Pieczony czosnek, Poblano i czerwona papryka Guacamole z domowymi chipsami Tortilla
Przepis pieczony czosnek, Poblano i guacamole z czerwoną papryką z domowymi chipsami Tortilla może zaspokoić Twoje Meksykańskie pragnienie w okolicy 45 minut. Ten przepis sprawia, że 8 porcji z 95 kalorii, 2G białka, oraz 4G tłuszczu każdy. Na 56 centów za porcję, ten przepis okładki 7% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Udaj się do sklepu i odbierz awokado, sok z limonki, ząbki czosnku i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i wegańskie dieta. Ten przepis z moich przepisów ma 1 fanów. Sprawdza się jako niedroga przystawka. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 64%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Pieczony czosnek, Poblano i Guacamole z czerwonej papryki, Domowe Chipsy Tortilla Z Tomatillo Guacamole, oraz Domowe chipsy tortilla z guacamole i salsą pomidorową.
Instrukcje
Aby przygotować guacamole, owinąć ząbki czosnku w folię; piec w 450 przez 15 minut lub do miękkości.
Lekko ostudzić; usunąć skórki i wyrzucić.
Czosnek umieścić w średniej misce; zacieru widelcem.
Paprykę i poblano przeciąć na pół wzdłuż; wyrzucić nasiona i membrany.
Połówki pieprzu, boki skóry do góry, na wyłożonej folią blasze do pieczenia; spłaszczyć ręką. Broil 15 minut lub do poczernienia, obracając często.
Umieścić w plastikowej torbie z zamkiem błyskawicznym; uszczelnić.
Odstawić na 10 minut. Obrać i drobno posiekać.
Dodać paprykę, cebulę, a następnie 4 składniki do puree czosnkowego; dobrze wymieszać.
Zmniejsz temperaturę pieca do 42
Aby przygotować chipsy, połącz kliny tortilla, 2 łyżeczki soku i 1/4 łyżeczki soli w dużej misce, rzucając do płaszcza. Ułóż tortille w jednej warstwie na blasze do pieczenia pokrytej sprayem do gotowania.
Piec w 425 przez 10 minut lub aż chrupiące i lekko rumiane, obracając raz. Fajne 5 minut.