Pieczony halibut z salsą z krwistej pomarańczy

Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na dania główne, więc spróbuj halibuta pieczonego w Sear z Salsan z krwią pomarańczową. Ten przepis służy 4. Na 6,11 zł za porcję, ten przepis okładki 22% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 308 kalorii, 32G białka, oraz 16G tłuszczu. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny dieta. 87 osób uznało ten przepis za aromatyczny i satysfakcjonujący. Ten przepis jest typowy dla kuchni meksykańskiej. Mieszanka filetów halibuta, kolendry, koszernej soli i pieprzu oraz garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak przepyszny. Aby zużyć sól koszerną, można śledzić to danie główne z Niskotłuszczowe Ciasto Okruchowe (Koszerno-Mleczne) jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 96%. Ten wynik jest świetny. Spróbuj Pieczony halibut z salsą z krwistej pomarańczy, Szybki pieczony Halibut z pomidorami i kaparami, oraz Pieczony Halibut z salsą pomarańczową dla podobnych receptur.
Instrukcje
Umieść stojak na środku piekarnika i podgrzej piekarnik do 218°. zrób salsę
W małym rondlu, gotować sok pomarańczowy na średnim ogniu, aż zredukowane do 1/4 szklanki, 8 do 10 protokół.
W średniej misce, połączyć zredukowany sok pomarańczowy, segmenty pomarańczy krwi, cebula, kolendra, oliwa z oliwek, i skórka pomarańczowa. Doprawić do smaku solą i pieprzem.
W małej misce wymieszać skórkę pomarańczową, tymianek, 1-1 / 2 łyżeczki. sól i 1/2 łyżeczki. pepper. Rozetrzyj mieszaninę na filetach z halibuta.
Rozgrzać olej w 12-calowej patelni żaroodpornej na średnim ogniu. Gdy olej będzie lśniący na gorąco, ułóż filety na patelni. Sear przez około 2 minuty bez ruchu; następnie użyj cienkiej szczelinowej metalowej szpatułki, aby uaktywnićczęść ryby i sprawdzić kolor. Gdy filety będą ładnie rumiane, odwróć je i włóż patelnię do piekarnika.
Pieczeń, aż halibut jest po prostu gotowane przez, 3 do 5 protokół.
Wyjmij patelnię z piekarnika i przenieś halibuta na talerze do serwowania. Łyżka trochę salsy na każdym filecie.
Sałata z makiem i estragonem Crme Frache Dressing.
37, Tłuszcz Jednonienasycony
Oceń ten przepis i zobacz opinie
18, Tłuszcz Wielonienasycony
Polecane wino: Pinot Grigio, Gruener Veltliner, Pinot Noir
Pinot Grigio, Gruener Veltliner i Pinot Noir to moje najlepsze propozycje na halibuta. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Ostre białe wino, takie jak Pinot grigio lub Grüner Veltliner, pasuje do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z lekkim czerwonym winem, takim jak pinot noir. Możesz spróbować Zind-Humbrecht Clos Windsbuhl Vendange tardive Pinot Gris. Recenzenci bardzo to lubią z oceną 5 z 5 gwiazdek i ceną około 99 dolarów za butelkę.
![Zind-Humbrecht Clos Windsbuhl Vendange Tardive Pinot Gris]()
Zind-Humbrecht Clos Windsbuhl Vendange Tardive Pinot Gris