Pieczony Czosnek Aioli
Need a bezglutenowe, bezmleczne, całe 30 i wegetariańskie przystawki? Pieczony czosnek Aioli może być świetny przepis, aby spróbować. Ten przepis sprawia, że 15 porcji z 125 kalorii, 1G białka, oraz 13g tłuszczu każdy. Na 30 centów za porcję, ten przepis okładki 2% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jeśli masz pieprz, oliwę z oliwek, pasteryzowane jajka i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Przynosi wam to moje przepisy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 15 minut. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 11%, co jest raczej złe. Spróbuj Pieczona fasolka szparagowa z pieczonym czosnkiem Aioli, Pieczony Czosnek Aioli, oraz Pieczony Czosnek Aioli dla podobnych receptur.
Instrukcje
Odciąć spiczasty koniec czosnku; umieścić czosnek na kawałku folii i skropić 1 łyżką oleju. Owinąć szczelnie i piec w temperaturze 400 przez około 45 minut lub do miękkości.
Wyjąć z piekarnika i ostudzić; wycisnąć miąższ z ząbków czosnku.
W blenderze lub robocie umieścić pieczony czosnek z jajkiem i kolejnymi 5 składnikami, a następnie przerabiać, dodając powoli, równomiernie olej rzepakowy i 1/4 szklanki oliwy z oliwek, aż mieszanina zgęstnieje. Przechowywać w lodówce w hermetycznym pojemniku do 4 dni.
Szybka Wskazówka: Użyj około 1 szklanki dobrej jakości majonezu zamiast jaj i oleju.