Pieczony Budyń Bananowy
Pieczony budyń bananowy wymaga około 45 minut od początku do końca. Ten przepis serwuje 10 i kosztuje 71 centów za porcję. Jedna porcja zawiera 303 kalorii, 6G białka, oraz 12g tłuszczu. Mieszanka granulowanego cukru, koszernej soli, jajek i garści innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Wiele osób naprawdę polubiło ten deser. Jest to dobra opcja, jeśli śledzisz lacto ovo vegetarian dieta. 171 osób uznało ten przepis za smaczny i satysfakcjonujący. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 31%, co nie jest tak spektakularne. Pieczony Budyń Bananowy, Pieczony Budyń Bananowy Z Sosem Rumowym, oraz Jak zrobić budyń Chia-i Parfait z budyniem truskawkowo-bananowym Chia są bardzo podobne do tego przepisu.
Instrukcje
Zobacz, jak zrobić ten przepis.
Rozgrzej piekarnik do 400 stopni F.
Wrzuć plasterki banana i sok z cytryny do małej miski i odstaw na bok.
Połącz 1/2 szklanki cukru, mąki i soli w 3-litrowym sosie.
Dodaj żółtka i wymieszaj, aby połączyć.
Dodaj pół na pół i ostrożnie wymieszaj, aby połączyć. Gotuj na średnim ogniu, ciągle mieszając, aż mieszanina osiągnie 172 do 180 stopni F, około 5 do 10 minut. Mieszanina zacznie gęstnieć i bulgotać wokół krawędzi.
Zdejmij patelnię z ognia i wymieszaj ekstrakt waniliowy.
Rozłóż niewielką ilość budyniu na dnie nadającej się do piekarnika szklanej miski o pojemności 1 1/2 litra. Przykryj warstwą wafli waniliowych, a następnie warstwą plasterków banana.
Wlej 1/3 pozostałego budyniu na banany i powtórz, kończąc warstwą budyniu.
Ubij białka i śmietanę z kamienia nazębnego w misce miksera stojącego na średnich obrotach, aż utworzą się miękkie szczyty. Stopniowo dodawaj pozostałe 2 łyżki cukru i kontynuuj ubijanie, aż utworzą się sztywne szczyty. Nałóż bezę na ciepły budyń, upewniając się, że przykryjesz brzegi.
Piecz, aż beza równomiernie się zrumieni, około 8 do 10 minut.
Wyjmij budyń z piekarnika i ostudź przez 15 minut przed podaniem. Całkowicie schłodzić przed schłodzeniem. Przechowywać w lodówce do 3 dni.
Polecane wino: Cream Sherry, Port, Moscato Dasti
Budyń bananowy naprawdę dobrze komponuje się z kremową Sherry, porto i Moscato d ' Asti. Powszechną zasadą parowania wina jest upewnienie się, że wino jest słodsze niż jedzenie. Delikatne desery dobrze komponują się z Moscato d ' Asti, orzechowe desery z kremową sherry, a karmelowe lub czekoladowe desery dobrze komponują się z Porto. Jednym z win, które możesz spróbować, jest NV Johnson Estate Cream Sherry. Ma 5 na 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 19 dolarów.
![NV Johnson Estate Cream Sherry]()
NV Johnson Estate Cream Sherry
Bardzo aromatyczny z nutami orzecha laskowego, wanilii i odrobiną dębu, a następnie słodkimi rodzynkami i odrobiną drożdży. Czyste trwałe wykończenie. Dobrze teraz, ale wynagrodzi tych, którzy pozwolą mu się zestarzeć"". Ulubiony napój przed posiłkiem. Rozważ to z orzechami przed obiadem jako aperitif lub po kolacji z deserem, zwłaszcza czekoladkami i deserami na bazie owoców. Również wspaniałe w zimne popołudnia, podawane z biscotti do zanurzenia w ""włoskim stylu"". "