Pieczony filet wołowy z sosem szalotkowo-grzybowym

Pieczony filet wołowy z sosem szalotkowo-grzybowym
Pieczony filet wołowy z sosem szalotkowo-grzybowym zajmuje mniej więcej 1 godzina i 20 minut od początku do końca. Ten przepis służy 6. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 6G białka, 11g tłuszczu, oraz w sumie 261 kalorii. Na $3.15 za porcję, ten przepis okładki 10% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jest dostarczany przez BBC Good Food. 5 ludzie zrobili ten przepis i zrobi to ponownie. Udaj się do sklepu i odbierz pieczarki, ocet sherry, oliwę z oliwek i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe dieta. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 30%, co nie jest takie wspaniałe. Jeśli podoba Ci się ten przepis, możesz również polubić przepisy takie jak Pieczony filet wołowy z sosem Grzybowo-estragonowym, Pieczeń wołowa z sosem z dzikich grzybów i karmelizowanymi szalotkami puree ziemniaczanego, oraz Pieczony filet wołowy z farszem grzybowym.

Instrukcje

1
Aby zrobić sos, podgrzej oliwę z oliwek na dużej patelni.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 łyżki świeżo Startego Parmezanu, Plus Skórka (opcjonalnie)3 łyżki świeżo Startego Parmezanu, Plus Skórka (opcjonalnie)
Podroby I Kość Szyjna Z IndykaPodroby I Kość Szyjna Z Indyka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone Krewetki, ObraneSmażone Krewetki, Obrane
2
Dodajemy szalotki i grzyby, smażymy ok. 10 min, aż się zezłocą i karmelizują.
Składniki, których będziesz potrzebować
8 Plastrów Salami Genueńskiej, Posiekanych8 Plastrów Salami Genueńskiej, Posiekanych
Dodatkowa Gęsta śmietana KremówkaDodatkowa Gęsta śmietana Kremówka
3
Wlać ocet, następnie gotować na wolnym ogniu, aż prawie odparuje.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cienkie Plasterki Szynki Virginia Lub ProsciuttoCienkie Plasterki Szynki Virginia Lub Prosciutto
4
Dodaj czerwone wino, a następnie gotuj na wolnym ogniu, aż prawie odparuje.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sproszkowane Nasiona LubczykuSproszkowane Nasiona Lubczyku
5
Dodać bulion wołowy, doprowadzić do wrzenia, a następnie zmniejszyć o dwie trzecie. Przepuścić mieszaninę przez drobne sito, a następnie ogrzać, aż będzie gotowa do podania. Można zrobić dzień wcześniej i podgrzać.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ostra Papryka, Jeśli To Możliwe WędzonaOstra Papryka, Jeśli To Możliwe Wędzona
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Z Kością, Ze Skórą, Udka I Nogi Z KurczakaZ Kością, Ze Skórą, Udka I Nogi Z Kurczaka
6
Piekarnik nagrzewany do 200C / wentylator 180C / Gaz
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®
7
Wołowinę obficie doprawić solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Papryczki Peperoncini Do DekoracjiPapryczki Peperoncini Do Dekoracji
Papryczka Jalapeno Pokrojona W Cienkie PaskiPapryczka Jalapeno Pokrojona W Cienkie Paski
8
Rozgrzać olej słonecznikowy na dużej patelni żaroodpornej na dużym ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej SłonecznikowyOlej Słonecznikowy
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone Krewetki, ObraneSmażone Krewetki, Obrane
9
Dodać wołowinę, a następnie podsmażyć przez 10 minut, obracając, aż zbrązowieje na całym.
Składniki, których będziesz potrzebować
Papryczka Jalapeno Pokrojona W Cienkie PaskiPapryczka Jalapeno Pokrojona W Cienkie Paski
10
Przełożyć do piekarnika, następnie piec około 20 minut, obracając po 10 minutach. To daje wołowinę, która jest średnio rzadka; dla średnich, pieczeń przez dodatkowe 5 minut. Pozostawić wołowinę na półce, luźno pokrytej folią, przez 10 minut, a następnie pokroić na 6 grubych plastrów.
Składniki, których będziesz potrzebować
Papryczka Jalapeno Pokrojona W Cienkie PaskiPapryczka Jalapeno Pokrojona W Cienkie Paski
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone KrewetkiSmażone Krewetki
2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®
11
Do sosu dodać wszystkie soki z wołowiny, następnie delikatnie podgrzać sos i ubić masło.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Szklanki Posiekanych Orzechów Pekan (opcjonalnie)2 Szklanki Posiekanych Orzechów Pekan (opcjonalnie)
Podroby I Kość Szyjna Z IndykaPodroby I Kość Szyjna Z Indyka
Papryczka Jalapeno Pokrojona W Cienkie PaskiPapryczka Jalapeno Pokrojona W Cienkie Paski
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Duży Bukiet Fiołków Polnych (wraz Z łodygami), Umyty1 Duży Bukiet Fiołków Polnych (wraz Z łodygami), Umyty
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 20 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia4
Magazyn