Pieczony łosoś podany z pieczonymi pomidorami śliwkowymi i karmelizowanymi plastrami cytryny

Pieczony łosoś podany z pieczonymi pomidorami śliwkowymi i karmelizowanymi plastrami cytryny
Pieczony łosoś podany z pieczonymi pomidorami śliwkowymi i karmelizowanymi plastrami cytryny to jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny przepis z 2 porcjami. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 41g białka, 27 g tłuszczu, oraz w sumie 448 kalorii. Na 5,52 zł za porcję, ten przepis okładki 37% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Tylko kilka osób naprawdę lubiło to danie główne. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Jeśli masz pomidory śliwkowe, tymianek, cytrynę i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć oliwę z oliwek można śledzić to danie główne z Smażony Banan, Granolan i jogurt Parfait jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 50 minut. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 90%, co jest świetne. Podobne przepisy to Łosoś cytrynowo-Oregano z pieczonymi pomidorami, Pieczony łosoś z sosem maślanym cytrynowo-czosnkowym i pomidorami, oraz Dziki łosoś z perłowym kuskusem, wolno pieczonymi pomidorami i olejkiem z cytrynowego Oregano.

Instrukcje

1
Rozgrzej piekarnik do 400 stopni F.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Wzory W Archiwum „Crafts” Na Stronie Country Woman WebWzory W Archiwum „Crafts” Na Stronie Country Woman Web
2
W płytkim naczyniu do pieczenia umieścić pomidory śliwkowe, skropić oliwą z oliwek i rozsypać gałązki tymianku. Doprawić solą i pieprzem. Smażyć, aż pomidory zmiękną, ale nadal mają swój kształt, o 15 do 20 protokół. Przykryć luźno folią i odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
Papryczki Peperoncini Do DekoracjiPapryczki Peperoncini Do Dekoracji
Pomidor śliwkowyPomidor śliwkowy
Posiekany świeży Tymianek Lub 1-1/2 łyżeczki Suszonego Tymianku, PodzielonePosiekany świeży Tymianek Lub 1-1/2 łyżeczki Suszonego Tymianku, Podzielone
1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina
2 żółte Cebule, Obrane I Posiekane2 żółte Cebule, Obrane I Posiekane
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Wzory W Archiwum „rzemiosła” Na Stronie Internetowej Country WomanWzory W Archiwum „rzemiosła” Na Stronie Internetowej Country Woman
Smażone KrewetkiSmażone Krewetki
3
Zmniejsz temperaturę piekarnika do 350 stopni F.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Wzory W Archiwum „Crafts” Na Stronie Country Woman WebWzory W Archiwum „Crafts” Na Stronie Country Woman Web
4
Ułóż filety z łososia od strony skóry w dół z pewną przestrzenią między nimi na blasze do pieczenia lub naczyniu do pieczenia. Doprawić solą i pieprzem i przykryć koperkiem. Wycisnąć 1/2 cytryny na całość.
Składniki, których będziesz potrzebować
Papryczki Peperoncini Do DekoracjiPapryczki Peperoncini Do Dekoracji
Filety Z łososiaFilety Z łososia
Plasterki Pomarańczy, Przekrojone Na Pół, Do DekoracjiPlasterki Pomarańczy, Przekrojone Na Pół, Do Dekoracji
świeżo Zebrane Gałązki Kopruświeżo Zebrane Gałązki Kopru
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone KrewetkiSmażone Krewetki
Wzory W Archiwum „rzemiosła” Na Stronie Internetowej Country WomanWzory W Archiwum „rzemiosła” Na Stronie Internetowej Country Woman
5
Piec do firmy, 15 do 20 protokół.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Wzory W Archiwum „Crafts” Na Stronie Country Woman WebWzory W Archiwum „Crafts” Na Stronie Country Woman Web
6
Tymczasem pozostałą cytrynę pokroić na pół w plasterki 1/4 cala.
Składniki, których będziesz potrzebować
Plasterki Pomarańczy, Przekrojone Na Pół, Do DekoracjiPlasterki Pomarańczy, Przekrojone Na Pół, Do Dekoracji
7
Rozgrzać patelnię na dużym ogniu. Dno patelni zalać oliwą z oliwek i dodać plasterki cytryny.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina
Plasterki Pomarańczy, Przekrojone Na Pół, Do DekoracjiPlasterki Pomarańczy, Przekrojone Na Pół, Do Dekoracji
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone Krewetki, ObraneSmażone Krewetki, Obrane
8
Saute aż brązowy po obu stronach, o 5 do 7 minut w sumie.
9
Zdjąć z ognia i odstawić.
10
Usuń folię aluminiową z pomidorów i wyrzuć gałązki ziół.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 żółte Cebule, Obrane I Posiekane2 żółte Cebule, Obrane I Posiekane
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone KrewetkiSmażone Krewetki
11
Umieścić pomidory na desce do krojenia i grubo posiekać.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 żółte Cebule, Obrane I Posiekane2 żółte Cebule, Obrane I Posiekane
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Deska Do KrojeniaDeska Do Krojenia
12
Łyżka posiekanych pomidorów na środku każdego talerza.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 żółte Cebule, Obrane I Posiekane2 żółte Cebule, Obrane I Posiekane
13
Ułóż kawałek łososia na pomidorach i ułóż połówki cytryny na boku łososia.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 żółte Cebule, Obrane I Posiekane2 żółte Cebule, Obrane I Posiekane
Majonez I Więcej, W Razie PotrzebyMajonez I Więcej, W Razie Potrzeby
Plasterki Pomarańczy, Przekrojone Na Pół, Do DekoracjiPlasterki Pomarańczy, Przekrojone Na Pół, Do Dekoracji
14
Podawać natychmiast.

Polecane wino: Chardonnay, Pinot Noir, Sauvignon Blanc

Chardonnay, Pinot Noir i Sauvignon Blanc to moje najlepsze propozycje do łososia. Aby zdecydować się na biały lub czerwony, należy wziąć pod uwagę przyprawy i sosy. Chardonnay jest świetnym przyjacielem maślanych, kremowych potraw, a sauvignon blanc może uzupełniać Dania ziołowe lub cytrusowe. Lekka czerwień o niskiej zawartości taniny, taka jak pinot noir, świetnie komponuje się z pieczonym lub grillowanym łososiem. La Crema Russian River Chardonnay z oceną 4.1 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 28 dolarów za butelkę.
La Crema Russian River Chardonnay
La Crema Russian River Chardonnay
Na nosie są cytrusowe odcienie, z zielonym jabłkiem, ananasem i aromatami kwiatowymi podkreślonymi śladami karmelu i orzechów laskowych. Jasne owoce i rześka kwasowość typowa dla rosyjskiej apelacji rzecznej są widoczne w ustach, z elementami cytrynowo-limonkowymi i skoncentrowanymi nutami gruszki, zrównoważonymi przez utrzymujące się jabłko i przyprawowe wykończenie.
TrudnośćTwardy
Gotowe W50 m.
Porcje2
Ocena Zdrowia100
Magazyn