Pieczonego łososia z ziołową glazurą musztardową
Pieczony łosoś z ziołową glazurą musztardową może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Przepis ten służy 6. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 35g białka, 14g tłuszczu, oraz w sumie 304 kalorie. Na 4,51 zł za porcję, ten przepis okładki 30% twoje codzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. Udaj się do sklepu i odbierz musztardę dijon, ząbki czosnku, liście rozmarynu i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć oliwę z oliwek można śledzić to danie główne z Smażony Banan, Granolan i jogurt Parfait jako deser. Ten przepis jest lubiany przez 465 smakoszy i kucharzy. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny dieta. Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis zarabia na awesome spoonacular score of 100%. Podobne przepisy obejmują Pieczonego Łososia Z Ziołową Glazurą Musztardową, Pieczonego łososia z pomarańczowo - musztardową glazurą, oraz Pieczonego łososia z Miso glazury.
Instrukcje
Zobacz, jak zrobić ten przepis.
Zalecane wino: 2001 Pecchenino pochodzenie: Alba, Piemont Winogrona: Dolcetto nuty wina: używanie białego wina do ryb i czerwonego wina do mięsa nie ma już zastosowania. Zerwać z tradycją. Włochy produkują wiele ciekawych Czerwieni, więc do tego dania wybrałam klasyczne włoskie wino z winogron dolcetto. Ta lżejsza czerwień dobrze komponuje się z moim daniem z łososia, które ma bogatą i jedwabistą konsystencję. Delikatność ziół w mojej musztardowej glazurze dobrze współgra z owocowym charakterem wina. Moja zasada łączenia wina z potrawami polega na dobieraniu tego, co smakuje dobrze. Wino
Nuty nalewania: nie wypełniaj ponad krzywą miski, nigdy nie więcej niż 1/2 Pełna, w ten sposób można uzyskać prawdziwe poczucie aromatu wina i lepsze poczucie jego bukietu. Aby w pełni doświadczyć wina, umieść nos w kieliszku i poczuj piękny aromat wina.
Polecane wino: Chardonnay, Pinot Noir, Sauvignon Blanc
Łosoś w menu? Spróbuj sparować z Chardonnay, Pinot Noir i Sauvignon Blanc. Aby zdecydować się na biały lub czerwony, należy rozważyć przyprawy i sosy. Chardonnay jest doskonałym przyjacielem maślanych, kremowych potraw, podczas gdy sauvignon blanc może uzupełniać Dania ziołowe lub cytrusowe. Lekka, nisko taninowa czerwień, taka jak pinot noir, świetnie komponuje się z pieczonym lub grillowanym łososiem. Winiarnia Hahn Santa Lucia Highlands Chardonnay z oceną 4.1 na 5 gwiazdek wydaje się być dobrym meczem. Kosztuje około 17 dolarów za butelkę.
![Hahn Winery Santa Lucia Highlands Chardonnay]()
Hahn Winery Santa Lucia Highlands Chardonnay
Bogaty i warstwowy, z jedwabistymi nutami brzoskwini, nektaryny, dojrzałej gruszki i wanilii.