Pieczony Gulasz Wołowy Poblano
Pieczony gulasz wołowy Poblano może być dobrym przepisem na rozszerzenie pola przepisu na danie główne. Jedna porcja tego dania zawiera około 26g białka, 17g tłuszczu i w sumie 346 kalorii. Za 2,41 zł za porcję, ten przepis okładki 25% Twoje dzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. Ten przepis służy 8. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Ten przepis z Taste of Home wymaga oliwy z oliwek, pomidorów, ziemniaków i kolendry. Jest idealny do Jesień. Jest to dobra opcja, jeśli śledzisz bezglutenowe, bezmleczne i całe 30 dieta. Od przygotowania do talerza ten przepis trwa około 2 godziny i 40 minut. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy się na ten przepis zasługuje na wynik spoonacular 63%. Ten wynik jest całkiem niezły. Użytkownicy, którzy polubili ten przepis, polubili również Pieczony Gulasz Wołowy Poblano, Gulasz Wołowy Poblano, oraz Obfity Gulasz Wołowy Poblano.
Instrukcje
Broil poblano peppers 4 w. od ognia do skórki blister, około 5 minut. Szczypcami obróć paprykę o ćwierć obrotu. Podsmaż i obracaj, aż wszystkie strony będą pokryte pęcherzami i poczerniałe. Natychmiast umieść poblanos w małej misce; przykryj i odstaw na 20 minut.
Zdejmij i wyrzuć zwęglone Skórki.
Usuń łodygi i nasiona. Grubo posiekaj poblanos.
W holenderskim piekarniku brązowa wołowina w oleju partiami.
Usuń i utrzymuj ciepło. Na tej samej patelni podsmaż cebulę do miękkości.
Dodaj czosnek; gotuj 1 minutę dłużej.
Stopniowo dodawać bulion; dodać pomidory, kolendrę, chili w proszku, sól, kminek, pieprz, poblanos i wołowinę. Doprowadzić do wrzenia. Zmniejsz ogień; przykryj i gotuj na wolnym ogniu 1-1/2 godziny lub do miękkości wołowiny.
Dodaj ziemniaki; gotuj 10-15 minut dłużej lub do miękkości ziemniaków. Odtłuszczony tłuszcz.
Polecane wino: Shiraz, Cabernet Sauvignon, Malbec
Gulasz wołowy działa naprawdę dobrze z Shiraz, Cabernet Sauvignon i Malbec. Te pełne czerwone wina są idealnym dodatkiem do obfitego gulaszu wołowego. Jednym z win, które możesz spróbować, jest Kilikanoon Covenant Shiraz. Ma 4,5 na 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 22 dolarów.
![Kilikanoon Covenant Shiraz]()
Kilikanoon Covenant Shiraz
Przymierze z 2008 roku ma jaskrawoczerwony kolor z młodzieńczymi szkarłatnymi odcieniami. Nos emanuje nutami lukrecji, mielonej kawy i pikantnych, czarnych oliwek połączonych z pikantnym francuskim golcem dębowym. Ciemne, pikantne aromaty przenoszą się imponująco na podniebienie. Jego bezszwowe odczucie w ustach i cechy teksturalne uwodzicielsko łączą się z dębem, zapewniając trwałe, drobnoziarniste wykończenie.