Pieczony Dorsz Z Małymi Pomidorami I Różnymi Oliwkami

Pieczony dorsz z małymi pomidorami i różnymi oliwkami może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis służy 4. Na $7.48 za porcję, ten przepis Pokrowce 30% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Obserwujesz swoją figurę? Ten jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny przepis ma 493 kalorie, 64G białka, oraz 22g tłuszczu na porcję. Mieszanka winogron i pomidorów koktajlowych-różne kolory działają pięknie, dorsz, czosnek i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak przepyszny. Ten przepis od Food52 ma 3 fanów. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 89%. Ten wynik jest znakomity. Spróbuj Pieczony kurczak z pomidorami i oliwkami, Pieczony dorsz z pomidorami i czerwoną cebulą, oraz Pieczone pomidory Cherry z oliwkami i muszkami dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 375 stopni.
Pomidory umieścić w naczyniu overproof i wymieszać z czosnkiem i dwie łyżki oliwy z oliwek. Piec przez 25 minut na Dolnym stojaku w piekarniku.
Podczas gotowania pomidorów pokrój rybę na 4 równe kawałki, opłucz i osusz.
Pomidory wyjąć z piekarnika, włożyć rybę do pomidorów i ich soku, roztrzepać oliwki i powrócić do piekarnika na około 25 minut, ale oczywiście zależy to od grubości ryby.
Test na doneness-dorsz powinien łatwo się oddzielić i być po prostu nieprzezroczysty.
Posypać świeżymi ziołami, solą i pieprzem do smaku.
Posypać dwie ostatnie łyżki oliwy z oliwek na całym.
Podawać na gorąco z komosą ryżową, kuskusem lub chrupiącym chlebem.
Dodatkowa uwaga-soczystość pomidorów może się różnić - dodając rybę, jeśli pomidory nie są przesiąknięte, Dodaj do naczynia 1 szklankę bulionu z kurczaka.
Polecane wino: Pinot Grigio, Gruener Veltliner, Pinot Noir
Dorsz w menu? Spróbuj sparować z Pinot Grigio, Gruener Veltliner i Pinot Noir. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Ostre białe wino, takie jak Pinot grigio lub Grüner Veltliner, pasuje do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z lekkim czerwonym winem, takim jak pinot noir. Jedno wino, którego możesz spróbować to motłoch Pinot Gris. Ma 4,9 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 20 dolarów.
![Rabble Pinot Gris]()
Rabble Pinot Gris
Późna poranna mgła, ciągłe chłodne dni i chłodne popołudniowe wiatry dodają delikatnego, ale aromatycznego wina. Ten Pinot Gris ma jasnożółty kolor i złożony, pachnący owocami nos, który odsłania płatki mango, herbaty jaśminowej, cynamonu i kantalupy. Gładkie, lekkie tosty orzecha włoskiego i miodu równoważą owoce i ustępują miejsca chrupkie, utrzymujące się wykończenie pełne świeżo skoszonej trawy i brzoskwiń.