Pieczony bas w paski ze szczypiorkiem i sosem śmietanowym

Pieczony bas w paski ze szczypiorkiem i sosem śmietanowym
Pieczony bas w paski ze szczypiorkiem i sosem śmietanowym może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Jedna porcja zawiera 232 kalorie, 27g białka, oraz 12g tłuszczu. Ten bezglutenowy i pescatariański przepis służy 6 i kosztuje 3,68 zł za porcję. Jeśli masz pod ręką sól, cytrynę, wodę i kilka innych składników, możesz to zrobić. Aby zużyć kwaśną śmietanę, można podążać za tym daniem głównym z Szarlotka Z Kwaśną Śmietaną jako deser. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Przynosi ci to Epikurious. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 80%, co jest dobre. Podobne przepisy to Pieczony Bas W Paski Ze Szczypiorkiem I Sosem Śmietanowym, Ugotuj książkę: smażony bas w paski z sałatką z tunezyjskiej ciecierzycy i sosem jogurtowym, oraz Pieczony Bas W Paski.

Instrukcje

1
Zmiksuj śmietanę, wodę, sok, sól i szczypiorek w blenderze, aż mieszanina stanie się bladozielona. Doprawić pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/4 Funta Grzybów Shiitake, Pokrojonych W Plasterki1/4 Funta Grzybów Shiitake, Pokrojonych W Plasterki
Pokrojone Na 1/2-calowe Kawałki, Opłucz I Zachowaj ładne Liście Do DekoracjiPokrojone Na 1/2-calowe Kawałki, Opłucz I Zachowaj ładne Liście Do Dekoracji
Pignolis (orzeszki Piniowe), PrażonePignolis (orzeszki Piniowe), Prażone
Dobrej Jakości Tequila (zalecane: 100% Agawy)Dobrej Jakości Tequila (zalecane: 100% Agawy)
1 łyżeczka Plus 3/4 Szklanki Cukru, Podzielone1 łyżeczka Plus 3/4 Szklanki Cukru, Podzielone
2 łyżki Wody, Plus Dodatkowa Ilość W Razie Potrzeby2 łyżki Wody, Plus Dodatkowa Ilość W Razie Potrzeby
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
1
Rozgrzej piekarnik do 232°.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Przygotowany Sos PonzuPrzygotowany Sos Ponzu
2
Z ryb wyjąć szczypce lub szczypce do igieł i osuszyć rybę papierowymi ręcznikami. Cienkim ostrym nożem, aby zapobiec zwijaniu się ryb (nie przecinać miąższu) i przyprawić rybę solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Filety Z Pstrąga JeziorowegoFilety Z Pstrąga Jeziorowego
Cippolini, Mała Włoska Słodka Cebula O Płaskim Kształcie, Obrana I Pokrojona W Cienkie PlasterkiCippolini, Mała Włoska Słodka Cebula O Płaskim Kształcie, Obrana I Pokrojona W Cienkie Plasterki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Karmelki I Tootsie Roll MidgeesKarmelki I Tootsie Roll Midgees
Posiekany Ostry Ser Cheddar Plus Trochę Do PosypaniaPosiekany Ostry Ser Cheddar Plus Trochę Do Posypania
3
Rozgrzać olej w 12-calowej patelni nonstick na dużym ogniu, aż do gorąca, ale nie palenie, a następnie sear ryby, strony skóry w dół, w partiach 2, aż skóra będzie złoty kolor i chrupiące, 3 do 4 minut (ryby nie będą w pełni gotowane).
Składniki, których będziesz potrzebować
Cippolini, Mała Włoska Słodka Cebula O Płaskim Kształcie, Obrana I Pokrojona W Cienkie PlasterkiCippolini, Mała Włoska Słodka Cebula O Płaskim Kształcie, Obrana I Pokrojona W Cienkie Plasterki
1/2 Szklanki Drobno Pokrojonej Cebuli (około 1/2 Małej Cebuli)1/2 Szklanki Drobno Pokrojonej Cebuli (około 1/2 Małej Cebuli)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Drobno Posiekane Orzechy Pekan PLANTERS®Drobno Posiekane Orzechy Pekan PLANTERS®
4
Przenieść, boki skóry do góry, do naoliwionej płytkiej patelni do pieczenia.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Szklanka Bezpestkowych Owoców Jeżyny Do Smarowania1 Szklanka Bezpestkowych Owoców Jeżyny Do Smarowania
5
Pieczone ryby, Odkryte, w środku piekarnika, aż tylko gotowane przez, 7 do 8 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cippolini, Mała Włoska Słodka Cebula O Płaskim Kształcie, Obrana I Pokrojona W Cienkie PlasterkiCippolini, Mała Włoska Słodka Cebula O Płaskim Kształcie, Obrana I Pokrojona W Cienkie Plasterki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Przygotowany Sos PonzuPrzygotowany Sos Ponzu
6
Łyżka 3 łyżki sosu na każdym z 6 talerzy i top z ziemniakami i cukinią. Wyciśnij klin cytryny na każdy filet, a następnie umieść rybę, skórkę do góry, na warzywach. Ryba z kiełkami.
Składniki, których będziesz potrzebować
Klin CytrynowyKlin Cytrynowy
Chleb żytni JednodniowyChleb żytni Jednodniowy
Rude Ziemniaki, Każdy O Wadze Około 3/4 Funta Każdy, Dobrze WyszorowaneRude Ziemniaki, Każdy O Wadze Około 3/4 Funta Każdy, Dobrze Wyszorowane
Do 3 średnich Cukinii, Grubo Startych (okDo 3 średnich Cukinii, Grubo Startych (ok
KiełkiKiełki
Drobno Zmielone Orzeszki ZiemneDrobno Zmielone Orzeszki Ziemne
Cippolini, Mała Włoska Słodka Cebula O Płaskim Kształcie, Obrana I Pokrojona W Cienkie PlasterkiCippolini, Mała Włoska Słodka Cebula O Płaskim Kształcie, Obrana I Pokrojona W Cienkie Plasterki
7
* Dostępne na rynkach rolnych.
1
Sos można przygotować 1 dzień wcześniej i schłodzić, przykryć.
Składniki, których będziesz potrzebować
Drobno Zmielone Orzeszki ZiemneDrobno Zmielone Orzeszki Ziemne
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia32
Magazyn