Pieczone śliwki z imbirem i orzechami pekan
Jedna porcja zawiera 249 kalorii, 6G białka, oraz 8G tłuszczu. Ten bezglutenowy i wegetariański przepis służy 6 i kosztuje 1,57 zł za porcję. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Udaj się do sklepu i odbierz orzeszki pekan, imbir, riesling i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 26%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Klon-imbir-pieczone warzywa z orzechami pekan, Mieszana Zielona sałatka z suszonymi śliwkami i prażonymi orzechami pekan, oraz Duszone jagnięce golonki z suszonymi morelami, śliwkami i kandyzowanym imbirem dla podobnych receptur.
Instrukcje
Przynieś wino na wolnym ogniu w średnim rondlu na średnim ogniu. Morele wymieszać, przykryć i zdjąć z ognia.
Morele odsączyć w durszlaku na misce; wino rezerwować i morele osobno.
W misce wymieszać cukier, imbir, masło i żółtko. Wymieszać z morelami i orzechami pekan. Każdą połówkę śliwki napełnić około 1 1/2 łyżeczki nadzienia morelowego.
Nadziewane śliwki umieścić w jednej warstwie w naczyniu do pieczenia o wymiarach 11 x 7 cali; wokół śliwek wlać wino.
Piec w 350 przez 20 minut lub do miękkości śliwek.
Usuń śliwki z naczynia; pozostałą ciecz wlej do małego rondla. Doprowadzić do wrzenia; gotować, aż lekko syrupie i zredukowane do 1/4 szklanki (około 5 minut).
Podawać połówki śliwek z sosem i mrożonym jogurtem.