Pieczone żeberka dojrzewające na sucho

Pieczone żeberka dojrzewające na sucho
Przepis na pieczone żeberka dojrzewające na sucho można przygotować w około 243 godziny i 20 minut. Za 3,54 dolara za porcję otrzymasz danie główne dla 6 osób. Jedna porcja tego dania zawiera około 16 g białka, 15 g tłuszczu i łącznie 288 kalorii. Kilka osób przygotowało ten przepis, a 57 stwierdziło, że był strzałem w dziesiątkę. Dzięki temu przepisowi Walentynki będą jeszcze bardziej wyjątkowe. Udaj się do sklepu i kup gazę, sól koszerną, tłuszcz z pieczeni i kilka innych rzeczy, które przygotujesz dzisiaj. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis uzyskuje świetny wynik łyżką wynoszący 90%. Starzone na sucho żeberka, dojrzewające na sucho żeberka i dojrzewające na sucho żeberka na stojąco z szałwią są bardzo podobne do tego przepisu.

Instrukcje

1
Zobacz, jak zrobić ten przepis.
1
Wyjąć pieczeń z opakowania, dobrze wypłukać. Poklep całkowicie do sucha, owiń 3-warstwową gazą.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej PapierPomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej Papier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Dodatkowa WodaDodatkowa Woda
2
Ułożyć na stojaku na blasze z tyłu lodówki, tłustą stroną do góry. Po 24 godzinach wyjąć, rozpakować, wyrzucić gazę i owinąć świeżym kawałkiem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej PapierPomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej Papier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Dodatkowa WodaDodatkowa Woda
Smażone Krewetki, ObraneSmażone Krewetki, Obrane
3
Umieścić ponownie w lodówce na 6 do 9 dni w nienaruszonym stanie.
4
Wyjąć pieczeń z lodówki.
5
Zdejmij gazę, odetnij tłuszcz i odetnij końcówki oraz przebarwione części pieczeni.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Dodatkowa WodaDodatkowa Woda
6
Rozgrzej piekarnik do 500 stopni F.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®
7
Umieść pieczeń na ruszcie w dużej, ciężkiej brytfance.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kapusta Fioletowa, Drobno PokrojonaKapusta Fioletowa, Drobno Pokrojona
8
Wyposażenie specjalne: Miejsce z tyłu lodówki na okres do 10 dni.
1
W średniej misce połącz przyprawy i dobrze wymieszaj. Pamiętaj, aby dobrze zmiażdżyć większe przyprawy, aby uzyskać równomierne pocieranie. (Możesz użyć moździerza i tłuczka lub dużego drewnianego końca młotka do ubijania w nieszklanej misce.) Natrzyj pieczeń oliwą z oliwek, a następnie natrzyj przyprawami.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina
2 3/4 Uncji (75 Gramów) Złotych Rodzynek2 3/4 Uncji (75 Gramów) Złotych Rodzynek
Wietnamskie Chipsy CynamonoweWietnamskie Chipsy Cynamonowe
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Zaprawy I TłuczkiZaprawy I Tłuczki
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
2
Odstaw na 20 do 30 minut.
3
Przygotować warzywa, zrobić z nich łóżko w brytfance i zalać wodą. Pamiętaj, aby od czasu do czasu sprawdzać poziom płynu na patelni i w razie potrzeby dolać dodatkowej wody. (Będziesz potrzebował tego płynu, aby przygotować au jus.)
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Cały Pieczony Kurczak Kupiony W Sklepie (około 2 Funtów)1 Cały Pieczony Kurczak Kupiony W Sklepie (około 2 Funtów)
Au JusAu Jus
Końcówki Do Ciast – Okrągłe Końcówki Nr 4Końcówki Do Ciast – Okrągłe Końcówki Nr 4
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kapusta Fioletowa, Drobno PokrojonaKapusta Fioletowa, Drobno Pokrojona
4
Połóż pieczeń na warzywach i włóż do nagrzanego piekarnika. Piec w temperaturze 450 stopni F przez 40 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Cały Pieczony Kurczak Kupiony W Sklepie (około 2 Funtów)1 Cały Pieczony Kurczak Kupiony W Sklepie (około 2 Funtów)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®
5
Po 40 minutach zmniejsz temperaturę do 275 stopni F i kontynuuj pieczenie przez około 2 godziny lub do momentu, aż temperatura wewnętrzna (trzymaj się z dala od kości podczas sprawdzania temperatury) osiągnie 135 stopni F.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Kotlety Z Polędwiczki Wieprzowej Z Kością (o Grubości 1-1/2 Cala I Wadze 8 Uncji Każdy)4 Kotlety Z Polędwiczki Wieprzowej Z Kością (o Grubości 1-1/2 Cala I Wadze 8 Uncji Każdy)
6
Wyjmij z piekarnika, wyjmij z brytfanny, luźno rozłóż namiot i odstaw na 15 minut, przygotowując au jus.
Składniki, których będziesz potrzebować
Au JusAu Jus
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kapusta Fioletowa, Drobno PokrojonaKapusta Fioletowa, Drobno Pokrojona
2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®
1
Odcedzić sok z brytfanny, odsączyć tłuszcz z odcieku.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kapusta Fioletowa, Drobno PokrojonaKapusta Fioletowa, Drobno Pokrojona
2
Umieścić brytfannę na 2 palnikach, podgrzać na średnim ogniu i dodać odciek, wymieszać do odszklenia, dodać wino i bulion, zredukować o 1/3, około 5 minut na stałym ogniu, mieszając od czasu do czasu. Wyłącz ogień, dodaj masło. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Jeszcze raz przecedź do naczynia do serwowania.
Składniki, których będziesz potrzebować
Papryczki Peperoncini Do DekoracjiPapryczki Peperoncini Do Dekoracji
8 Filiżanek Miniaturowych Pianek, Podzielonych8 Filiżanek Miniaturowych Pianek, Podzielonych
Cukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do PodaniaCukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do Podania
(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kapusta Fioletowa, Drobno PokrojonaKapusta Fioletowa, Drobno Pokrojona

Składniki

4801 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweostra papryka, jeśli to możliwe wędzonaostra papryka, jeśli to możliwe wędzona3marchew, umyte, końce przycięte i pokrojone na duże (3-calowe) kawałkimarchew, umyte, końce przycięte i pokrojone na duże (3-calowe) kawałki12 łyżeczki czosnku w proszkukolendra, tosty i popękanekolendra, tosty i popękane23 ziemniaki obrane i pokrojone w kostkę o wymiarach 1/2 calarozmaryn suszonyrozmaryn suszony23 ziemniaki obrane i pokrojone w kostkę o wymiarach 1/2 calarozmaryn suszonyrozmaryn suszony12 łyżeczki czosnku w proszku1 woreczek świeżego, umytego szpinaku1 woreczek świeżego, umytego szpinaku3551 cukinia żółta, pokrojona w kostkę o wymiarach 2,5 cm.Patelnia kapie z pieczeni, oPatelnia kapie z pieczeni, o23 ziemniaki obrane i pokrojone w kostkę o wymiarach 1/2 calakoszerne marynatykoszerne marynaty23 ziemniaki obrane i pokrojone w kostkę o wymiarach 1/2 calacebula granulowanacebula granulowana33 ziemniaki obrane i pokrojone w kostkę o wymiarach 1/2 calaRude ziemniaki, około 6 uncji każdyRude ziemniaki, około 6 uncji każdy1arkuszstojak do prażenia, aby zmieścić się w blaszestojak do prażenia, aby zmieścić się w blasze33 ziemniaki obrane i pokrojone w kostkę o wymiarach 1/2 cala1 butelka (750 ml) wina Cotes du Rhone lub innego wytrawnego czerwonego wina1 butelka (750 ml) wina Cotes du Rhone lub innego wytrawnego czerwonego wina1arkuszpanpan1801 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwesproszkowane nasiona lubczykusproszkowane nasiona lubczyku6(mequite, hikora lub olcha)pieczeń wołowa, z kością, około 10 do 12 funtówpieczeń wołowa, z kością, około 10 do 12 funtów6krewetki i żyłkiSól i świeżo popękany czarny pieprzSól i świeżo popękany czarny pieprz43 ziemniaki obrane i pokrojone w kostkę o wymiarach 1/2 calaświeżo popękany pieprz trójkolorowyświeżo popękany pieprz trójkolorowy33 ziemniaki obrane i pokrojone w kostkę o wymiarach 1/2 calamasło niesolonemasło niesolone4731 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwekońcówki do ciast – okrągłe końcówki nr 4końcówki do ciast – okrągłe końcówki nr 42cebula żółta, obrana i poćwiartowanacebula żółta, obrana i poćwiartowana1pakietGaza, przecięta na pół (ok. 1 Jard)Gaza, przecięta na pół (ok. 1 Jard)1pakietGaza, przecięta na pół (ok. 1 Jard)Gaza, przecięta na pół (ok. 1 Jard)

Polecane wino: Pinot Noir, Merlot, Cabernet Sauvignon

Prime Rib bardzo dobrze komponuje się z Pinot Noir, Merlot i Cabernet Sauvignon. Wołowina i czerwone wino to klasyczne połączenie. Ogólnie rzecz biorąc, chudsze kawałki wołowiny dobrze komponują się z jasnymi lub średnio treściwymi czerwonymi potrawami, takimi jak pinot noir lub merlot, podczas gdy tłustsze kawałki mogą sobie poradzić z odważną czerwienią, taką jak cabernet sauvingnon. Możesz spróbować Berlucchi Franciacorta '61 Extra Brut. Recenzentom podoba się to z oceną 4,3 na 5 gwiazdek i ceną około 34 dolarów za butelkę.
Berlucchi Franciacorta '61 Extra Brut
Berlucchi Franciacorta '61 Extra Brut
Extra Brut '61 to hołd dla narodzin Franciacorty w 1961 roku – roku, w którym Berlucchi wyprodukował pierwsze wino musujące tej klasycznej metody. Ten zabawny i żywy brylant oferuje owoce cytrusowe i rześki, czysty finisz. Mieszanka: 85% Chardonnay, 15% Pinot Nero* Etykieta Franciacorta '61 Extra Brut jest w trakcie zmiany. Możesz otrzymać jedną z dwóch etykiet przedstawionych powyżej. Nie można żądać określonych etykiet.
TrudnośćEkspert
Gotowe W243 hrs, 20 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia9
Magazyn