Pieczony filet z okonia morskiego z przecierem pasternakowym i karmelizowanym czosnkiem

Pieczony filet z okonia morskiego z przecierem pasternakowym i karmelizowanym czosnkiem
Pieczony filet z okonia morskiego z przecierem pasternakowym i karmelizowanym czosnkiem może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis służy 2 i kosztuje $9.25 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 89g białka, 39g tłuszczu, oraz w sumie 960 kalorii. 91 osób było pod wrażeniem tego przepisu. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 35 minut. Jest dostarczany przez BBC Good Food. Jeśli masz masło, pasternak, masło i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe dieta. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 97%, co jest doskonałe. Podobne przepisy to Karmelizowane Przeciery Pasternakowe, Przyprawiony Okoń Morski Z Karmelizowanym Koprem Włoskim, oraz Pyłek kopru włoskiego smażony filet z pstrąga na pasternaku i puree z jabłek.

Instrukcje

1
W przypadku chipsów, obrać pasternak i pokroić wzdłuż, używając mandoliny, aby pokroić tak cienko, jak to możliwe. Smażyć na rozgrzanym oleju aż do chrupkości.
Składniki, których będziesz potrzebować
Oliwa Z Oliwek Do TostówOliwa Z Oliwek Do Tostów
ChipsyChipsy
1 1/2 Funta Sera Tallegio, Posiekanego1 1/2 Funta Sera Tallegio, Posiekanego
2
Odcedzić na ręcznikach kuchennych, aby wchłonąć nadmiar tłuszczu i odstawić w suchym miejscu. Może być wykonany do 1 dnia wcześniej i przechowywany w hermetycznym pojemniku.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Słodka Suszona Sopressata, Pokrojona W Plasterki, Do SerwowaniaSłodka Suszona Sopressata, Pokrojona W Plasterki, Do Serwowania
3
Na karmelizowany czosnek obrać szalotkę i czosnek. Szalotki blanszować we wrzącej osolonej wodzie przez 10 minut lub do miękkości.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Do 3 Szklanek Wytrawnego Czerwonego Wina2 Do 3 Szklanek Wytrawnego Czerwonego Wina
Mrożone Wegetariańskie Kruszone MięsoMrożone Wegetariańskie Kruszone Mięso
Pasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 CmPasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 Cm
4
Przeciąć je na pół, jeśli są duże i dobrze spuścić.
5
Czosnek umieścić w małym rondlu z wrzącą osoloną wodą, doprowadzić do wrzenia na 2 min, następnie odcedzić i zmienić wodę. Powtórz 4 razy i dobrze spuścić.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mrożone Wegetariańskie Kruszone MięsoMrożone Wegetariańskie Kruszone Mięso
Pasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 CmPasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 Cm
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Funt Małych Czerwonych Ziemniaków Pokrojonych Na Kawałki O Wielkości 2,5 Cm1 Funt Małych Czerwonych Ziemniaków Pokrojonych Na Kawałki O Wielkości 2,5 Cm
6
Na patelni na średnim ogniu rozgrzać trochę oliwy z oliwek, dodać szalotki i czosnek i gotować do karmelizacji, potrząsając patelnią, aby się nie przykleiły. Można zrobić rano i podgrzać.
Składniki, których będziesz potrzebować
Steki Z Nowojorskiego StripsuSteki Z Nowojorskiego Stripsu
2 Do 3 Szklanek Wytrawnego Czerwonego Wina2 Do 3 Szklanek Wytrawnego Czerwonego Wina
Mrożone Wegetariańskie Kruszone MięsoMrożone Wegetariańskie Kruszone Mięso
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta
7
Dla czystego, obrać pasternak i pokroić je na duże kawałki. Gotować we wrzącej osolonej wodzie do miękkości. Mleko zagotować i odstawić na bok.
Składniki, których będziesz potrzebować
Oliwa Z Oliwek Do TostówOliwa Z Oliwek Do Tostów
Pasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 CmPasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 Cm
Białe Bułki ObiadoweBiałe Bułki Obiadowe
8
Pasternak dobrze odsączyć, następnie włożyć do blendera z masłem i częścią gotowanego mleka i zmiksować do uzyskania całkowitej gładkości: czystą powinna być konsystencja podwójnej śmietany, więc w razie potrzeby dodać więcej mleka. Sezon i zachować ciepło lub zrobić przed i podgrzać.
Składniki, których będziesz potrzebować
Podwójny KremPodwójny Krem
Oliwa Z Oliwek Do TostówOliwa Z Oliwek Do Tostów
3 Małe Rzepy, Obrane I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/8 Cala3 Małe Rzepy, Obrane I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/8 Cala
Białe Bułki ObiadoweBiałe Bułki Obiadowe
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
9
Skalować i filetować rybę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukierki O Smaku Ośmiornicy BriteCukierki O Smaku Ośmiornicy Brite
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Waga KuchennaWaga Kuchenna
10
Usuń wszelkie kości pin (lub poprosić sprzedawcę ryb, aby to zrobić, ale zachować kości do sosu). Spłucz pod zimną wodą i osusz papierem kuchennym. Ostrymi nożami kilka razy nanieść skórę ryby, aby zapobiec jej zwijaniu się podczas gotowania. Pozostaw kości (ale nie głowy) do namoczenia w zimnej wodzie.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Pomidory Rzymskie, Wydrążone, Przekrojone Na Pół I Pokrojone W Kostkę4 Pomidory Rzymskie, Wydrążone, Przekrojone Na Pół I Pokrojone W Kostkę
Pasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 CmPasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 Cm
Cukierki O Smaku Ośmiornicy BriteCukierki O Smaku Ośmiornicy Brite
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 żółty Owocowy Roll-up1 żółty Owocowy Roll-up
11
Aby zrobić sos, podgrzać trochę oliwy z oliwek na patelni i gotować szalotki przez około 5 minut, aż złoty i miękki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Steki Z Nowojorskiego StripsuSteki Z Nowojorskiego Stripsu
2 Do 3 Szklanek Wytrawnego Czerwonego Wina2 Do 3 Szklanek Wytrawnego Czerwonego Wina
4 Pomidory Rzymskie, Wydrążone, Przekrojone Na Pół I Pokrojone W Kostkę4 Pomidory Rzymskie, Wydrążone, Przekrojone Na Pół I Pokrojone W Kostkę
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta
12
Dodać grzyby i nadal gotować przez 10 min, mieszając od czasu do czasu.
Składniki, których będziesz potrzebować
(po 1 Słoiku) Włoski Sos Spaghetti Z Kiełbasą I Czosnkiem(po 1 Słoiku) Włoski Sos Spaghetti Z Kiełbasą I Czosnkiem
13
Odcedzić kości rybne, dodać do patelni i gotować przez 5-6 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukierki O Smaku Ośmiornicy BriteCukierki O Smaku Ośmiornicy Brite
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta
14
Dodać ocet i niech się zagotuje na 3 min, następnie dodać bulion, lekko doprawić i gotować na wolnym ogniu przez 30 min, szumiąc w regularnych odstępach czasu. Przełożyć przez drobne sito do czystej patelni, doprowadzić do wrzenia i ubić w maśle, aby zagęścić i połysk sosu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cienkie Plasterki Szynki Virginia Lub ProsciuttoCienkie Plasterki Szynki Virginia Lub Prosciutto
3 Małe Rzepy, Obrane I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/8 Cala3 Małe Rzepy, Obrane I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/8 Cala
4 Pomidory Rzymskie, Wydrążone, Przekrojone Na Pół I Pokrojone W Kostkę4 Pomidory Rzymskie, Wydrążone, Przekrojone Na Pół I Pokrojone W Kostkę
Cukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do PodaniaCukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do Podania
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Z Kością, Ze Skórą, Udka I Nogi Z KurczakaZ Kością, Ze Skórą, Udka I Nogi Z Kurczaka
1/4 Szklanki Shaohsingu, Czyli Chińskiego Wina Ryżowego1/4 Szklanki Shaohsingu, Czyli Chińskiego Wina Ryżowego
1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta
15
Rozgrzać patelnię nieprzywierającą do palenia na gorąco, dodać kilka kropli oleju, a następnie dodać rybę, skórkę bokiem w dół. Doprawić solą i pieprzem i przycisnąć rybę nożem do palety, jeśli zacznie się zwijać. Gdy skóra jest dobrze rumiana, obrócić filety i ugotować drugą stronę; cały proces powinien trwać nie więcej niż 5-6 minut, w zależności od grubości ryby. Aby podawać, łyżkę czystego na rozgrzane talerze, zrobić wgłębienie w środku, i wypełnić karmelizowanym czosnkiem i szalotki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Steki Z Rostbefu Nowojorskiego Z Kością, Jeśli ChceszSteki Z Rostbefu Nowojorskiego Z Kością, Jeśli Chcesz
2 Do 3 Szklanek Wytrawnego Czerwonego Wina2 Do 3 Szklanek Wytrawnego Czerwonego Wina
Mrożone Wegetariańskie Kruszone MięsoMrożone Wegetariańskie Kruszone Mięso
Cukierki O Smaku Ośmiornicy BriteCukierki O Smaku Ośmiornicy Brite
1 1/2 Funta Sera Tallegio, Posiekanego1 1/2 Funta Sera Tallegio, Posiekanego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Nóż Do PaletyNóż Do Palety
1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta
16
Wlać sos wokół czystej, umieścić rybę na wierzchu i dodać kilka pasternakowych chipsów do dekoracji.
Składniki, których będziesz potrzebować
Oliwa Z Oliwek Do TostówOliwa Z Oliwek Do Tostów
4 Pomidory Rzymskie, Wydrążone, Przekrojone Na Pół I Pokrojone W Kostkę4 Pomidory Rzymskie, Wydrążone, Przekrojone Na Pół I Pokrojone W Kostkę
Cukierki O Smaku Ośmiornicy BriteCukierki O Smaku Ośmiornicy Brite

Polecane wino: Pinot Grigio, Gruener Veltliner, Pinot Noir

Seabass w menu? Spróbuj sparować z Pinot Grigio, Gruener Veltliner i Pinot Noir. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Ostre białe wino, takie jak Pinot grigio lub Grüner Veltliner, pasuje do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z lekkim czerwonym winem, takim jak pinot noir. Możesz spróbować Chehalem 3 Vineyard Pinot Gris. Recenzenci bardzo lubią to z 4.4 z 5 gwiazdek i cena około 26 dolarów za butelkę.
Chehalem 3 Vineyard Pinot Gris
Chehalem 3 Vineyard Pinot Gris
Mieszanka trzech wspaniałych winnic, to żywe winogrona tworzą wino przyjazne dla żywności, jasne i czyste. Szare to nie jest. kwas z gruszką, sorbetem cytrynowym, przyprawami i jaśminem sprawia, że usta są pełne wody i ręce się trzęsą.
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 35 m.
Porcje2
Ocena Zdrowia73
Magazyn