Pieczony bakłażan i jagnięcina
Pieczony bakłażan i jagnięcina może być tylko przystawką, której szukasz. Na $1.97 za porcję, ten przepis okładki 16% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 10. Jedna porcja zawiera 291 kalorii, 13g białka, oraz 18g tłuszczu. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Jeśli masz mieloną jagnięcinę, chleb, oregano i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 59%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Pieczony bakłażan z jagnięciną i sosem orzechowym, Chrupiące pieczone frytki z bakłażanem z sosem marinara (akan bakłażan parmezan frytki!), oraz Moussaka z jagnięciną i bakłażanem dla podobnych receptur.
Instrukcje
Opłukać i wysuszyć bakłażana; pokroić w poprzek na 1/4-cala grube rundy, odrzucając końce.
Posmaruj obie strony rund lekko olejem i umieść w jednej warstwie na dwóch 12 - na 15-calowych blachach do pieczenia.
Piec w 400 regularnym lub konwekcyjnym piekarniku, aż rumiane i miękkie po przekłuciu, 10 do 15 protokół.
Tymczasem pokroić lub rozerwać chleb na kawałki 1/2 cala. Umieść w robocie kuchennym lub blenderze i wiruj w grubych okruchach; powinieneś mieć 1 filiżankę. W 10-do 12-calowej patelni nonstick na średnim ogniu, wymieszać okruchy w 1/2 łyżki oliwy z oliwek, aż lekko rumiane i chrupiące, o 5 protokół.
Na tej samej patelni na średnim ogniu mieszaj jagnięcinę, aż się pokruszy i nie będzie już różowa, około 5 minut. Łyżką szczelinową przełożyć jagnięcinę do miski.
Odcedzić wszystko oprócz 1 łyżeczki tłuszczu z patelni.
Dodać cebulę, grzyby, i czosnek i mieszać od czasu do czasu, aż cebula kuleje i grzyby są rumiane, o 8 protokół.
Dodaj sos pomidorowy, wino, musztarda, bazylia, oregano, sól, pieprz i rumianą jagnięcinę. Doprowadzić do duszenia i gotować, często mieszając, do mieszania smaków, o 10 protokół.
Ułóż połowę plastrów bakłażana w jednej warstwie na dnie płytkiego naczynia do pieczenia 2-do 3-quart; top z połową mieszaniny jagnięciny. Powtórz warstwy mieszanki bakłażana i jagnięciny.
Wierzch posypać bułką tartą i serem feta.
Piec w 350 regularnym lub konwekcyjnym piekarniku, aż rumiane i bulgotanie, 20 do 25 protokół.
Posypać natką pietruszki. Porcje wyjąć dużą łyżką.