Pieczony halibut z salsą z krwistej pomarańczy

Pieczony halibut z salsą z krwistej pomarańczy
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na dania główne, więc spróbuj halibuta pieczonego w Sear z Salsan z krwią pomarańczową. Ten przepis służy 4. Na 6,11 zł za porcję, ten przepis okładki 22% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 308 kalorii, 32G białka, oraz 16G tłuszczu. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny dieta. 87 osób uznało ten przepis za aromatyczny i satysfakcjonujący. Ten przepis jest typowy dla kuchni meksykańskiej. Mieszanka filetów halibuta, kolendry, koszernej soli i pieprzu oraz garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak przepyszny. Aby zużyć sól koszerną, można śledzić to danie główne z Niskotłuszczowe Ciasto Okruchowe (Koszerno-Mleczne) jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 96%. Ten wynik jest świetny. Spróbuj Pieczony halibut z salsą z krwistej pomarańczy, Szybki pieczony Halibut z pomidorami i kaparami, oraz Pieczony Halibut z salsą pomarańczową dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Umieść stojak na środku piekarnika i podgrzej piekarnik do 218°. zrób salsę
Składniki, których będziesz potrzebować
Zęby PrzyrodzeniaZęby Przyrodzenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®
2
W małym rondlu, gotować sok pomarańczowy na średnim ogniu, aż zredukowane do 1/4 szklanki, 8 do 10 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Jak Zazdrość AniołaJak Zazdrość Anioła
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
20 świeżych Truskawek Bez Szypułek20 świeżych Truskawek Bez Szypułek
3
Ochłoń.
4
W średniej misce, połączyć zredukowany sok pomarańczowy, segmenty pomarańczy krwi, cebula, kolendra, oliwa z oliwek, i skórka pomarańczowa. Doprawić do smaku solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Plastry PomarańczyPlastry Pomarańczy
Papryczki Peperoncini Do DekoracjiPapryczki Peperoncini Do Dekoracji
Jak Zazdrość AniołaJak Zazdrość Anioła
Biały Chleb, Pokrojony W Cienkie Kromki (około 18 Kromek)Biały Chleb, Pokrojony W Cienkie Kromki (około 18 Kromek)
1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina
1 Kg Tortilli Kukurydzianych1 Kg Tortilli Kukurydzianych
Świeże Tortille Mączne Do SerwowaniaŚwieże Tortille Mączne Do Serwowania
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
5
Ugotuj halibuta
Składniki, których będziesz potrzebować
HalibutHalibut
6
W małej misce wymieszać skórkę pomarańczową, tymianek, 1-1 / 2 łyżeczki. sól i 1/2 łyżeczki. pepper. Rozetrzyj mieszaninę na filetach z halibuta.
Składniki, których będziesz potrzebować
Filety Z HalibutaFilety Z Halibuta
Biały Chleb, Pokrojony W Cienkie Kromki (około 18 Kromek)Biały Chleb, Pokrojony W Cienkie Kromki (około 18 Kromek)
1 łopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (około 5 Funtów)1 łopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (około 5 Funtów)
1/2 Główki Kapusty Włoskiej Drobno Pokrojonej1/2 Główki Kapusty Włoskiej Drobno Pokrojonej
Pokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez SkórekPokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez Skórek
2 3/4 Uncji (75 Gramów) Złotych Rodzynek2 3/4 Uncji (75 Gramów) Złotych Rodzynek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
7
Rozgrzać olej w 12-calowej patelni żaroodpornej na średnim ogniu. Gdy olej będzie lśniący na gorąco, ułóż filety na patelni. Sear przez około 2 minuty bez ruchu; następnie użyj cienkiej szczelinowej metalowej szpatułki, aby uaktywnićczęść ryby i sprawdzić kolor. Gdy filety będą ładnie rumiane, odwróć je i włóż patelnię do piekarnika.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukierki O Smaku Ośmiornicy BriteCukierki O Smaku Ośmiornicy Brite
Świeże Tortille Mączne Do SerwowaniaŚwieże Tortille Mączne Do Serwowania
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone Krewetki, ObraneSmażone Krewetki, Obrane
4 Duże Precle Oblane Jogurtem4 Duże Precle Oblane Jogurtem
2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®
8
Pieczeń, aż halibut jest po prostu gotowane przez, 3 do 5 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
HalibutHalibut
9
Wyjmij patelnię z piekarnika i przenieś halibuta na talerze do serwowania. Łyżka trochę salsy na każdym filecie.
Składniki, których będziesz potrzebować
HalibutHalibut
Zęby PrzyrodzeniaZęby Przyrodzenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®
Smażone Krewetki, ObraneSmażone Krewetki, Obrane
10
Propozycje Serwowania
11
Podawać z sałatką boczną
12
Sałata z makiem i estragonem Crme Frache Dressing.
Składniki, których będziesz potrzebować
Płatki Kokosowe, Prażone, OpcjonalniePłatki Kokosowe, Prażone, Opcjonalnie
Każda Posiekana Słodka Papryka Czerwona, żółta I PomarańczowaKażda Posiekana Słodka Papryka Czerwona, żółta I Pomarańczowa
Papryczki Serrano Lub 1 Duża Papryczka Jalapeno, Bez Pestek I PosiekanaPapryczki Serrano Lub 1 Duża Papryczka Jalapeno, Bez Pestek I Posiekana
1
Kalorie
1
380, tłuszcz
2
18, Kalorie Tłuszczowe
1
160, Tłuszcze Nasycone
2
5, białko
3
37, Tłuszcz Jednonienasycony
4
11, węglowodany
5
510, Cholesterol
6
55, Włókno
7
Foto: Scott Phillips
8
Oceń ten przepis i zobacz opinie
1
18, Tłuszcz Wielonienasycony
2
5, sód

Polecane wino: Pinot Grigio, Gruener Veltliner, Pinot Noir

Pinot Grigio, Gruener Veltliner i Pinot Noir to moje najlepsze propozycje na halibuta. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Ostre białe wino, takie jak Pinot grigio lub Grüner Veltliner, pasuje do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z lekkim czerwonym winem, takim jak pinot noir. Możesz spróbować Zind-Humbrecht Clos Windsbuhl Vendange tardive Pinot Gris. Recenzenci bardzo to lubią z oceną 5 z 5 gwiazdek i ceną około 99 dolarów za butelkę.
Zind-Humbrecht Clos Windsbuhl Vendange Tardive Pinot Gris
Zind-Humbrecht Clos Windsbuhl Vendange Tardive Pinot Gris
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia62
Magazyn