Pieczony dorsz z molwy w sosie maślano-cytrynowo-czosnkowym
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne, więc spróbuj pieczonego dorsza z molwy z sosem maślanym cytrynowo-czosnkowym. Obserwujesz swoją figurę? Ten pescatariański przepis ma 783 kalorie, 42g białka, oraz 63g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 4. Na $4.97 za porcję, ten przepis okładki 24% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Mieszanka liścia laurowego, mleka, sherry i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Aby zużyć sól można śledzić to danie główne z Przepis Na Jabłko jako deser. Ten przepis jest lubiany przez 328 smakoszy i kucharzy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 30 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 76%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Pieczony Lingcod z sosem maślano-cytrynowo-czosnkowym, Pieczone małże z sosem cytrynowo-czosnkowym, oraz Dorsz Smażony Z Molwą Z Porem I Masłem Anchois dla podobnych receptur.
Instrukcje
1
Pierwsze sześć składników sosu (sok z małży, sherry, pełne mleko, czosnek, szalotka, liść laurowy) umieścić w garnku i doprowadzić do wrzenia. Zagotuj o połowę. 2 w oddzielnym rondlu (minimum 1-qt) przygotować zasmażkę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ziemniaki Rdzawe (około 2 Do 3 średnich), Obrane I Pokrojone Na Kawałki
1 Szklanka Pełnego Mleka Lub śmietanki
Z Odrobiną Mięsa (grzbiety, Szyje, Skrzydła Itp.)
Takie Jak Boćwina, Jarmuż, Rzepak Lub Liście Buraka, łodygi Przycięte
Posiekane Krążki Papryczki Bananowej Lub Posiekane Ostre Papryczki Dowolnego Rodzaju
Marynowana Skórka Arbuza, 1 Słoiczek
Propozycja Podania: Podawać Z Makaronem
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 łyżki Roztopionej Margaryny Pareve
Świeże Gałązki Pietruszki, Pokrojone W Cienkie Plasterki, Do Dekoracji
2
Podgrzać jedną łyżkę masła w rondlu na średnim ogniu, aż będzie spieniony.
Składniki, których będziesz potrzebować
6 Ząbków Czosnku, 4 Rozgniecione, Pozostałe 2 Pokrojone W Cienkie Plasterki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 łyżki Roztopionej Margaryny Pareve
3
Posypać mąką, mieszając kilka minut metalową trzepaczką, aż dobrze wymieszany (tan, ale nie brązowy). 3 powoli dodawać zredukowaną mieszaninę do zasmażki, szybko mieszając w celu włączenia. Kiedy po raz pierwszy dodać trochę mieszanki, zasmażka będzie bubble up. Po prostu dodawaj mieszaninę i utrzymuj ubijanie, aby włączyć.4 Włącz ciepło do niskiego poziomu. Powoli ubij masło, 2 łyżki na raz.
Składniki, których będziesz potrzebować
6 Ząbków Czosnku, 4 Rozgniecione, Pozostałe 2 Pokrojone W Cienkie Plasterki
Naturalne Skrócenie
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Duży Bukiet Fiołków Polnych (wraz Z łodygami), Umyty
4
Dodaj sok z cytryny, sól i biały pieprz.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Majonezu, Takiego Jak Hellmann's
Krewetki, Ogon, Usunięte Skorupy, Oczyszczone
5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych
5
Jeśli sos jest zbyt gęsty, dodaj więcej wywaru z małży lub wody.
Składniki, których będziesz potrzebować
Propozycja Podania: Podawać Z Makaronem
1 Duża Paczka Szpinaku Wiejskiego, Umytego I Osuszonego
1 łyżeczka Mieszanki Przypraw Sazon
6
Dodać posiekaną natkę pietruszki tuż przed podaniem.1 ułóż stojak piekarnika, aby gdy ryba znajduje się na patelni do pieczenia w piekarniku, była od 4 do 5 cali od ciepła. Rozgrzej piekarnik do 177°. 2 opłucz rybę w zimnej wodzie, w razie potrzeby pokrój na kawałki.
Usunąć wszelkie Kości za pomocą szczypiec do kości rybnych lub (nieskazitelnie czystych) szczypiec.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Kotlety Z Polędwiczki Wieprzowej Z Kością (o Grubości 1-1/2 Cala I Wadze 8 Uncji Każdy)
Cukierki O Smaku Ośmiornicy Brite
8
Połóż rybę płasko na patelni do pieczenia wyłożonej folią aluminiową. Natrzeć trochę oliwy z oliwek po obu stronach kawałków, wystarczy płaszcz.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina
Cukierki O Smaku Ośmiornicy Brite
2 3/4 Uncji (75 Gramów) Złotych Rodzynek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pieczone Paski Słodkiej Czerwonej Papryki I Dodatkowy Posiekany Szczypiorek, Opcjonalnie
6 Plastrów Galaretki żurawinowej
9
Posypać obie strony kilkoma koktajlami soli i pieprzu.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Por, Oczyszczony I Pokrojony W Dużą Kostkę, Tylko Biała Część
10
Piec przez 10-15 minut, aż po prostu gotowe. Aby przetestować, użyj końcówki noża, aby delikatnie przeciąć najgrubszą część filetu. Ryba jest wykonywana, gdy ryba właśnie zmieniła się z półprzezroczystej na nieprzezroczystą w środku. Po wyciągnięciu ryby z piekarnika będzie nadal gotować przez kilka minut. 3
Pinot Grigio, Gruener Veltliner i Pinot Noir są doskonałym wyborem na dorsza. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Ostre białe wino, takie jak Pinot grigio lub Grüner Veltliner, pasuje do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z lekkim czerwonym winem, takim jak pinot noir. Możesz spróbować Skyfall Pinot Gris. Recenzenci bardzo to lubią z 4.8 z 5 gwiazdek i cena około 13 dolarów za butelkę.