Pieczony bas w paski ze szczypiorkiem i sosem śmietanowym
Pieczony bas w paski ze szczypiorkiem i sosem śmietanowym może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Jedna porcja zawiera 232 kalorie, 27g białka, oraz 12g tłuszczu. Ten bezglutenowy i pescatariański przepis służy 6 i kosztuje 3,68 zł za porcję. Jeśli masz pod ręką sól, cytrynę, wodę i kilka innych składników, możesz to zrobić. Aby zużyć kwaśną śmietanę, można podążać za tym daniem głównym z Szarlotka Z Kwaśną Śmietaną jako deser. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Przynosi ci to Epikurious. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 80%, co jest dobre. Podobne przepisy to Pieczony Bas W Paski Ze Szczypiorkiem I Sosem Śmietanowym, Ugotuj książkę: smażony bas w paski z sałatką z tunezyjskiej ciecierzycy i sosem jogurtowym, oraz Pieczony Bas W Paski.
Instrukcje
Zmiksuj śmietanę, wodę, sok, sól i szczypiorek w blenderze, aż mieszanina stanie się bladozielona. Doprawić pieprzem.
Rozgrzej piekarnik do 232°.
Z ryb wyjąć szczypce lub szczypce do igieł i osuszyć rybę papierowymi ręcznikami. Cienkim ostrym nożem, aby zapobiec zwijaniu się ryb (nie przecinać miąższu) i przyprawić rybę solą i pieprzem.
Rozgrzać olej w 12-calowej patelni nonstick na dużym ogniu, aż do gorąca, ale nie palenie, a następnie sear ryby, strony skóry w dół, w partiach 2, aż skóra będzie złoty kolor i chrupiące, 3 do 4 minut (ryby nie będą w pełni gotowane).
Przenieść, boki skóry do góry, do naoliwionej płytkiej patelni do pieczenia.
Pieczone ryby, Odkryte, w środku piekarnika, aż tylko gotowane przez, 7 do 8 protokół.
Łyżka 3 łyżki sosu na każdym z 6 talerzy i top z ziemniakami i cukinią. Wyciśnij klin cytryny na każdy filet, a następnie umieść rybę, skórkę do góry, na warzywach. Ryba z kiełkami.
* Dostępne na rynkach rolnych.
Sos można przygotować 1 dzień wcześniej i schłodzić, przykryć.