Pieczony Łosoś Cytrusowo-Ziołowy
Pieczony łosoś cytrusowo-ziołowy może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Obserwujesz swoją figurę? Ten jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny przepis ma 230 kalorii, 32G białka, oraz 10 g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 10 i kosztuje $3.76 za porcję. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Jeśli masz gałązki estragonu, filet z łososia, gałązki oregano i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć cytrynę, możesz podążać za tym daniem głównym z Ciasteczka cytrynowe z lukrem cytrynowym Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Z łyżeczką wynik 85% to danie jest super. Spróbuj Kieszenie ziołowo-cytrusowe łososiowe, Pieczony Łosoś Cytrusowo-Ziołowy, oraz Smażony Łosoś Cytrusowo-Ziołowy dla podobnych receptur.
Instrukcje
Wyłożyć płytką patelnię z folią; pokryć folię sprayem do gotowania.
Łososia posypać solą i pieprzem.
Połącz Skórki; rozłóż na rybach. Układaj szczypiorek, tymianek, oregano i estragon poziomo na rybach. Ułóż plasterki cytryny na ziołach.
Umieść rybę na przygotowanej patelni. Przykryć folią; uszczelnić.
Piec w temperaturze 450 przez 30 minut lub do momentu, gdy ryba będzie łatwo płatkować, gdy zostanie przetestowana widelcem.
Podawać na ciepło lub w temperaturze pokojowej.
Polecane wino: Chardonnay, Pinot Noir, Sauvignon Blanc
Chardonnay, Pinot Noir i Sauvignon Blanc są doskonałym wyborem dla łososia. Aby zdecydować się na biały lub czerwony, należy wziąć pod uwagę przyprawy i sosy. Chardonnay jest świetnym przyjacielem maślanych, kremowych potraw, a sauvignon blanc może uzupełniać Dania ziołowe lub cytrusowe. Lekka czerwień o niskiej zawartości taniny, taka jak pinot noir, świetnie komponuje się z pieczonym lub grillowanym łososiem. Możesz spróbować Stonestreet Estate Chardonnay. Recenzenci bardzo lubią to z 4.1 z 5 Ocena gwiazdkowa i cena około 36 dolarów za butelkę.
![Stonestreet Estate Chardonnay]()
Stonestreet Estate Chardonnay
2012 Estate Chardonnay zapewnia wyraźny szkielet mineralny wraz z silnym pierwiastkiem cytrusowym. Mandarynka i marmolada wyłaniają się najpierw ze szkła, otwierając się na podniebienie, które kaskadowo przechodzi przez brzoskwinię i ocean spray - wszystko to kończy się zaskakującym chwytem i kwasowością.