka z piekarnika i odstawić do odpoczynku na 15 minut przed rzeźbieniem. Rzeźbić i służyć.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukier Waniliowy, Plus Dodatkowo Do PodaniaCukier Waniliowy, Plus Dodatkowo Do Podania
5
Propozycje Podawania: Pikantny Sos Grzybowy
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Szalotki, Posiekanej1 Szklanka Szalotki, Posiekanej
TrudnośćEkspert
Gotowe W3 hrs, 25 m.
Porcje10
Ocena Zdrowia20
Magazyn