Pieczony filet z okonia morskiego z przecierem pasternakowym i karmelizowanym czosnkiem

Pieczony filet z okonia morskiego z przecierem pasternakowym i karmelizowanym czosnkiem
Pieczony filet z okonia morskiego z przecierem pasternakowym i karmelizowanym czosnkiem może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis służy 2 i kosztuje $9.25 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 89g białka, 39g tłuszczu, oraz w sumie 960 kalorii. 91 osób było pod wrażeniem tego przepisu. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 35 minut. Jest dostarczany przez BBC Good Food. Jeśli masz masło, pasternak, masło i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe dieta. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 97%, co jest doskonałe. Podobne przepisy to Karmelizowane Przeciery Pasternakowe, Przyprawiony Okoń Morski Z Karmelizowanym Koprem Włoskim, oraz Pyłek kopru włoskiego smażony filet z pstrąga na pasternaku i puree z jabłek.

Instrukcje

1
W przypadku chipsów, obrać pasternak i pokroić wzdłuż, używając mandoliny, aby pokroić tak cienko, jak to możliwe. Smażyć na rozgrzanym oleju aż do chrupkości.
Składniki, których będziesz potrzebować
Oliwa Z Oliwek Do TostówOliwa Z Oliwek Do Tostów
ChipsyChipsy
Świeże Tortille Mączne Do SerwowaniaŚwieże Tortille Mączne Do Serwowania
2
Odcedzić na ręcznikach kuchennych, aby wchłonąć nadmiar tłuszczu i odstawić w suchym miejscu. Może być wykonany do 1 dnia wcześniej i przechowywany w hermetycznym pojemniku.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Słodka Suszona Sopressata, Pokrojona W Plasterki, Do SerwowaniaSłodka Suszona Sopressata, Pokrojona W Plasterki, Do Serwowania
3
Na karmelizowany czosnek obrać szalotkę i czosnek. Szalotki blanszować we wrzącej osolonej wodzie przez 10 minut lub do miękkości.
Składniki, których będziesz potrzebować
Dodatkowa Gęsta śmietana KremówkaDodatkowa Gęsta śmietana Kremówka
1 łyżeczka Ostrej Papryki, Jeśli To Możliwe Wędzonej1 łyżeczka Ostrej Papryki, Jeśli To Możliwe Wędzonej
świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)
4
Przeciąć je na pół, jeśli są duże i dobrze spuścić.
5
Czosnek umieścić w małym rondlu z wrzącą osoloną wodą, doprowadzić do wrzenia na 2 min, następnie odcedzić i zmienić wodę. Powtórz 4 razy i dobrze spuścić.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 łyżeczka Ostrej Papryki, Jeśli To Możliwe Wędzonej1 łyżeczka Ostrej Papryki, Jeśli To Możliwe Wędzonej
świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
20 świeżych Truskawek Bez Szypułek20 świeżych Truskawek Bez Szypułek
6
Na patelni na średnim ogniu rozgrzać trochę oliwy z oliwek, dodać szalotki i czosnek i gotować do karmelizacji, potrząsając patelnią, aby się nie przykleiły. Można zrobić rano i podgrzać.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 łyżki świeżo Startego Parmezanu, Plus Skórka (opcjonalnie)3 łyżki świeżo Startego Parmezanu, Plus Skórka (opcjonalnie)
Dodatkowa Gęsta śmietana KremówkaDodatkowa Gęsta śmietana Kremówka
1 łyżeczka Ostrej Papryki, Jeśli To Możliwe Wędzonej1 łyżeczka Ostrej Papryki, Jeśli To Możliwe Wędzonej
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone Krewetki, ObraneSmażone Krewetki, Obrane
7
Dla czystego, obrać pasternak i pokroić je na duże kawałki. Gotować we wrzącej osolonej wodzie do miękkości. Mleko zagotować i odstawić na bok.
Składniki, których będziesz potrzebować
Oliwa Z Oliwek Do TostówOliwa Z Oliwek Do Tostów
świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)
Banany Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/4 CalaBanany Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/4 Cala
8
Pasternak dobrze odsączyć, następnie włożyć do blendera z masłem i częścią gotowanego mleka i zmiksować do uzyskania całkowitej gładkości: czystą powinna być konsystencja podwójnej śmietany, więc w razie potrzeby dodać więcej mleka. Sezon i zachować ciepło lub zrobić przed i podgrzać.
Składniki, których będziesz potrzebować
Podwójny KremPodwójny Krem
Oliwa Z Oliwek Do TostówOliwa Z Oliwek Do Tostów
2 Szklanki Posiekanych Orzechów Pekan (opcjonalnie)2 Szklanki Posiekanych Orzechów Pekan (opcjonalnie)
Banany Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/4 CalaBanany Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/4 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
9
Skalować i filetować rybę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukierki O Smaku Ośmiornicy BriteCukierki O Smaku Ośmiornicy Brite
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Waga KuchennaWaga Kuchenna
10
Usuń wszelkie kości pin (lub poprosić sprzedawcę ryb, aby to zrobić, ale zachować kości do sosu). Spłucz pod zimną wodą i osusz papierem kuchennym. Ostrymi nożami kilka razy nanieść skórę ryby, aby zapobiec jej zwijaniu się podczas gotowania. Pozostaw kości (ale nie głowy) do namoczenia w zimnej wodzie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Podroby I Kość Szyjna Z IndykaPodroby I Kość Szyjna Z Indyka
świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)
Cukierki O Smaku Ośmiornicy BriteCukierki O Smaku Ośmiornicy Brite
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 żółty Owocowy Roll-up1 żółty Owocowy Roll-up
11
Aby zrobić sos, podgrzać trochę oliwy z oliwek na patelni i gotować szalotki przez około 5 minut, aż złoty i miękki.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 łyżki świeżo Startego Parmezanu, Plus Skórka (opcjonalnie)3 łyżki świeżo Startego Parmezanu, Plus Skórka (opcjonalnie)
Dodatkowa Gęsta śmietana KremówkaDodatkowa Gęsta śmietana Kremówka
Podroby I Kość Szyjna Z IndykaPodroby I Kość Szyjna Z Indyka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone Krewetki, ObraneSmażone Krewetki, Obrane
12
Dodać grzyby i nadal gotować przez 10 min, mieszając od czasu do czasu.
Składniki, których będziesz potrzebować
8 Plastrów Salami Genueńskiej, Posiekanych8 Plastrów Salami Genueńskiej, Posiekanych
13
Odcedzić kości rybne, dodać do patelni i gotować przez 5-6 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukierki O Smaku Ośmiornicy BriteCukierki O Smaku Ośmiornicy Brite
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone Krewetki, ObraneSmażone Krewetki, Obrane
14
Dodać ocet i niech się zagotuje na 3 min, następnie dodać bulion, lekko doprawić i gotować na wolnym ogniu przez 30 min, szumiąc w regularnych odstępach czasu. Przełożyć przez drobne sito do czystej patelni, doprowadzić do wrzenia i ubić w maśle, aby zagęścić i połysk sosu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cienkie Plasterki Szynki Virginia Lub ProsciuttoCienkie Plasterki Szynki Virginia Lub Prosciutto
2 Szklanki Posiekanych Orzechów Pekan (opcjonalnie)2 Szklanki Posiekanych Orzechów Pekan (opcjonalnie)
Podroby I Kość Szyjna Z IndykaPodroby I Kość Szyjna Z Indyka
Cukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do PodaniaCukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do Podania
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Z Kością, Ze Skórą, Udka I Nogi Z KurczakaZ Kością, Ze Skórą, Udka I Nogi Z Kurczaka
1 Duży Bukiet Fiołków Polnych (wraz Z łodygami), Umyty1 Duży Bukiet Fiołków Polnych (wraz Z łodygami), Umyty
Smażone Krewetki, ObraneSmażone Krewetki, Obrane
15
Rozgrzać patelnię nieprzywierającą do palenia na gorąco, dodać kilka kropli oleju, a następnie dodać rybę, skórkę bokiem w dół. Doprawić solą i pieprzem i przycisnąć rybę nożem do palety, jeśli zacznie się zwijać. Gdy skóra jest dobrze rumiana, obrócić filety i ugotować drugą stronę; cały proces powinien trwać nie więcej niż 5-6 minut, w zależności od grubości ryby. Aby podawać, łyżkę czystego na rozgrzane talerze, zrobić wgłębienie w środku, i wypełnić karmelizowanym czosnkiem i szalotki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Papryczki Peperoncini Do DekoracjiPapryczki Peperoncini Do Dekoracji
Dodatkowa Gęsta śmietana KremówkaDodatkowa Gęsta śmietana Kremówka
1 łyżeczka Ostrej Papryki, Jeśli To Możliwe Wędzonej1 łyżeczka Ostrej Papryki, Jeśli To Możliwe Wędzonej
Cukierki O Smaku Ośmiornicy BriteCukierki O Smaku Ośmiornicy Brite
Świeże Tortille Mączne Do SerwowaniaŚwieże Tortille Mączne Do Serwowania
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Nóż Do PaletyNóż Do Palety
Smażone Krewetki, ObraneSmażone Krewetki, Obrane
16
Wlać sos wokół czystej, umieścić rybę na wierzchu i dodać kilka pasternakowych chipsów do dekoracji.
Składniki, których będziesz potrzebować
Oliwa Z Oliwek Do TostówOliwa Z Oliwek Do Tostów
Podroby I Kość Szyjna Z IndykaPodroby I Kość Szyjna Z Indyka
Cukierki O Smaku Ośmiornicy BriteCukierki O Smaku Ośmiornicy Brite

Polecane wino: Pinot Grigio, Gruener Veltliner, Pinot Noir

Seabass w menu? Spróbuj sparować z Pinot Grigio, Gruener Veltliner i Pinot Noir. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Ostre białe wino, takie jak Pinot grigio lub Grüner Veltliner, pasuje do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z lekkim czerwonym winem, takim jak pinot noir. Możesz spróbować Chehalem 3 Vineyard Pinot Gris. Recenzenci bardzo lubią to z 4.4 z 5 gwiazdek i cena około 26 dolarów za butelkę.
Chehalem 3 Vineyard Pinot Gris
Chehalem 3 Vineyard Pinot Gris
Mieszanka trzech wspaniałych winnic, to żywe winogrona tworzą wino przyjazne dla żywności, jasne i czyste. Szare to nie jest. kwas z gruszką, sorbetem cytrynowym, przyprawami i jaśminem sprawia, że usta są pełne wody i ręce się trzęsą.
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 35 m.
Porcje2
Ocena Zdrowia73
Magazyn