Pieczony dziki ryż z grzybami

Pieczony dziki ryż z grzybami
Zapiekanka z dzikim ryżem i grzybami może być właśnie tym przepisem bezglutenowym , którego szukałeś. Ten przepis jest dla 8 osób. Za 39 centów za porcję ten przepis pokrywa 4% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ta przystawka ma 183 kalorie , 5 g białka i 6 g tłuszczu na porcję. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Jeśli masz pod ręką kostki bulionu wołowego, ryż, grzyby i kilka innych składników, możesz to zrobić. Jest dostarczany przez Taste of Home. Od przygotowania do podania, ten przepis zajmuje około 1 godziny i 30 minut . Z wynikiem Spoonacular wynoszącym 0% , to danie można ulepszyć. Wypróbuj Zupę z kasztanów i dzikich grzybów z kremem parmezanowym i gruszkami , Kurczak i dzikie muszle faszerowane grzybami i Risotto z dzikimi grzybami z targu rolników , aby uzyskać podobne przepisy.

Instrukcje

1
W dużym rondlu wymieszaj wodę, bulion, czosnek i dziki ryż; doprowadź do wrzenia na średnim ogniu. Zmniejsz ogień; przykryj i gotuj na wolnym ogniu przez 30 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Dziki Ryż, Dokładnie WypłukanyDziki Ryż, Dokładnie Wypłukany
2 Szklanki Namoczonych Wiórków Drzewnych (mequite, Hikora Lub Olcha), Opcjonalnie2 Szklanki Namoczonych Wiórków Drzewnych (mequite, Hikora Lub Olcha), Opcjonalnie
1 łyżeczka Ostrej Papryki, Jeśli To Możliwe Wędzonej1 łyżeczka Ostrej Papryki, Jeśli To Możliwe Wędzonej
Końcówki Do Ciast – Okrągłe Końcówki Nr 4Końcówki Do Ciast – Okrągłe Końcówki Nr 4
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
20 świeżych Truskawek Bez Szypułek20 świeżych Truskawek Bez Szypułek
2
Dodaj ryż długoziarnisty; przykryj i gotuj na wolnym ogniu przez 20-25 minut lub do momentu, aż ryż będzie miękki. Wymieszaj z grzybami i masłem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ryż DługoziarnistyRyż Długoziarnisty
8 Plastrów Salami Genueńskiej, Posiekanych8 Plastrów Salami Genueńskiej, Posiekanych
8 Filiżanek Miniaturowych Pianek, Podzielonych8 Filiżanek Miniaturowych Pianek, Podzielonych
Sól Selerowa, Sól Cebulowa, Przyprawa Do Drobiu, Czosnek W Proszku, Papryka I PieprzSól Selerowa, Sól Cebulowa, Przyprawa Do Drobiu, Czosnek W Proszku, Papryka I Pieprz
3
Przełożyć do nieposmarowanej, kwadratowej formy do pieczenia o wymiarach 8 cali.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Mieszanka Cukru Brązowego Splenda®Mieszanka Cukru Brązowego Splenda®
4
Piec bez przykrycia w temperaturze 350° przez 30–40 minut lub do momentu wchłonięcia płynu.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 30 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia0
Rodzaje PotrawDodatki
Magazyn