Pieczony Chard Szwajcarski z fetą
Pieczony Chard Szwajcarski z Fetanem jest bezglutenowe, pierwotne i wegetariańskie przystawka. Na 1,14 zł za porcję, ten przepis okładki 17% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 162 kalorie, 6G białka, oraz 13g tłuszczu. Ten przepis służy 4. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Jeśli masz Tęczowy chard-liście i łodygi, ser feta, oliwa z oliwek i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Z łyżeczką wynik 73%, to danie jest dobre. Spróbuj Pieczony Chard Szwajcarski z fetą, Chard Szwajcarski z porzeczkami i fetą, oraz Szwajcarska Chard I Feta Frittata dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F (175 stopni C). Blachę do pieczenia posmarować oliwą z oliwek.
Wrzucić łodygi chard i cebulę w misce z 1 łyżką oliwy z oliwek. Doprawić solą i pieprzem do smaku i rozprowadzić na przygotowanej blasze do pieczenia.
Piec w nagrzanym piekarniku, aż łodygi chard zmiękną i cebula zaczyna brązowieć na rogach, o 15 protokół. Wrzucić liście chard z 2 łyżkami oliwy z oliwek, sól, i czarny pieprz.
Liście posypać mieszanką łodygi, a następnie rozsypać ser feta na wierzchu.
Wróć do piekarnika i piecz, aż łodygi będą miękkie, liście zaczną chrupać, a feta stopi się i złocisty, około 20 minut.