Pieczony filet wołowy z sosem szalotkowo-grzybowym

Pieczony filet wołowy z sosem szalotkowo-grzybowym zajmuje mniej więcej 1 godzina i 20 minut od początku do końca. Ten przepis służy 6. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 6G białka, 11g tłuszczu, oraz w sumie 261 kalorii. Na $3.15 za porcję, ten przepis okładki 10% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jest dostarczany przez BBC Good Food. 5 ludzie zrobili ten przepis i zrobi to ponownie. Udaj się do sklepu i odbierz pieczarki, ocet sherry, oliwę z oliwek i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe dieta. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 30%, co nie jest takie wspaniałe. Jeśli podoba Ci się ten przepis, możesz również polubić przepisy takie jak Pieczony filet wołowy z sosem Grzybowo-estragonowym, Pieczeń wołowa z sosem z dzikich grzybów i karmelizowanymi szalotkami puree ziemniaczanego, oraz Pieczony filet wołowy z farszem grzybowym.
Instrukcje
Aby zrobić sos, podgrzej oliwę z oliwek na dużej patelni.
Dodajemy szalotki i grzyby, smażymy ok. 10 min, aż się zezłocą i karmelizują.
Wlać ocet, następnie gotować na wolnym ogniu, aż prawie odparuje.
Dodaj czerwone wino, a następnie gotuj na wolnym ogniu, aż prawie odparuje.
Dodać bulion wołowy, doprowadzić do wrzenia, a następnie zmniejszyć o dwie trzecie. Przepuścić mieszaninę przez drobne sito, a następnie ogrzać, aż będzie gotowa do podania. Można zrobić dzień wcześniej i podgrzać.
Piekarnik nagrzewany do 200C / wentylator 180C / Gaz
Wołowinę obficie doprawić solą i pieprzem.
Rozgrzać olej słonecznikowy na dużej patelni żaroodpornej na dużym ogniu.
Dodać wołowinę, a następnie podsmażyć przez 10 minut, obracając, aż zbrązowieje na całym.
Przełożyć do piekarnika, następnie piec około 20 minut, obracając po 10 minutach. To daje wołowinę, która jest średnio rzadka; dla średnich, pieczeń przez dodatkowe 5 minut. Pozostawić wołowinę na półce, luźno pokrytej folią, przez 10 minut, a następnie pokroić na 6 grubych plastrów.
Do sosu dodać wszystkie soki z wołowiny, następnie delikatnie podgrzać sos i ubić masło.