Pieczony Halibut z sosem Romesco i oliwkowym smakiem
Przepis pieczony Halibut z sosem Romesco i oliwkowym smakiem jest gotowy w około 45 minut i zdecydowanie jest ogromnym bezglutenowe, bezmleczne i pescatariańskie opcja dla miłośników europejskiej żywności. Na 7,13 zł za porcję, dostajesz danie główne, które serwuje 4. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 34g białka, 7G tłuszczu, oraz w sumie 252 kalorie. 1 osoba uznała ten przepis za smaczny i satysfakcjonujący. Jeśli masz ząbki czosnku, paprykę, sos sojowy i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć sól koszerną, można śledzić to danie główne z Niskotłuszczowe Ciasto Okruchowe (Koszerno-Mleczne) jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 82%. Ten wynik jest niesamowity. Spróbuj Pieczony Halibut z sosem z zielonych oliwek, Halibut z grillowanym pomidorem i oliwkowym smakiem, oraz Halibut Z Czerwoną Papryką I Oliwką dla podobnych receptur.
Instrukcje
Aby przygotować sos, pokrój paprykę na pół wzdłuż; Odrzuć nasiona i membrany.
Połówki papryki i pomidorów, skórki do góry, na wyłożonej folią blasze do pieczenia; paprykę spłaszczyć ręcznie. Dusić przez 12 minut lub aż papryka czernieje.
Paprykę i pomidory umieścić w plastikowej torbie na suwak; zamknąć.
Odstawić na 15 minut. Paprykę i pomidory obieramy ze skórki.
Umieść paprykę, pomidory, migdały i następne 7 składników (przez 2 posiekane ząbki czosnku) w robocie kuchennym i procesuj, aż będzie gładki.
Zmniejsz temperaturę pieca do 40
Aby przygotować smaki, w małej misce połącz oliwki i 6 kolejnych składników (przez 2 mielone ząbki czosnku).
Aby przygotować rybę, połącz Wino i 6 kolejnych składników (przez 2 mielone ząbki czosnku) w dużej plastikowej torbie na suwak.
Dodaj filety do torby; uszczelnić i marynować w lodówce 30 minut, obracając torebkę od czasu do czasu.
Wyjąć filety z worka; wyrzucić marynatę.
Filety umieścić na patelni z galaretką pokrytej sprayem do gotowania.
Filety posypać 1/2 łyżeczki soli.
Piec w 400 przez 15 minut lub aż ryby płatki łatwo testowane widelcem lub do pożądanego stopnia doneness.
Podawać z sosem romesco i oliwkowym smakiem.
W razie potrzeby udekoruj gałązkami oregano.
Polecane wino: Pinot Grigio, Gruener Veltliner, Pinot Noir
Pinot Grigio, Gruener Veltliner i Pinot Noir to moje najlepsze propozycje na halibuta. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Ostre białe wino, takie jak Pinot grigio lub Grüner Veltliner, pasuje do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z lekkim czerwonym winem, takim jak pinot noir. Jedno wino, którego możesz spróbować to Loveblock Pinot Gris. Ma 4,6 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 24 dolarów.
![Loveblock Pinot Gris]()
Loveblock Pinot Gris
Loveblock Pinot Gris jest blady złoty z nutami zieleni. Rocznik 2013 to wytrawny styl z kwiatowymi aromatami i nutą dojrzałego ananasa. Podniebienie odsłania gotowaną gruszkę i krwawą pomarańczę, a kończy się odrobiną cytrusów, dobrą konsystencją i bogatym dotykiem w ustach.