Pieczony filet z okonia morskiego z przecierem pasternakowym i karmelizowanym czosnkiem
Pieczony filet z okonia morskiego z przecierem pasternakowym i karmelizowanym czosnkiem może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis służy 2 i kosztuje $9.25 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 89g białka, 39g tłuszczu, oraz w sumie 960 kalorii. 91 osób było pod wrażeniem tego przepisu. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 35 minut. Jest dostarczany przez BBC Good Food. Jeśli masz masło, pasternak, masło i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe dieta. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 97%, co jest doskonałe. Podobne przepisy to Karmelizowane Przeciery Pasternakowe, Przyprawiony Okoń Morski Z Karmelizowanym Koprem Włoskim, oraz Pyłek kopru włoskiego smażony filet z pstrąga na pasternaku i puree z jabłek.
Instrukcje
W przypadku chipsów, obrać pasternak i pokroić wzdłuż, używając mandoliny, aby pokroić tak cienko, jak to możliwe. Smażyć na rozgrzanym oleju aż do chrupkości.
Odcedzić na ręcznikach kuchennych, aby wchłonąć nadmiar tłuszczu i odstawić w suchym miejscu. Może być wykonany do 1 dnia wcześniej i przechowywany w hermetycznym pojemniku.
Na karmelizowany czosnek obrać szalotkę i czosnek. Szalotki blanszować we wrzącej osolonej wodzie przez 10 minut lub do miękkości.
Przeciąć je na pół, jeśli są duże i dobrze spuścić.
Czosnek umieścić w małym rondlu z wrzącą osoloną wodą, doprowadzić do wrzenia na 2 min, następnie odcedzić i zmienić wodę. Powtórz 4 razy i dobrze spuścić.
Na patelni na średnim ogniu rozgrzać trochę oliwy z oliwek, dodać szalotki i czosnek i gotować do karmelizacji, potrząsając patelnią, aby się nie przykleiły. Można zrobić rano i podgrzać.
Dla czystego, obrać pasternak i pokroić je na duże kawałki. Gotować we wrzącej osolonej wodzie do miękkości. Mleko zagotować i odstawić na bok.
Pasternak dobrze odsączyć, następnie włożyć do blendera z masłem i częścią gotowanego mleka i zmiksować do uzyskania całkowitej gładkości: czystą powinna być konsystencja podwójnej śmietany, więc w razie potrzeby dodać więcej mleka. Sezon i zachować ciepło lub zrobić przed i podgrzać.
Skalować i filetować rybę.
Usuń wszelkie kości pin (lub poprosić sprzedawcę ryb, aby to zrobić, ale zachować kości do sosu). Spłucz pod zimną wodą i osusz papierem kuchennym. Ostrymi nożami kilka razy nanieść skórę ryby, aby zapobiec jej zwijaniu się podczas gotowania. Pozostaw kości (ale nie głowy) do namoczenia w zimnej wodzie.
Aby zrobić sos, podgrzać trochę oliwy z oliwek na patelni i gotować szalotki przez około 5 minut, aż złoty i miękki.
Dodać grzyby i nadal gotować przez 10 min, mieszając od czasu do czasu.
Odcedzić kości rybne, dodać do patelni i gotować przez 5-6 minut.
Dodać ocet i niech się zagotuje na 3 min, następnie dodać bulion, lekko doprawić i gotować na wolnym ogniu przez 30 min, szumiąc w regularnych odstępach czasu. Przełożyć przez drobne sito do czystej patelni, doprowadzić do wrzenia i ubić w maśle, aby zagęścić i połysk sosu.
Rozgrzać patelnię nieprzywierającą do palenia na gorąco, dodać kilka kropli oleju, a następnie dodać rybę, skórkę bokiem w dół. Doprawić solą i pieprzem i przycisnąć rybę nożem do palety, jeśli zacznie się zwijać. Gdy skóra jest dobrze rumiana, obrócić filety i ugotować drugą stronę; cały proces powinien trwać nie więcej niż 5-6 minut, w zależności od grubości ryby. Aby podawać, łyżkę czystego na rozgrzane talerze, zrobić wgłębienie w środku, i wypełnić karmelizowanym czosnkiem i szalotki.
Wlać sos wokół czystej, umieścić rybę na wierzchu i dodać kilka pasternakowych chipsów do dekoracji.
Polecane wino: Pinot Grigio, Gruener Veltliner, Pinot Noir
Seabass w menu? Spróbuj sparować z Pinot Grigio, Gruener Veltliner i Pinot Noir. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Ostre białe wino, takie jak Pinot grigio lub Grüner Veltliner, pasuje do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z lekkim czerwonym winem, takim jak pinot noir. Możesz spróbować Chehalem 3 Vineyard Pinot Gris. Recenzenci bardzo lubią to z 4.4 z 5 gwiazdek i cena około 26 dolarów za butelkę.
![Chehalem 3 Vineyard Pinot Gris]()
Chehalem 3 Vineyard Pinot Gris
Mieszanka trzech wspaniałych winnic, to żywe winogrona tworzą wino przyjazne dla żywności, jasne i czyste. Szare to nie jest. kwas z gruszką, sorbetem cytrynowym, przyprawami i jaśminem sprawia, że usta są pełne wody i ręce się trzęsą.