Pieczony Chutney Żurawinowo-Imbirowy
Pieczony Chutney żurawinowo-imbirowy jest bezglutenowe i wegańskie przyprawa. Ten przepis służy 14. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 0g białka, 0g tłuszczu, oraz w sumie 69 kalorii. Na 22 grosze za porcję, ten przepis okładki 1% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jeśli masz ocet jabłkowy, laskę cynamonu, żurawinę i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 11%. Ten wynik nie jest zbyt dobry. Podobne przepisy to Sekretny składnik (żurawina): Chutney żurawinowy z pomarańczą i Krystalizowanym imbirem, Chutney Żurawinowo-Imbirowy, oraz Chutney Żurawinowo-Imbirowy.
Instrukcje
Sortuj 1 opakowanie (12 oz.) świeżych lub rozmrożonych mrożonych żurawin, odrzucających wszelkie potłuczone lub zbutwiałe owoce. Opłucz i osusz jagody.
W 8-lub 9-calowym kwadratowym naczyniu do pieczenia wymieszaj żurawinę, 1 szklankę cukru, 1/3 szklanki octu cydr, 2 łyżki posiekanego świeżego imbiru, 5 całych goździków i 1 laska cynamonu (około 3 w.).
Piec, odsłonięty, w 350 regularnym lub konwekcyjnym piekarniku, mieszając od czasu do czasu, aż jagody będą miękkie po przekłuciu i soki są syropowe, 50 do 60 minut. Wyciągnij i w razie potrzeby wyrzuć goździki i cynamon.
Podawać na ciepło lub chłodno.