Pieczony dorsz z fasolą Lima

Pieczony dorsz z fasolą Lima może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 283 kalorie, 36g białka, oraz 5G tłuszczu każdy. Na 3,38 zł za porcję, ten przepis okładki 23% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Mieszanka fasoli lima, dorsz, liście pietruszki i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Aby zużyć oliwę z oliwek można śledzić to danie główne z Smażony Banan, Granolan i jogurt Parfait jako deser. Ten przepis jest lubiany przez 67 smakoszy i kucharzy. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, bezmleczne i pescatariańskie dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 25 minut. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 97%, co jest świetne. Podobne przepisy to Pieczony dorsz z fasolą Lima, Olbrzymia Lima Fasolka Z Pieczoną Papryką, oraz Smażona fasola Lima z prażonymi pestkami dyni.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 375 stopni F.
Umieść 4 (15-calowe) długie arkusze folii aluminiowej na powierzchni roboczej. Mrożone fasolki podzielić między arkusze folii (około 3/4 szklanki na arkusz).
1 łyżeczka oliwy z oliwek 1 łyżka posiekanej natki pietruszki, szczypta soli i świeżo zmielonego czarnego pieprzu na każdym stosie fasoli i delikatnie wrzucić do połączenia.
Umieść 1 kawałek ryby na każdym stosie fasoli.
Na każdą rybę wlać 2 łyżki białego wina i posypać szczyptą soli oraz świeżo zmielonym czarnym pieprzem. Uszczelnić opakowania foliowe.
Umieścić opakowania foliowe na blasze do pieczenia.
Piec 20 minut w zależności od grubości ryby. Delikatnie przełożyć fasolę i rybę na talerz i podawać natychmiast.
Polecane wino: Pinot Grigio, Gruener Veltliner, Pinot Noir
Dorsz w menu? Spróbuj sparować z Pinot Grigio, Gruener Veltliner i Pinot Noir. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Ostre białe wino, takie jak Pinot grigio lub Grüner Veltliner, pasuje do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z lekkim czerwonym winem, takim jak pinot noir. Alzacja Willm Pinot Gris Reserve z 4.4 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 16 dolarów za butelkę.
![Alsace Willm Pinot Gris Reserve]()
Alsace Willm Pinot Gris Reserve
Intensywny złoty kolor z nutami ochry, wino ma nos dojrzałych owoców, pigwy. W ustach atak jest elastyczny i pełny, z nutami miodu i przypraw. Końcowy doskonale równoważy cukier i kwasowość.Połącz to wino ze smażonymi na patelni foie gras, grillowanymi lub pieczonymi białymi mięsami (wieprzowina, cielęcina), królikiem, drobiem w sosie śmietanowym, wędzonymi rybami, potrawami z grzybów, takimi jak risotto.