Pieczony dziki ryż z grzybami
Zapiekanka z dzikim ryżem i grzybami może być właśnie tym przepisem bezglutenowym , którego szukałeś. Ten przepis jest dla 8 osób. Za 39 centów za porcję ten przepis pokrywa 4% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ta przystawka ma 183 kalorie , 5 g białka i 6 g tłuszczu na porcję. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Jeśli masz pod ręką kostki bulionu wołowego, ryż, grzyby i kilka innych składników, możesz to zrobić. Jest dostarczany przez Taste of Home. Od przygotowania do podania, ten przepis zajmuje około 1 godziny i 30 minut . Z wynikiem Spoonacular wynoszącym 0% , to danie można ulepszyć. Wypróbuj Zupę z kasztanów i dzikich grzybów z kremem parmezanowym i gruszkami , Kurczak i dzikie muszle faszerowane grzybami i Risotto z dzikimi grzybami z targu rolników , aby uzyskać podobne przepisy.
Instrukcje
W dużym rondlu wymieszaj wodę, bulion, czosnek i dziki ryż; doprowadź do wrzenia na średnim ogniu. Zmniejsz ogień; przykryj i gotuj na wolnym ogniu przez 30 minut.
Dodaj ryż długoziarnisty; przykryj i gotuj na wolnym ogniu przez 20-25 minut lub do momentu, aż ryż będzie miękki. Wymieszaj z grzybami i masłem.
Przełożyć do nieposmarowanej, kwadratowej formy do pieczenia o wymiarach 8 cali.
Piec bez przykrycia w temperaturze 350° przez 30–40 minut lub do momentu wchłonięcia płynu.