Pieczony bakłażan z pomidorami i kminkiem
Pot-pieczony bakłażan z pomidorami i kminkiem może być tylko przystawką, której szukasz. Ten przepis służy 4 i kosztuje 94 centów za porcję. Obserwujesz swoją figurę? Ten jaskiniowiec, bezglutenowy, pierwotny i cały 30 przepis ma 149 kalorii, 2G białka, oraz 11g tłuszczu na porcję. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Udaj się do sklepu i odbierz pieprz, pomidory, pietruszkę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 1 godzina i 20 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 67%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Kuskus Izraelski z pieczonym bakłażanem i sosem cynamonowo-kminkowym, Komosa ryżowa, pieczony bakłażan i sałatka jabłkowa z winegretem kminkowym, oraz Fasolka szparagowa z prażonymi pomidorami i kminkiem dla podobnych receptur.
Instrukcje
Podgrzej dużą emaliowaną żeliwną zapiekankę. Za pomocą widelca nakłuj bakłażana w kilku miejscach.
Dodać bakłażan do zapiekanki, przykryć i gotować na umiarkowanie małym ogniu, obracając raz, aż zwęglone Na zewnątrz i miękkie w ciągu, o 40 protokół.
Przenieś bakłażana na durszlak ustawiony w zlewie. Za pomocą ostrego noża, zrobić wzdłużną szczelinę w bakłażana; odstawić na 10 minut. Zeskrobać mięso do miski, odrzucając skórę i wszelkie twarde nasiona; rozgnieść na puree i przenieść na dużą patelnię.
Używając boku dużego noża, rozgnieść czosnek na grubą pastę z 1 łyżeczką soli.
Dodaj pastę na patelni wraz z pomidorami, oliwa z oliwek, pietruszka, kolendra, papryka, kminek i cayenne. Gotować na umiarkowanym ogniu, mieszając od czasu do czasu, aż cała ciecz wyparuje, około 10 minut. Wymieszać sok z cytryny i doprawić solą i pieprzem.
Podawać na ciepło lub w temperaturze pokojowej.