Pieczony Budyń Żurawinowy

Pieczony Budyń Żurawinowy
Pieczony budyń żurawinowy to Wegetariańskie deser. Jedna porcja zawiera 333 kalorie, 3G białka, oraz 10 g tłuszczu. Na 1,28 zł za porcję, ten przepis okładki 7% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 10. Mieszanka proszku do pieczenia, cukru, ciężkiej śmietany do ubijania i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 1 godzina i 5 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 18%. Ten wynik jest raczej zły. Podobne przepisy to Pieczone jabłka z melasą żurawinową budyń chlebowy, Budyń Żurawinowy, oraz Budyń Żurawinowy.

Instrukcje

1
Białka umieścić w dużej misce; odstawić w temperaturze pokojowej na 30 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Opcjonalnie Lody Waniliowe O Obniżonej Zawartości TłuszczuOpcjonalnie Lody Waniliowe O Obniżonej Zawartości Tłuszczu
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
2
W dużej misce wymieszać mąkę, skórkę pomarańczową, proszek do pieczenia, cynamon, gałkę muszkatołową, 1/4 łyżeczki kremu z kamienia nazębnego i sól. Wymieszać posiekaną żurawinę. W innej misce, wymieszać brązowy cukier, śmietana,masło, wanilia i żółtka.
Składniki, których będziesz potrzebować
Zimne Mleko Do PodaniaZimne Mleko Do Podania
RamięRamię
(możesz Ich Nie Potrzebować, Jeśli Udało Ci Się Zdobyć Chleb żurawinowy Wymieniony Powyżej)(możesz Ich Nie Potrzebować, Jeśli Udało Ci Się Zdobyć Chleb żurawinowy Wymieniony Powyżej)
Biały Chleb, Pokrojony W Cienkie Kromki (około 18 Kromek)Biały Chleb, Pokrojony W Cienkie Kromki (około 18 Kromek)
Ciasteczka Imbirowe, PodzieloneCiasteczka Imbirowe, Podzielone
Lody Waniliowe I Dodatkowe Orzechy PekanLody Waniliowe I Dodatkowe Orzechy Pekan
Zimne Mleko Do PodaniaZimne Mleko Do Podania
świeża Resztkaświeża Resztka
1 Ciasto Funtowe Z żurawiną, Pokrojone W Kostki O Wymiarach 1/2 Cala, Tak Aby Uzyskać 2 Szklanki (można Też Wykorzystać 2 Szklanki Resztek Ciasta Duńskiego Lub Pączków W Połączeniu Z Suszoną żurawiną – Patrz Poniżej)1 Ciasto Funtowe Z żurawiną, Pokrojone W Kostki O Wymiarach 1/2 Cala, Tak Aby Uzyskać 2 Szklanki (można Też Wykorzystać 2 Szklanki Resztek Ciasta Duńskiego Lub Pączków W Połączeniu Z Suszoną żurawiną – Patrz Poniżej)
1 Szklanka Cukierków W Czekoladzie, Np. M&M's1 Szklanka Cukierków W Czekoladzie, Np. M&M's
Owies (szybki Lub Zwykły)Owies (szybki Lub Zwykły)
(albo Zwykłe)(albo Zwykłe)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
3
Dodać do mieszaniny mąki; mieszać tylko do zwilżenia. (Ciasto będzie sztywne.)
Składniki, których będziesz potrzebować
Owies (szybki Lub Zwykły)Owies (szybki Lub Zwykły)
4
Do białek dodać pozostałą śmietanę z kamienia nazębnego; czystymi ubijakami ubijać na średniej prędkości, aż uformują się miękkie szczyty. Wchodzisz na ciasto.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ciasto Z Masłem OrzechowymCiasto Z Masłem Orzechowym
Opcjonalnie Lody Waniliowe O Obniżonej Zawartości TłuszczuOpcjonalnie Lody Waniliowe O Obniżonej Zawartości Tłuszczu
5
Przenieś do nasmarowanego 9-calowego. springform pan.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Bita śmietana I Prażone Płatki MigdałówBita śmietana I Prażone Płatki Migdałów
6
Piec w temperaturze 350° przez 45-50 minut lub aż wykałaczka włożona do środka wyjdzie czysta.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Guma Do żucia O Smaku Mięty ZielonejGuma Do żucia O Smaku Mięty Zielonej
Cukierki W CzekoladzieCukierki W Czekoladzie
7
W międzyczasie, do polewy, połączyć cukier i sok pomarańczowy w małym rondlu; doprowadzić do wrzenia, często mieszając. Gotować 2-3 minuty dłużej lub aż cukier się rozpuści.
Składniki, których będziesz potrzebować
Proszek żelatynowy żurawinowyProszek żelatynowy żurawinowy
Sok Z Cytryny, OpcjonalnieSok Z Cytryny, Opcjonalnie
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
20 świeżych Truskawek Bez Szypułek20 świeżych Truskawek Bez Szypułek
8
Dodać żurawinę; zmniejszyć ogień i gotować na wolnym ogniu przez 6 do 8 minut lub aż jagody zaczną pękać.
Składniki, których będziesz potrzebować
(możesz Ich Nie Potrzebować, Jeśli Udało Ci Się Zdobyć Chleb żurawinowy Wymieniony Powyżej)(możesz Ich Nie Potrzebować, Jeśli Udało Ci Się Zdobyć Chleb żurawinowy Wymieniony Powyżej)
Posiekane, łuskane, Prażone I Solone PistacjePosiekane, łuskane, Prażone I Solone Pistacje
9
Zdjąć z ognia; przykryć i ogrzać.
10
Po wykonaniu testów puddingu umieść springform pan na 15-calowej patelni. x 10 po. patelnia do pieczenia. Łyżka mieszanki żurawinowej na wierzchu. Wróć do piekarnika; piec 10 minut dłużej.
Składniki, których będziesz potrzebować
(możesz Ich Nie Potrzebować, Jeśli Udało Ci Się Zdobyć Chleb żurawinowy Wymieniony Powyżej)(możesz Ich Nie Potrzebować, Jeśli Udało Ci Się Zdobyć Chleb żurawinowy Wymieniony Powyżej)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Bita śmietana I Prażone Płatki MigdałówBita śmietana I Prażone Płatki Migdałów
Mieszanka Cukru Brązowego Splenda®Mieszanka Cukru Brązowego Splenda®
Cukierki W CzekoladzieCukierki W Czekoladzie
11
Schłodzić przez 10 minut przed usunięciem boków springform pan. Schłodzić przez co najmniej 1 godzinę przed podaniem. Budyń można rozgrzać w piekarniku 350° przez 10 minut. W razie potrzeby, wierzch paskami skórki pomarańczowej przed podaniem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Biały Chleb, Pokrojony W Cienkie Kromki (około 18 Kromek)Biały Chleb, Pokrojony W Cienkie Kromki (około 18 Kromek)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Bita śmietana I Prażone Płatki MigdałówBita śmietana I Prażone Płatki Migdałów
Cukierki W CzekoladzieCukierki W Czekoladzie
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 5 m.
Porcje10
Ocena Zdrowia2
Magazyn