Pieczony dorsz Piccata ze szparagami
Pieczony dorsz Piccata ze szparagami może być dobrym przepisem na poszerzenie pudełka z przepisami na danie główne. Ten bezglutenowy, pierwotny i pescatarianowy przepis przeznaczony jest dla 4 osób i kosztuje 3,1 USD za porcję . Jedna porcja zawiera 172 kalorie , 23 g białka i 7 g tłuszczu . Jeśli masz pod ręką szparagi, sok z cytryny, przyprawę cytrynowo-pieprzową i kilka innych składników, możesz to zrobić. Jest to dostarczane przez Taste of Home. Niewiele osób robiło ten przepis i mogę powiedzieć, że był strzałem w dziesiątkę. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 30 minut . Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy, że ten przepis zasługuje na łyżkową ocenę 65% . Ten wynik jest solidny. Jeśli podoba Ci się ten przepis, mogą Ci się spodobać również takie przepisy, jak Piccata z kurczakiem z makaronem z włosami anioła , Piccata z kurczakiem z karczochami i Piccata z kurczakiem Easy .
Instrukcje
Umieść szparagi w nienatłuszczonej formie o średnicy 11 cali. x 7 cali naczynie do pieczenia; Dodaj wodę. Na szparagach ułóż dorsza.
Skropić sokiem z cytryny, pieprzem cytrynowo-cytrynowym i czosnkiem w proszku. Kropka z masłem; posypać kaparami.
Piec bez przykrycia w temperaturze 400°C przez 12-15 minut lub do momentu, aż ryba będzie łatwo łuskać się widelcem, a szparagi będą miękkie. W razie potrzeby posypać natką pietruszki.