Pieczone Święto Dziękczynienia Turcji
Pieczony indyk Dziękczynienia może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis służy 12 i kosztuje $1.59 za porcję. Jedna porcja zawiera 633 kalorie, 48g białka, oraz 28g tłuszczu. To będzie hit w Twoim Święto Dziękczynienia wydarzenie. Ten przepis jest lubiany przez 3 smakoszy i kucharzy. Mieszanka rozmarynu, skórki pomarańczy, skórki pomarańczy i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Aby zużyć wodę można śledzić to danie główne z Arbuz-Brzoskwinia Slushies jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 24 godziny i 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 57%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Pieczone Święto Dziękczynienia Turcji, Pieczony / duszony Indyk dziękczynny, oraz Odliczanie # 6 Pieczone Święto Dziękczynienia Indyka, Mój Sposób dla podobnych receptur.
Instrukcje
Wyposażenie specjalne: worek do solenia lub bardzo duży garnek
Wyjmij indyka z opakowania i usuń worki wewnątrz, które przytrzymują szyję i podroby. Opłucz je i włóż do plastikowej torby w lodówce; będziesz ich potrzebował do sosu. Spłucz dokładnie indyka zimną wodą.
Włożyć indyka do dużej solanki lub garnka.
Wlać schłodzoną moją ulubioną solankę z indyka i wstawić do lodówki na 16 do 18 godzin, aby solanka mogła działać magicznie.
Rozgrzej piekarnik do 275 stopni F.
Po soleniu indyka wyjąć go z worka do solenia i dokładnie spłukać indyka od wewnątrz i na zewnątrz. Namoczyć indyka w zimnej wodzie przez 15 minut, a następnie ponownie spłukać i osuszyć.
Truss ptaka lub tuck nogi i skrzydła, jak chcesz. Następnie umieść ptaka, od strony piersi do góry, na stojaku w dużej patelni do pieczenia. Przykryj całą patelnię, namiotując ptaka, folią o dużej wytrzymałości, aby była dobrze uszczelniona.
Wstawić do piekarnika i pieczyć indyka przez około 10 minut na Funt. (Tak więc dla 20-funtowego indyka, piecz go przez około 3 i pół godziny. Na 15-funtowego indyka, piecz go przez 2 i pół godziny.)*
Gdy przyjdzie czas na wyjęcie indyka z piekarnika, wymieszaj ze sobą paski masła, rozmarynu i skórki pomarańczowej.
Wyjmij indyka z piekarnika i zwiększ temperaturę do 375 stopni F.
Zdjąć folię i odstawić na bok. (Włóż farsz do ptaka, jeśli chcesz w tym momencie.) Roztrzeć mieszaninę masła po całej skórze indyka, dostając się do szczelin. Włóż termometr do mięsa w udo, w pobliżu stawu biodrowego.
Włożyć indyka, odsłoniętego, z powrotem do piekarnika. Kontynuuj pieczenie indyka, fastrygowanie/szczotkowanie sokami z patelni co 30 minut, aż soki nie będą już różowe, a termometr zarejestruje 165 stopni F. może to potrwać kolejne 1 1/2 do 2 1/2 godzin, w zależności od wielkości ptaka.
Wyjmij indyka z piekarnika i przykryj lekko folią, aż będziesz gotowy do wyrzeźbienia.
Połącz wodę z cydrem jabłkowym, brązowym cukrem, solą, pieprzem, liśćmi laurowymi, czosnkiem, rozmarynem i skórkami pomarańczy w dużym garnku. Mieszaj, aż sól i cukier rozpuszczą się. Doprowadzić do wrzenia, a następnie wyłączyć ogień i przykryć. Pozostawić solankę do całkowitego ostygnięcia, a następnie wstawić do lodówki w celu schłodzenia.