Pieczone żeberka z tymiankiem Au Jus
Pieczone żeberka z tymiankiem Au Jus mogą być właśnie bezglutenowym, bezmlecznym i דל פחמימות,znym przepisem, którego szukałeś. To danie główne ma 1087 kalorii, 49 g białka i 91 g tłuszczu na porcję. Ten przepis przeznaczony jest dla 8 osób i kosztuje 8,26 USD za porcję. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Udaj się do sklepu i kup sól, grubo mielony pieprz, liście tymianku, czerwone wino i kilka innych rzeczy, które przygotujesz dzisiaj. Dzięki temu przepisowi Walentynki będą jeszcze bardziej wyjątkowe. 44 osoby przygotowały ten przepis i zrobiłyby go ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godzin i 40 minut. Z wynikiem łyżkowym wynoszącym 84%, to danie jest wspaniałe. Jeśli podoba Ci się ten przepis, mogą Ci się spodobać także takie przepisy, jak Pieczone żeberka z tymiankiem Au Jus, Pieczone żeberka z miso Au Jus i Pieczone żeberka Perfect Prime z czerwonym winem Jus.
Instrukcje
Zobacz, jak zrobić ten przepis.
Trzydzieści minut przed pieczeniem żeberka wyjmij je z lodówki i poczekaj, aż osiągną temperaturę pokojową.
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F.
Zrób małe nacięcia na żeberkach i wypełnij każdą szczelinę plasterkiem czosnku. Dopraw obficie solą i grubym pieprzem, umieść na ruszcie umieszczonym w brytfance i piecz przez około 2 godziny, aż mięso będzie średnio wysmażone lub do momentu, gdy termometr włożony w środek mięsa pokaże temperaturę 135 stopni F.
Wyjmij mięso na półmisek i przykryj folią, aby pozostało ciepłe.
Umieść brytfannę na górze kuchenki nad 2 palnikami ustawionymi na duży ogień.
Do wywaru z patelni dodać wino i gotować na dużym ogniu aż do jego zredukowania, zdrapując dno patelni drewnianą łyżką.
Dodaj bulion i gotuj, aż zredukuje się o połowę.
Wymieszaj z tymiankiem i dopraw solą i pieprzem do smaku.
Mięso pokroić według uznania i podawać z tymiankiem au jus.
Polecane wino: Pinot Noir, Merlot, Cabernet Sauvignon
Prime Rib w menu? Spróbuj połączyć z Pinot Noir, Merlot i Cabernet Sauvignon. Wołowina i czerwone wino to klasyczne połączenie. Ogólnie rzecz biorąc, chudsze kawałki wołowiny dobrze komponują się z jasnymi lub średnio treściwymi czerwonymi potrawami, takimi jak pinot noir lub merlot, podczas gdy tłustsze kawałki mogą sobie poradzić z odważną czerwienią, taką jak cabernet sauvingnon. Weinert Cavas de Weinert z oceną 4,7 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym wyborem. Kosztuje około 26 dolarów za butelkę.
![Weinert Cavas de Weinert]()
Weinert Cavas de Weinert
Głęboki rubinowy odcień z fioletowymi iskierkami podkreśla jego stabilną i energiczną strukturę. Bogactwo garbników gwarantuje trwałość, ale dominują dyskretne, dojrzałe owoce. Zbalansowane, pełne wino, które na długim finiszu przypomina aromat dębu. Mieszanka Cabernet Sauvignon, Malbec i Merlot.