Pieczony dorsz na dużych grzankach czosnkowych

Pieczony dorsz na dużych grzankach czosnkowych może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 75g białka, 39g tłuszczu, oraz w sumie 703 kalorie. Ten przepis służy 4 i kosztuje $8.1 za porcję. Udaj się do sklepu i podnieś pomidory śliwkowe, sardelę, cebulę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć oliwę z oliwek można śledzić to danie główne z Smażony Banan, Granolan i jogurt Parfait jako deser. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezmleczne i pescatariańskie dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 15 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 89%. Ten wynik jest niesamowity. Spróbuj Zupa pomidorowa pieczona z grzankami czosnkowymi, Pieczony dorsz z pomidorami i czerwoną cebulą, oraz Pieczona zupa z czerwonej papryki z serowymi ziołami i grzankami czosnkowymi dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 246°.
Połącz pierwsze 3 składniki w dużej misce.
Dodać mielony czosnek i wymieszać. Pomidory doprawiamy do smaku solą i pieprzem.
Ułóż ryby na obramowanej blasze do pieczenia.
Obustronnie posmarować 2 łyżkami oleju, posypać solą i pieprzem. Pieczeń, aż tylko nieprzezroczyste w centrum, o 8 protokół.
Tymczasem ciepło pozostałe 3 łyżki oleju w ciężkiej dużej patelni na średnim ogniu.
Dodać mieszankę pomidorową. Gotować, aż pomidory zmiękną i sos zgęstnieje, mieszając od czasu do czasu, około 5 minut; doprawić solą i pieprzem.
Chleb tostowy; natrzeć 1 stronę pokrojonym na pół czosnkiem. Top z sosem pomidorowym, liśćmi bazylii, ryb, i więcej sosu.
Polecane wino: Pinot Grigio, Gruener Veltliner, Pinot Noir
Cod działa bardzo dobrze z Pinot Grigio, Gruener Veltliner i Pinot Noir. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Ostre białe wino, takie jak Pinot grigio lub Grüner Veltliner, pasuje do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z lekkim czerwonym winem, takim jak pinot noir. Maysaran Arsheen Pinot Gris z 4.5 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 18 dolarów za butelkę.
![Maysara Arsheen Pinot Gris]()
Maysara Arsheen Pinot Gris
Jasny wyraz owoców z przodu, witając podniebienie nutami ściętej trawy w ciepły dzień. Wino jest zakotwiczone rześką kwasowością, ale nie tak bardzo, aby obezwładnić ulotną słodycz, która pozostawia uśmiech. Arsheen ma inteligentny, orzeźwiający charakter, który nada klarowności szeregowi przetworów z ryb, drobiu i wieprzowiny.