Pieczone Ziti z włoską kiełbasą
Pieczone Ziti z włoską kiełbasą może być tylko Morze Śródziemne przepis, którego szukasz. Na $3.45 za porcję, ten przepis okładki 35% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. To danie główne ma 966 kalorii, 42g białka, oraz 61 g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 5. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Jeśli masz bazylia, oliwa z oliwek, parmezan i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć sól koszerną, można śledzić to danie główne z Niskotłuszczowe Ciasto Okruchowe (Koszerno-Mleczne) jako deser. Ogólnie ten przepis zarabia spoonacular wynik 74%. Spróbuj Pieczone Ziti z włoską kiełbasą, Pieczone Ziti z włoską kiełbasą, oraz Pieczone Ziti z włoską kiełbasą dla podobnych receptur.
Instrukcje
Doprowadzić duży garnek osolonej wody do wrzenia. Makaron gotować do al dente.
Odcedzić i spłukać w zimnej wodzie, przykryć i odstawić.
Umieść stojak w górnej trzeciej części piekarnika i rozgrzej do 400 stopni F.
W 12-calowej patelni nonstick.
Podgrzać 1 łyżkę oleju na średnim ogniu.
Dodać zepsutą kiełbasę i gotować, krusząc drewnianą łyżką, aż nie będzie już różowy i gotowane przez około 5-7 minut.
Wyjąć z ognia i przenieść do dużej miski.
Korzystając z tej samej patelni, podgrzać 4 łyżeczki oliwy z oliwek.
Dodać bakłażan i gotować, mieszając od czasu do czasu, aż do miękkości, a krawędzie zaczynają brązowieć, o 6-8 protokół.
Zdjąć z ognia i przenieść do miski z kiełbasą.
Ustawić tę samą patelnię na średnim ogniu i ogrzać pozostałe 2 łyżeczki oliwy z oliwek.
Dodać cebulę i gotować, aż zmięknie.
Dodać czosnek i gotować przez 1 minutę.
Dodać wino, zwiększyć ogień do średniej wysokości i doprowadzić do wrzenia, mieszając zeskrobać wszelkie brązowe kawałki. Gotować, aż płyn prawie odparuje, o 3 protokół.
Dodaj puszkę pokruszonych pomidorów i gotuj na wolnym ogniu, aż zgęstnieje, o 10 protokół.
W misce z bakłażanem i kiełbasą, dodać ugotowany makaron, bazylia, oliwki, 2 szklanki mozzarelli i sosu pomidorowego i wymieszać, aby połączyć; doprawić solą i pieprzem.
Przenieść tę mieszaninę do 9x13 " lekko naoliwione naczynie do pieczenia (lub dowód piekarnik 12 calowy patelni).
Posypać pozostałą 1/2 szklanki mozzarelli i parmezanu na wierzchu. Przykryć folią aluminiową i piec przez 25 minut. Odkryć i dusić przez 2-4 minuty, mając oko, aż ser będzie lekko złoty.