Pieczony Czosnek Wieczerza Wieprzowa
Pieczony czosnek Wieczerza wieprzowa to bezglutenowe, bezmleczne i całe 30 przepis z 12 porcjami. Jedna porcja zawiera 302 kalorie, 36g białka, oraz 7G tłuszczu. Za $2.11 za porcję, ten przepis okładki 26% Twoje dzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Najlepiej sprawdza się jako danie główne, i odbywa się w około 3 godziny i 45 minut. Mieszanka cebuli, ziemniaków, soku z cytryny i garści innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Przynosi ci smak domu. Z łyżką wynik 83%, to danie jest spektakularne. Jeśli podoba Ci się ten przepis, spójrz na te podobne przepisy: Pieczony Czosnek Wieczerza Wieprzowa, Kolacja Wieprzowa Pieczona Na Jednej Patelni, oraz Niedzielna Kolacja: wcierana i pieczona łopatka wieprzowa.
Instrukcje
Usuń papierową skórkę zewnętrzną z czosnku (nie obieraj ani nie oddzielaj ząbków).
Odetnij główki czosnku, pozostawiając nienaruszony koniec korzenia.
Posmaruj olejem; posyp bazylią i oregano. Owiń każdą żarówkę w wytrzymałą folię.
Piec w temperaturze 425° przez 30-35 minut lub do zmiękczenia. Ostudzić przez 10-15 minut. Wyciśnij zmiękczony czosnek do małej miski.
Dodaj sok z cytryny; dobrze wymieszaj. Natrzyj pieczeń.
Umieść pieczeń na płytkiej brytfannie. Ułóż ziemniaki, marchewkę i cebulę wokół pieczeni.
Posyp mięso i warzywa solą i pieprzem. Przykryj i piecz w 350° przez 1-1/2 godziny. Odkryć; piec 1-1 / 2 godziny dłużej lub do momentu, gdy termometr do mięsa odczyta 160°, często fastrygując. Przykryj i odstaw na 10 minut przed pokrojeniem.