Pieczony Czosnkowo-Dyni Mash
Pieczony czosnek-dyni Mash może być tylko przystawka szukasz. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy, pierwotny i wegetariański przepis ma 164 kalorie, 5G białka, oraz 8G tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 10. Na 64 grosze za porcję, ten przepis okładki 14% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 6 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Jeśli masz masło, dyni, czosnek, i kilka innych składników na rękę, można zrobić to. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 30 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 58%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Lokalny Amberjack z wąsami grochu i pieczonym masłem z dyni, Pieczona polędwiczka wieprzowa z Zacierem z dyni i sosem estragonowym, oraz Pieczone Acorn Squash i czosnek Mash dla podobnych receptur.
Instrukcje
Piekarnik rozgrzać do 191°.
Przekłuć squash ostrym nożem w odstępach 1-calowych; umieść w naczyniu do pieczenia 13x9 cali.
Dodać 1/2 szklanki wody; przykryć folią.
Wytnij cienki plasterek z góry głowy czosnku, odsłaniając wierzchołki wszystkich goździków; umieść na 8-calowym kwadratowym arkuszu folii.
Skropić olejem; zawinąć w folię.
Piec squash i czosnek 40 min.
Czosnek wyjąć z piekarnika. Kontynuuj pieczenie squasha 20 min. albo do przetargu. Fajne squash lekko.
Wycisnąć ząbki czosnku w małej misce; zacieru, aż będzie gładka.
Pokrój dynię wzdłuż na pół; usuń i wyrzuć nasiona. Użyj łyżki do zeskrobywania pulpy do średniej miski.
Dodać czosnek i masło; ubić mikserem do wymieszania. Łyżka do 1-1 / 2-qt. naczynie do mikrofalówki.
Mikrofalówka na wysokości 7 min. lub do momentu podgrzania mieszanki do dyniowca, mieszając po 4 min. Top z serem; kuchenka mikrofalowa, pod przykryciem, 3 min. albo aż się stopi.