Pieczony bakłażan z kolendrą Vinaigrette
Need a jaskiniowiec, bezglutenowy, pierwotny i cały 30 hor d ' oeuvre? Pieczony bakłażan z kolendrą Vinaigrette może być doskonałym przepisem, aby spróbować. Jedna porcja zawiera 9 kalorii, 0g białka, oraz 1g tłuszczu. Ten przepis służy 50 i kosztuje 20 centów za porcję. Ten przepis od Epicurious ma 1 fanów. Jeśli masz cayenne, nasiona kminku, sól i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 37%. Ten wynik jest raczej zły. Podobne przepisy to Pieczone placki rybne z imbirem i kolendrą, Tofu pieczone z pesto kolendry, oraz Bakłażan Z Bazylii Pieczonej.
Instrukcje
Połówki bakłażanów wzdłuż.
Szczotka Wyciąć Boki z 1/4 szklanki oleju i doprawić solą. Ułóż tyle bakłażanów, pokroić boki w górę, jak będzie pasować w 1 warstwa na stojaku brojlerów i broil 2 do 3 cali od ciepła do rumiane, o 5 protokół. Obróć ustawienie piekarnika na 232°. i przesuń patelnię na środek piekarnika. Pieczeń do miękkości po przekłuciu widelcem, o 12 protokół. Powtórz z pozostałymi bakłażanami.
Wymieszać pozostałe 1 1/2 szklanki oleju i pozostałe składniki w blenderze do emulgowania.
Podawać bakłażany w temperaturze pokojowej, skropione winegretem.
6 małych (4-oz.) bakłażany
1/2 łyżeczki nasion kminku, opiekane
1/4 szklanki świeżej kolendry
1/4 szklanki świeżej pietruszki płaskolistnej
* Bakłażany można ugotować 1 dzień wcześniej i schłodzić, przykryć.* Możesz zrobić vinaigrette bez soku z cytryny 8 godzin do przodu (z sokiem z cytryny, tylko 1 godzinę do przodu) i schłodzić, pokryte.