Pieczony łosoś i warzywa
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne, więc spróbuj pieczonego łososia i warzyw. Ten przepis służy 4. Na 4,41 zł / porcja, ten przepis okładki 38% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 38g białka, 14g tłuszczu, oraz w sumie 355 kalorii. Udaj się do sklepu i odebrać masło, cukinia, pieprz, i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. Aby zużyć cukinię, można śledzić to danie główne z Placki Deserowe Z Cukinii jako deser. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, przyjazne dla fodmap i pescatariańskie dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 83%. Ten wynik jest niesamowity. Spróbuj Łosoś z prażonymi warzywami, Pieczony Łosoś I Warzywa, oraz Łosoś Z Prażonymi Warzywami dla podobnych receptur.
Instrukcje
Piekarnik rozgrzać do 218°.
Na patelni o wymiarach 15x10x1 cali umieścić steki z łososia. Ułóż kliny ziemniaczane, cukinię i paprykę wokół łososia.
Łososia posmaruj sokiem z cytryny.
Łososia i warzywa posmarować masłem, posypać solą, estragonem i pieprzem.
Piec 25 do 35 minut lub do płatków łososia łatwo widelcem i warzyw są miękkie.
Polecane wino: Chardonnay, Pinot Noir, Sauvignon Blanc
Łosoś świetnie komponuje się z Chardonnay, Pinot Noir i Sauvignon Blanc. Aby zdecydować się na biały lub czerwony, należy wziąć pod uwagę przyprawy i sosy. Chardonnay jest świetnym przyjacielem maślanych, kremowych potraw, a sauvignon blanc może uzupełniać Dania ziołowe lub cytrusowe. Lekka czerwień o niskiej zawartości taniny, taka jak pinot noir, świetnie komponuje się z pieczonym lub grillowanym łososiem. Jedno wino, którego możesz spróbować to Foley Johnson Carneros Chardonnay. Ma 4,6 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 23 dolarów.
![Foley Johnson Carneros Chardonnay]()
Foley Johnson Carneros Chardonnay
Aromaty są skoncentrowane i złożone w naszym Carneros Chardonnay 2016. Nuty grillowanej brzoskwini, gruszki, maślanego rogalika i wanilii stanowią scenę dla bogatego i treściwego Chardonnay. Aromaty rozszerzają się na podniebieniu dzięki przepysznym smakom gruszki, chrupiącego jabłka, wiciokrzewu, prażonego kokosa i wafla waniliowego. Równowaga i struktura tego wina w połączeniu z jego jasną kwasowością sprawia, że jest to wino godne wieku, którym można się cieszyć przez kilka lat. Ciesz się tym pięknem z soczystym pieczonym kurczakiem i risotto z dzikimi grzybami.