Pieczony bakłażan i jagnięcina

Pieczony bakłażan i jagnięcina
Pieczony bakłażan i jagnięcina może być tylko przystawką, której szukasz. Na $1.97 za porcję, ten przepis okładki 16% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 10. Jedna porcja zawiera 291 kalorii, 13g białka, oraz 18g tłuszczu. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Jeśli masz mieloną jagnięcinę, chleb, oregano i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 59%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Pieczony bakłażan z jagnięciną i sosem orzechowym, Chrupiące pieczone frytki z bakłażanem z sosem marinara (akan bakłażan parmezan frytki!), oraz Moussaka z jagnięciną i bakłażanem dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Opłukać i wysuszyć bakłażana; pokroić w poprzek na 1/4-cala grube rundy, odrzucając końce.
Składniki, których będziesz potrzebować
Makaron Orzo Lub W Kształcie RyżuMakaron Orzo Lub W Kształcie Ryżu
2
Posmaruj obie strony rund lekko olejem i umieść w jednej warstwie na dwóch 12 - na 15-calowych blachach do pieczenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cienki-Cienki-
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ostre Krążki Papryki, Plasterki Papryki Bananowej, Do Dekoracji KanapekOstre Krążki Papryki, Plasterki Papryki Bananowej, Do Dekoracji Kanapek
3
Piec w 400 regularnym lub konwekcyjnym piekarniku, aż rumiane i miękkie po przekłuciu, 10 do 15 protokół.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Żółty Cukier I Różne PosypkiŻółty Cukier I Różne Posypki
4
Tymczasem pokroić lub rozerwać chleb na kawałki 1/2 cala. Umieść w robocie kuchennym lub blenderze i wiruj w grubych okruchach; powinieneś mieć 1 filiżankę. W 10-do 12-calowej patelni nonstick na średnim ogniu, wymieszać okruchy w 1/2 łyżki oliwy z oliwek, aż lekko rumiane i chrupiące, o 5 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Steki Z Nowojorskiego StripsuSteki Z Nowojorskiego Stripsu
1 Szklanka Ciepłego Puree Ziemniaczanego (110–115°, Przygotowanego Bez Mleka I Masła)1 Szklanka Ciepłego Puree Ziemniaczanego (110–115°, Przygotowanego Bez Mleka I Masła)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Plus 2 łyżki Lodowatej WodyPlus 2 łyżki Lodowatej Wody
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
5
Wlać z patelni.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
6
Na tej samej patelni na średnim ogniu mieszaj jagnięcinę, aż się pokruszy i nie będzie już różowa, około 5 minut. Łyżką szczelinową przełożyć jagnięcinę do miski.
Składniki, których będziesz potrzebować
Groch łuskany, OpcjonalnieGroch łuskany, Opcjonalnie
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ball® Lub Kerr® Pint Z Wieczkami I OpaskamiBall® Lub Kerr® Pint Z Wieczkami I Opaskami
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
7
Odcedzić wszystko oprócz 1 łyżeczki tłuszczu z patelni.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
8
Dodać cebulę, grzyby, i czosnek i mieszać od czasu do czasu, aż cebula kuleje i grzyby są rumiane, o 8 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Szalotki, Posiekanej1 Szklanka Szalotki, Posiekanej
Czosnek Goya®Czosnek Goya®
1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane
9
Dodaj sos pomidorowy, wino, musztarda, bazylia, oregano, sól, pieprz i rumianą jagnięcinę. Doprowadzić do duszenia i gotować, często mieszając, do mieszania smaków, o 10 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Duża Słodka Cebula, Grubo Posiekana1 Duża Słodka Cebula, Grubo Posiekana
8 Cienkich Plastrów Szynki Virginia Lub Prosciutto8 Cienkich Plastrów Szynki Virginia Lub Prosciutto
Do 6 Bułek Hamburgerowych, Podzielonych, OpcjonalnieDo 6 Bułek Hamburgerowych, Podzielonych, Opcjonalnie
Rzepa, Obrana I Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/8 CalaRzepa, Obrana I Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/8 Cala
1 Czerwona Cebula, Mała Kostka1 Czerwona Cebula, Mała Kostka
Groch łuskany, OpcjonalnieGroch łuskany, Opcjonalnie
1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala
(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)
10
Ułóż połowę plastrów bakłażana w jednej warstwie na dnie płytkiego naczynia do pieczenia 2-do 3-quart; top z połową mieszaniny jagnięciny. Powtórz warstwy mieszanki bakłażana i jagnięciny.
Składniki, których będziesz potrzebować
Makaron Orzo Lub W Kształcie RyżuMakaron Orzo Lub W Kształcie Ryżu
Groch łuskany, OpcjonalnieGroch łuskany, Opcjonalnie
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1-1/2 Kwarty Lodów O Smaku Ciasteczek I śmietanki, Zmiękczonych1-1/2 Kwarty Lodów O Smaku Ciasteczek I śmietanki, Zmiękczonych
11
Wierzch posypać bułką tartą i serem feta.
Składniki, których będziesz potrzebować
świeżo Starty Parmigiano-Reggiano I Więcej Do Smakuświeżo Starty Parmigiano-Reggiano I Więcej Do Smaku
Mieszane Liście Sałat, Umyte I OdwirowaneMieszane Liście Sałat, Umyte I Odwirowane
12
Piec w 350 regularnym lub konwekcyjnym piekarniku, aż rumiane i bulgotanie, 20 do 25 protokół.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Żółty Cukier I Różne PosypkiŻółty Cukier I Różne Posypki
13
Posypać natką pietruszki. Porcje wyjąć dużą łyżką.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/4 Szklanki Tłuszczu Wieprzowego1/4 Szklanki Tłuszczu Wieprzowego
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje10
Ocena Zdrowia20
Rodzaje PotrawDodatki
Magazyn