Pieczony gulasz warzywny z marokańskim kuskusem
Pieczony gulasz warzywny z marokańskim kuskusem to wegańskie przepis z 4 porcjami. Na $2.98 za porcję, ten przepis okładki 31% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. To danie główne ma 416 kalorii, 12g białka, oraz 9g tłuszczu na porcję. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Udaj się do sklepu i odbierz konserwowe pomidory, marchew, bakłażan i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Jesień. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Z łyżeczką wynik 83%, to danie jest doskonałe. Spróbuj Marokański gulasz jagnięcy z kuskusem, Marokański Siedmio-Warzywny Kuskus, oraz Kuskus Warzywny Po Marokańsku dla podobnych receptur.
Instrukcje
Zobacz jak zrobić ten przepis.
Rozgrzej piekarnik do 450 stopni F.
Pokryć dużą blachę do pieczenia sprayem do gotowania.
Pokrojone warzywa przełożyć na przygotowaną blachę i skropić oliwą z oliwek oraz po 1/2 łyżeczki soli i czarnego pieprzu. Pieczemy warzywa przez 20 minut lub do miękkości i złocistego brązu.
W dużym rondlu połącz bulion, pomidory, kminek i tymianek. Ustawić patelnię na dużym ogniu i doprowadzić do wrzenia. Wymieszać we wszystkich, ale 2 szklanki pieczonych warzyw (rezerwa 1 filiżanka pieczonych warzyw na Caponata bakłażana i 1 filiżanka na curry z kurczaka). Zmniejszyć ogień do średniego i gotować na wolnym ogniu 5 minut.
Kuskus gotować zgodnie ze wskazówkami na opakowaniu, dodając morele i cynamon przed dodaniem wrzącej wody.
Wyjmij gulasz warzywny z ognia i wymieszaj kolendrę. Doprawić do smaku solą i czarnym pieprzem.
Łyżka ugotowanego kuskusu do płytkich misek obiadowych i na wierzch z warzywnym gulaszem.